Mh drift--Zor çalışma--İstop etme

Arkadaşlar merhaba.
Biraz uzun oldu. Okumaya üşenen olursa diye sonda özet var. Ama sorunun anlaşılabilmesi için ayrıntılı olan kısım okunursa dahaiyi olur tabi.
Geçenlerde farklı bir başlık açmıştım motor zor çalışıyo diye. Aküden şüphelenmiştim o zaman. Aküyü söküp şarj ettirdim. Bir hafta falan takamadım bekledi. Sonrasında taktım ama yine çalışmadı. Ayak marşıyla çalıştırdım. Aradaki bir hafta sürede tekrar boşalmış olacağını sanmıyorum. Sonrasında bir süre sorunsuz bindim. Fakat hava biraz soğuk olunca veya 2-3 gün çalıştırmayınca yine aynı sorun devam ediyor. Motor normal marşla çalışmıyor. Ayak marşıyla çalıştırabiliyorum ancak. Hatta geçen gün 3-4 saatliğine bir yere girdim. Çıktığımda hafifi yağmur yağıyordu ve hava baya soğuktu. Ve motor çalışmadı yine. Ayak marşıyla çalıştı. Bu yüzden sorun aküden değildir diye düşünüyorum.
Bu birinci sıkıntı. Diğer bir sorun da ışıklarda tam kalkacakken istop etmesi. Kırmızı ışık yanıyor. Duruyorum. Boşa atıyorum. Bir sıkıntı yok. Yeşil yanmasına yakın 1'e atıyorum hala bir sıkıntı yok. Yeşil yanıyor tam kalkacakken istop ediyor. Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum. Benim kalkış yapmamla alakalı bi sorun yok. Aynı durum motoru ilk çalıştırdığımda da oluyor genellikle. Motor normal marşla çalışsa bile çalıştırıp bir süre ısınmasını bekledikten sonra motoru sehpadan indirip vitese atınca istop ediyor. Bu şekilde bir veya iki kez istop ettikten sonra normal çalışıyor. Sonra tabi yolda bir yerde ışıklarda yine aynı sıkıntı. Tam kalkacakken istop ediyor. Bi de en önde oluyorum genelde. Milletin önünde kalınca hoş olmuyor pek.

Sorunu anlatabilmek adına biraz ayrıntılı yazdım. O yüzden uzun oldu biraz kusura bakmayın. Akllıma hava filtresinden dolayı böyle bir sıkıntı yapar mı diye geliyor ama emin olamadım. Motor 7800 km civarı. Hava filtresini değiştiremedim hiç. Normalde servisin rutin bakımlarda değiştirmei gerekiyordu ama malum mondial servisleri. Ben de en başlarda pek anlamıyordum bu işlerden. Yani hava filtresini değiştireceğim her halükarda ama sorun bundan olabilir mi onu merak ettim. Olmazsa neyden olabilir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çok teşekkürler.

Özet:Motor soğuk havalarda ve 1-2 gün beklediğinde zor çalışıyor. Ayrıca bazen ışıklarda tam kalkış yapacakken istop ediyor. Boştayken veya vitese attığımda sıkıntı yok. Tam kalkarken istop ediyo. Bir de bazen yeni çalıştırıp, motoru ısınmasını bekleyip, vitese atınca istop ediyor. Bu şekilde 1 veya iki defa istop edip sonra çalışıyor. Sorunun hava filtresinden olma ihtimali var mı. Yoksa neyden olabilir? Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu

Son düzenleme:
Hava filtresi çok kirli ise stop etmesine neden olabilir.
Filtrenin tıkanması, son hıza ulaşamama, performans düşüklüğü gibi size hissettirir.
Marka, model yazmamışsın ama, karbüratörlü ise ayarlarını kontrol ettir istersen.
Aküyü sadece şarj ettirmek çözüm değil, sıvı eksilmesi, akünün ömrü gibi nedenlerle marş basmamasına neden olabilir. Sıvı kontrolü yap.

Hava filtresi çok kirli ise stop etmesine neden olabilir.
Filtrenin tıkanması, son hıza ulaşamama, performans düşüklüğü gibi size hissettirir.
Marka, model yazmamışsın ama, karbüratörlü ise ayarlarını kontrol ettir istersen.
Aküyü sadece şarj ettirmek çözüm değil, sıvı eksilmesi, akünün ömrü gibi nedenlerle marş basmamasına neden olabilir. Sıvı kontrolü yap.

Cevabınız için teşekkürler. Motosiklet mondial 125 mh drift. Başlıkta belirtmiştim.
Karbüratör hava ayarından bahsediyorsunuz sanırım. Onu da bi kontrol ederim. Akü kuru akü. Sıvı eksilme durumu olmaz herhalde. Yaklaşık iki yıldır kullanıyorum. Akünün ömrü bitmemiştir herhalde diye tahmin ediyorum. Cevabınız için tekrar teşekkürler.
Başka fikri olan var mı acaba.

Kuru akü dediğiniz, bakımsız aküdür.
Onlarda da sıvı var, fakat açmak etmek zordur. Gözle kontrol yapamazsınız.
Sıvı emebilen bir malzemeye (cam elyafı) asitli su emdiriliyor. Bu da zamanla gazlaşarak eksilme yapıyor.

Karbüratör hava ayarına baktırın. Dediğiniz sorunların aynısını drift 125 kullanırken başıma gelmişti.

Kardeşim bende 3 yıldır drift kullanıyorum şimdi sen napıyorsun söyleyeyim önce yeni bi akü alıp takıyorsun,drift 2 senede bir akü yer.sonra karbüratör hava ayarı yaptırıp rölantiyi biraz yükseltiyorsun,en son da gaz kolunda ki boşluğu alıyorsun

Kuru akü dediğiniz, bakımsız aküdür.
Onlarda da sıvı var, fakat açmak etmek zordur. Gözle kontrol yapamazsınız.
Sıvı emebilen bir malzemeye (cam elyafı) asitli su emdiriliyor. Bu da zamanla gazlaşarak eksilme yapıyor.

Anladım hocam bunu bilmiyordum. O zaman bu akü için yapabileceğim bir şey yok. Açılacak bi yeri yok çünkü. Teşekkürler

Karbüratör hava ayarına baktırın. Dediğiniz sorunların aynısını drift 125 kullanırken başıma gelmişti.

Teşekkürler. Ona bakmak şart oldu. Hava ayarı yapınca çözüldü mü peki sizdeki sorun?

Kardeşim bende 3 yıldır drift kullanıyorum şimdi sen napıyorsun söyleyeyim önce yeni bi akü alıp takıyorsun,drift 2 senede bir akü yer.sonra karbüratör hava ayarı yaptırıp rölantiyi biraz yükseltiyorsun,en son da gaz kolunda ki boşluğu alıyorsun

Teşekkür ediyorum. Bunlara bakacağım inşallah. Yanlız şu anda aküyü değiştirmek son çarem olacak. Masraf çıkmasa daha iyi şu sıralar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------

Peki bu karbüratör hava ayarını kendim yapabilirim diye düşünüyorum. Daha önce nasıl yapıldığını okumuştum ama hiç yapmadım. Sizce kendim yapmayı denemeli miyim. Yoksa hiç bulaşma, zor bi iştir, bozarsın mı dersiniz?
Elimden az çok iş gelir. Ve kendim yapmayı seviyorum.

yaparsiniz yaparsiniz sizin cumlelerinizde bile azim var. (nasil gaz veriyorum ama ? ayni pejoya verirmis gibi: D)

Selamın aleyküm bende mh drift 150 var daha sıfır aldım motorda sıkıntı yok ama motor boştayken 1 takıyorum tak diye ses geliyor 2 atıyorum yine aynı 3 4 5 sıkıntı yok ama 3 den 2 ye cekıyorum yine aynı ses 1 cekıyorum yine aynı bu sıkıntıyı nasıl gidere bilirim yardımcı olurmusunuz lütfen..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar