Metzeler vs Michelin Lastik Seçimi

Motosikleti
Voge SR1
Herkese iyi günler. Voge sr1 scooter kullanmaktayım. Dün akşam iş çıkışı lastiğim havası indiğini gördüm. Yakınlarda bir lastikçiden hava bastım ve eve gittim. Sabah ise tekrar indiğini gördüm. Yine yakınlardaki bir benzinlikten hava bastım ve iş yerine geldim. Ardından lastiği değiştirmek için bir yer ile konuştum. Ön ve arka için Metzeler veya Michelin olabilir dediler. Kendileri de Metzeler'i önerdi. Lakin karar bana ait. Fitil takıp gönderdiler beni. Akşam değişim için gideceğim. İnternette bir kaç yorum okuduğumda insanların %60'ı Metzeler, %40 Michelin demiş. Fiyat olarak 8 bin TL söyledi iki lastik içinde. Montaj falan her şey dahil. Hangisini tercih etmem daha mantılı olur? Bu scooter ile hız yapmak zaten pek mümkün değil. İstanbul da bu aralar bir kar yağıyor bir yağmur yağıyor sürür için daha güvenilir olanı almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi günler.

Herkese iyi günler. Voge sr1 scooter kullanmaktayım. Dün akşam iş çıkışı lastiğim havası indiğini gördüm. Yakınlarda bir lastikçiden hava bastım ve eve gittim. Sabah ise tekrar indiğini gördüm. Yine yakınlardaki bir benzinlikten hava bastım ve iş yerine geldim. Ardından lastiği değiştirmek için bir yer ile konuştum. Ön ve arka için Metzeler veya Michelin olabilir dediler. Kendileri de Metzeler'i önerdi. Lakin karar bana ait. Fitil takıp gönderdiler beni. Akşam değişim için gideceğim. İnternette bir kaç yorum okuduğumda insanların %60'ı Metzeler, %40 Michelin demiş. Fiyat olarak 8 bin TL söyledi iki lastik içinde. Montaj falan her şey dahil. Hangisini tercih etmem daha mantılı olur? Bu scooter ile hız yapmak zaten pek mümkün değil. İstanbul da bu aralar bir kar yağıyor bir yağmur yağıyor sürür için daha güvenilir olanı almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi günler.
abi valla ikisinide kullanmadım ama 8bin çok değilmi benmi yanlış düşünüyorum başka yerle sordunuzmu.

Motosikleti
D400
hangi modelleri oldugunu yazarsan daha iyi düşünebiliriz, kimisinin performansı iyi kimisinin ıslak zemin tutuşu iyi.

Motosikleti
Voge SR1
hangi modelleri oldugunu yazarsan daha iyi düşünebiliriz, kimisinin performansı iyi kimisinin ıslak zemin tutuşu iyi.
Hocam Michelin için City Grip olması lazım ancak Metzeler hatırlamıyorum. 4 mevsim için olacak ama. Pcx lastiği olarak söylediler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi valla ikisinide kullanmadım ama 8bin çok değilmi benmi yanlış düşünüyorum başka yerle sordunuzmu.
Hocam fiyat olarak 3-4 ay önce de evimin oralarda soruduğum yine benzer fiyatları söylemişlerdi. Fiyat bandı buralarda herhalde.

Hocam Michelin için City Grip olması lazım ancak Metzeler hatırlamıyorum. 4 mevsim için olacak ama. Pcx lastiği olarak söylediler.

Hocam fiyat olarak 3-4 ay önce de evimin oralarda soruduğum yine benzer fiyatları söylemişlerdi. Fiyat bandı buralarda herhalde.
bu yaz aynı olçülerde anlas taktım yağ değişimi dahil 3 bin tuttu ustayla samimiyizde 8 de çok geldi.

ön arka değiştim tarihlerde 1 ay öncesiydi yalan olmasın 3 küsür tuttu ama galiba usta bize tanıdık diye kıyak geçmiş 8 i duyunca o yüzden çok geldi

Motosikleti
Hero Dash 125
Motosikletinize orjinal ölçüde mi takılacak lastik? Üretim tarihlerine dikkat edin. Fiyata sökme takma dahil mi diye özellikle sorun. Sibopları değiştirsin. Mümkünse yazılı olarak ebat, marka ve model bilgisi içeren bir teklif alın.

Motosikleti
Voge SR1
Motosikletinize orjinal ölçüde mi takılacak lastik? Üretim tarihlerine dikkat edin. Fiyata sökme takma dahil mi diye özellikle sorun. Sibopları değiştirsin. Mümkünse yazılı olarak ebat, marka ve model bilgisi içeren bir teklif alın.
Evet orjinal ölçülerine göre takılacak. Baya işlek bir yer eski ürün yoktur diye düşünüyorum ama yine de kontrol ederim. Sökme takma dahil onu söylediler. Sibopları bilmiyorum, sorarım onu da.

internette nasıl fiyatlar baktınız mı?
Hocam internette https://www.trendyol.com/michelin-130-70-13-motosiklet-lastik-y-s278354 tekli fiyatı 3500-4000 TL bandında ikili ise 7000 ile 8500 arasında değişiyor. Benim söylediğim ücrette hem lastik hem de takma ve sökme işlemi dahil.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS

Sattığım Forzanın üzerinde 5000 km kullanılmış City Grip II vardı ve ben de 7500 km kullandım. Çok çok memnundum, yeni ıslanmış yolda, ıslanmış yolda, 50 derece asfaltta kullandım ve bir kez dahi kaymadım. Riskli sürüş tercih etmediğimi de söylemek istiyorum ama şigan virajlarda da, hatta ıslak şiganlarda dahi performansından çok memnun kalmıştım. Frenajı için bir şey diyemem çünkü başka lastikle kıyaslama şansım olmadı.
Lastik olarak her zaman Michelin ve Pirelli serilerini tercih ettiğimi söylemem lazım.
Dunlop markasından da uzak durulmasını şiddetle tavsiye ederim :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Michelin city grip'ler iki tür, city grip ve city grip 2 var. her ikisini de xmax 250 ile kullandım, city grip'ler varken yağmurda ıslakta korkarak sürdüğüm yerlerde city grip 2 lastiklerle virajlarda acemi r25'lerle yarışıyordum. :) city grip 2 güzel lastik.

Motosikleti
Voge SR1
Michelin city grip'ler iki tür, city grip ve city grip 2 var. her ikisini de xmax 250 ile kullandım, city grip'ler varken yağmurda ıslakta korkarak sürdüğüm yerlerde city grip 2 lastiklerle virajlarda acemi r25'lerle yarışıyordum. :) city grip 2 güzel lastik.
Oradaki abiler Metzeler önermişti ama galiba Michelin City Grip 2 taktıracağım. Bir kişi Metzeler demedi vallahi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Senin o City Grip'lerin ömrü çoktan dolmuştu da ondan sana öyle geliyordu. X Max 2016 modeldi sanırım, sen lastikleri 2023'te değiştirdin diye hatırlıyorum. Yani zaten en geç 2020'de değişmiş olması lazımdı onların (idealde 2019), ondan böyle kötü hissettiriyordu, yoksa ilk nesil City Grip'ler de öyle kötü lastik değildi; iki set kullandım onları. Tabi ki şimdi alınacaksa en son seri neyse o alınmalı.

Metzeler roadtec scooter modelinin oldukça iyi olduğu söyleniyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Metzeler roadtec scooter modelinin oldukça iyi olduğu söyleniyor.

Sport touring motosikletlerde kullanılan Roadtec'ler gibi iyiyse City Grip 2'lere kesin tercih edilir. AMA; büyük abilerininde çok başarılı olan model isimleri scooter'larda aynı performansı vermiyor bazen, o isim pazarlama aracı oluyor. İnternet'te farklı farklı (özellikle yabancı) incelemelerini araştırmak lazım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Metzeller ve pirelli sert hamurludur.. Ya asfalt sıcak olacak ya da lastiklerinin ısınmış olması lazım tutuşun artması için...
Dunlop eskisi kadar kaliteli değil artık..Çine mi geçti ne yaptı anlamadım ama taş gibi sert lastik..
Michelin en ideali.. Hem otomobiller için hem de motorlar için..İmkanı olan başkasını kullanmaz zaten.. Güvenli sürüşten ziyade konfor da sağlıyor...

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Aynı paralar ise City Grip 2 ve Metzeler Roadtec Scooter arasından ben Metzeler alırdım şahsen.

ya sakin sükun kullanıyorsanız böyle adı olan markaların hiç bir lastiği zaten kötü değil. Bu kadar kafanızı yormayın.
(çok yanlış bir lastik takılmadığı müddetçe tabi. adv motorunuza tur lastiği takıp sonra toprakta memnun değilim demeyin yani :D )

Ben Vespa'da 3500km kadar ctiy grip II kullandım.
city grip ii ile ilgili soru gelince cevabım basit: ne bileyim abi gidiyodu işte.
yani çok kötü de motor sürmem, lastik de denemişliğim vardır.. da denenecek yorum yapılacak bişey yok ki, gazlarken(!) bile.

Gerçekten soğuk varsa, Anlas Winter Grip gibi silika kullanan bir lastik daha iyi olur. Onun dışında önerilen iki scooter lastiği de çok yakın olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar