Meslek Yüksek Okullarına askerlik kısa dönem mi olacak

Genelkurmay ile YÖK 2 senelik yüksek okul mezunlarının askerlik süresinin kısaltılması için görüşüyor.

09 Kasım 2007 22:12Öğrencilerin gözü Genelkurmay ile YÖK arasındaki görüşmede. 2 yıllık yüksek okul mezunlarının askerlik süresinin kısaltılması için çalışma yapılıyor.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) düzenlenen “3. Ulusal Meslek Yüksek Okulları Müdürler Toplantısı” için geldiği Adana'da, yeni açılan üniversitelerde gerekli şartlar oluşmadığı için sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de ÖSS nedeniyle yüksek öğretime çok fazla talep olduğunu belirten Eşme, “Bu talebin karşılanması için yeni üniversiteler açılmalı, ancak daha da önemlisi, bu üniversitelerde kapasite yaratılmalı” dedi.

MYO OKULLARININ ASKERLİK SORUNU

Ülke genelindeki 522 meslek yüksek okulunda toplam 482 bin 208 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Eşme, bu okullardaki erkek öğrencilerin en büyük sorununun ise askerlik olduğunu kaydetti.

MYO'larda okuyan öğrencilere, lisans öğrencileri gibi kısa dönem askerlik yapma imkanı verilmesinin, mesleki eğitime olan ilgiyi artıracağını anlatan Eşme, “Bu önemli bir sorun olarak gündemimizde yer alıyor ve çözümü için görüşmelerde bulunuyoruz” dedi.

--------------------------------------------------------------------------

tamda ben askerdeyken kısalsa:) 87/2

eğer böle bişey olursa çok yerinde bi karar olur. ülkemizde üniversite askerlik erteleme olarak kullanılıyor. ama bu konu gerçekleşirse herkes 2 yıllık bitirmeye çalışır faydalı olur yani.

bir çok yoruma baktım haber sitelerinde.Kimileri o kadar yobaz bir şekilde düşünüyor ki olmasın etmesin tarzı kaba yaklaşımlara yer verilmiş haberi aldığım sitede.bu dikkat çekiciydi.Askerlik kutsal bir görevdir.bu toplumun ortak görüşüdür.

ancak meslek yüksek okulları ne lise olarak nede ünv. olarak kabul edilmekte.Bende 2 yüksek okul mezunuyum zaten tanınmıyoruz.ancak 2 senede mühendislik bölümlerine ait 49 adet ders almışım .Mesleki eğitim görmüşüm üstüne 2 yıl gurbette kalmışım ve diplomamda ünv.nin adı var.Ama Ünv. tarafından kabul edilmeyen bir diploma.Bende 10 ders fazla alanlar kısa dönem yaparken bana açıkcası koyuyor 15 ay.Bizde ünv mezunuyuz.Benim isyanım sadece bu..

asla askerlikten gocunmadım.Beni mt'den uzun zamandır tanıyan arkadaşlarımda bilir.vatai görevimi severek yapyorum.Dağda kala kala medeniyeti unuttuk ama olsun:)O hainlere göz açtırmayacağız....

bir çok yoruma baktım haber sitelerinde.Kimileri o kadar yobaz bir şekilde düşünüyor ki olmasın etmesin tarzı kaba yaklaşımlara yer verilmiş haberi aldığım sitede.bu dikkat çekiciydi.Askerlik kutsal bir görevdir.bu toplumun ortak görüşüdür.

ancak meslek yüksek okulları ne lise olarak nede ünv. olarak kabul edilmekte.Bende 2 yüksek okul mezunuyum zaten tanınmıyoruz.ancak 2 senede mühendislik bölümlerine ait 49 adet ders almışım .Mesleki eğitim görmüşüm üstüne 2 yıl gurbette kalmışım ve diplomamda ünv.nin adı var.Ama Ünv. tarafından kabul edilmeyen bir diploma.Bende 10 ders fazla alanlar kısa dönem yaparken bana açıkcası koyuyor 15 ay.Bizde ünv mezunuyuz.Benim isyanım sadece bu..

asla askerlikten gocunmadım.Beni mt'den uzun zamandır tanıyan arkadaşlarımda bilir.vatai görevimi severek yapyorum.Dağda kala kala medeniyeti unuttuk ama olsun:)O hainlere göz açtırmayacağız....

kardeş helal olsun sana başka bişey demem. dediğin çok doğru mesela ben otomotiv okuyorum arkadaş mühendisinin gördüğü aynı dersleri onların 4 yılda görmesine karşın biz 2 yılda görüyoruz ve hala 2 yıllık diyince milletin umrunda değil. askerliğede gelince EĞER ASKER SAYIMIZDA SIKINTI YOKSA HATTA FAZLAYSA mantıkli bir uygulama olur çünki 2 yıllıklarda önemli bir potansiyele sahip mühendis teğmense tekniker ast subay gibi birbirinden ayrılmaz. Ha ilgi artar en azından okumuş insan sayısı fazlalaşır. sırf gördüğüm çoğu bölümde 40-50 kontenjan varken sınıflar 20-25 kişiyle okuyor

Bencede ya en azından Lise ve daha az okul mezunları ıle aynı askerlık yapmak cok dogru gelmıo he atıyorum 4 yıllıklar 6 ay yapıyorsa bızde en fazla 12 ay yapmamız lazım bence bu karar alınmalı.

Ben askerlik nedeniyLe okuyorum :) inşş oLur da 4 yıla gerek kalmaz :p

Bu işte bir terslik var . 4 yıllıklarda kısa dönem kalkarken neden 2 yıllıklara kısa dönem yaptırsınlar. ???
Son haberlere göre kısa dönem askerlik bitiyormuş. yani 4 yıllık üni bitiren sadece yedek subay olabilcek.Uzun dönem bu rütbe ile görev yapacak. 2 yıllıklarla ilgili görüşme tamamlanırsa onlarda en fazla yedek astsubay gibi bir rütbede olur herhalde.?? Yani öyle veya böyle uzun dönem askerlik yapacaz. :cherry:

e yani bu zamana kadar konuşulmaması hataydı zaten.adam 27-28 yaşında daha myo okuyor ne olacaksa o yaştan sonra..
sürenin kısalması gerek bu şekilde askerden kaçma hevesiyle myolarda boşu boşuna zaman öldürenler için iyi olacak hemde uzun dönem yapacakların kısa döneme ineceği için ordu için masrafları azalacak.bence çok mantıklı.

Allah'ım yardım et, inşallah olumlu bir sonuç çıkar :queen:

Çok sevindim yaaa :queen:

ondan sonra çık sen sanaiiye ara eleman yetiştiremiyoruz de...bende ziraat teknikeriyim.okul hayatım tarlada ve kooparatiflerde geçti üretimlerle geçti.bölümümüzün kontenjanı 60 kişiydi sınıfta 9 kişiyidik:p

valla ben Türkiyenin gidişhatından umutsuzum. ara eleman bulunmuyo neysede olanlarda malum kardeş. mesela sizin okulu bilmemde bizim okuldan çıkıpta otomotiv sektöründe çalışabilecek kapasitede koca sınıfta üç kişi var birisi motor ustası zaten 45 yaşında çıraklıktan yetişme diğeri rot balanscı 25 yaşında çalışıyo halen biride ben yine aynı sanayi altyapısı ve çalışıyorum halen. ama meslek lisesi çıkışlılar geliyo adamlar basit bi sürücü kursu motor sınavı için bana ders çalıştır diyo. düz lise çıkışllar daha karbüratör ne bilmiyo.. bu adamlar okusa ne okumasa ne? çıksalar iş yapamazlar sadece diploması olur.

bende 2 yıllık okudum.inşallah kanun çıkaR.bende yılbaşından sonra gitmeyi düşünüyorum.2 yıllıklara hiç bi ayrıcalık olmaması benimde canımı sıkıyor:farao:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kanun resmi gazete de yayınlandı, tecil hakkı fazladan 7 gün izin kendini yaralayanların ceza durumu gibi şeyler var.

Yok öyle kısalma filan.

Kısaltmazlar yaa... Zaten bi ton asker kaçağı var, 4 yıllıklar 6 ay askerlik yapıp dönüyo, 2 yıllıklarında askerliği kısaltırlarsa memlekette asker kalmaz :)

Bence 4 yıllık üniv. mezunlarının askerliğini biraz daha uzatsınlar.. Onlarda uzattıkları ay sayısı kadar da myo mezunlarının askerliğini kısaltsınlar dengelenmiş olur :)
Yani normal askerlik 15 ay ise 12 ay myo mezunları 9 ayda 4 yıllık mezunları olsun :)

Kısaltmazlar yaa... Zaten bi ton asker kaçağı var, 4 yıllıklar 6 ay askerlik yapıp dönüyo, 2 yıllıklarında askerliği kısaltırlarsa memlekette asker kalmaz :)

Bence 4 yıllık üniv. mezunlarının askerliğini biraz daha uzatsınlar.. Onlarda uzattıkları ay sayısı kadar da myo mezunlarının askerliğini kısaltsınlar dengelenmiş olur :)
Yani normal askerlik 15 ay ise 12 ay myo mezunları 9 ayda 4 yıllık mezunları olsun :)

tabi pınar hanım sizin için bi durum söz konusu değil konuşmak kolay :)

şimdi sınavsız geçiş bile zorlaşır, liseyi bitirip birşey olamayan 10 ayı askerlikten yırtma nasılsa geriye 14 ay fazladan okuma diye kendini avutup durur.

İyiakşamlar;

Askerliğin kısalması yada uzaması konusunda yorum yapmayacağım, ancak gerek devletin meslek liselerine cazibenin artırılabilmesi adına (meslek liselerinden M.Y.O'larına sınavsız geçi var çünkü) yaptığı bu ucuz reklamlarla, herhangi bir mesleki yeterlilik kaznmak yerine askerliği tecil etirebilmek amacıya M.Y.O okunmasını anlayamıyorum. Askerliğin iyi yada kötü yönleri bir kenara, askerden kaçmak yada benzeri polemikler değil amacım. Ama neden mesleki eğitim konusunda daha yapıcı ve istekli çalışmalar varken, gazete promosyonları gibi ilgi çekmeye çalışıyorlar anlamış değilim.

İyiakşamlar;

Askerliğin kısalması yada uzaması konusunda yorum yapmayacağım, ancak gerek devletin meslek liselerine cazibenin artırılabilmesi adına (meslek liselerinden M.Y.O'larına sınavsız geçi var çünkü) yaptığı bu ucuz reklamlarla, herhangi bir mesleki yeterlilik kaznmak yerine askerliği tecil etirebilmek amacıya M.Y.O okunmasını anlayamıyorum. Askerliğin iyi yada kötü yönleri bir kenara, askerden kaçmak yada benzeri polemikler değil amacım. Ama neden mesleki eğitim konusunda daha yapıcı ve istekli çalışmalar varken, gazete promosyonları gibi ilgi çekmeye çalışıyorlar anlamış değilim.

Hocam bide ben çözsem.... ben sanayide yetişmeyim ve düz lise mezunuyum. artı türkçe sosyal bölümü... şeş kaza girdik kazandık sınavı neyse dedik gidip otomotiv okuyalım hem ustalık belgemiz olur hemde işin teoriğinide öğreniriz dedik ama nerdeeee...................... hocalar benden akıl alıyo... eğer eğitim sistemi değişmezse bizden hiç bir şey olmaz... el üretir bizede şimdiki gibi montaj tamir hamallığı kalır.........

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar