Midland gxt1050vp4

Konudaki model telsizi almak istiyorum ama usa dan gelcek sorun olur mu lisans falan gerekir mi ve bu pmr telsiz mi cb bilen varsa ve bilgilendirebilirse sevinirim tesekkurler

bunların bazıları lisanslı bazıları lisanssız kullanılıyor diye hatırlıyorum, alıcı verici gücü yüksek olanlar için lisans gerekiyordu, dediğiniz gibi tipi de önemli ... Google araması sonucu bulabilirsiniz, değeri sınırı geçmiyorsa gümrüğe takılmaz yazıcam ama telsiz, telefon, tv özellikli cihazlar gümrükte takılabilir ve geri gönderilebilir aman dikkat ... cep telefonu eğer hasbelkader incelemeye girerse %100 takılıp geri gönderiliyor ...

Avrupa da kullanılan telsizler PMR dır. Amerika'da ise FRS/GMRS kullanılır.

Avrupa'da ve Türkiye'de kullanılan PMR 446 Mhz bandını kullanılır ancak Amerika'da bu band için lisans gerekir.

Kuzey Amerika'da kullanılan FRS/GMRS ise 442 ve 447 Mhz'dır.

Özetle yukarıdaki telsiz Türkiye'de kullanırsın ancak burada satılan telsizlerle görüşme alamazsın.

Bu model lisans gerektirmez ama gümrüktekiler bunu bilmez, uyumluluk belgesi filan derken başınız çok ağrıyabilir. Ayrıca vergi çıkması da cabası.

O telsiz gmrs galiba burdaki telsizler onemli degil benim icin ve sanirim burdakilerde beni duymayacak ama gumrukte çok sıkıntıymış,gecmesi icin ne yapmaliyim peki eger kalirsa adamlara ne gostermeliyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar