Mesafelere göre kısa yol / uzun yol

Motosikleti
D400
Hiç uzun yol yapmamış bir arkadaşım 150 km'ye cok uzun yol dedi :D merak ediyorum size göre uzun yol kaç km.

Git gel 250'i geçtikten sonra uzun yol kategorisine giriyor bende, 700 km'ye kadar. 700 den sonra da "manyak mıyım la ben" kategorisine giriyor.

Standart 100 km'lik bir kullanış oldukça kısa yol; 100-250 arası gezi amaclı değil de zorunluluktan ise "gereksiz uzak" kategorisinde .

• Beğen
Tepkiler: pea
Motosikleti
Ns200 15"
Hiç uzun yol yapmamış bir arkadaşım 150 km'ye cok uzun yol dedi :D merak ediyorum size göre uzun yol kaç km.

Git gel 250'i geçtikten sonra uzun yol kategorisine giriyor bende, 700 km'ye kadar. 700 den sonra da "manyak mıyım la ben" kategorisine giriyor.

Standart 100 km'lik bir kullanış oldukça kısa yol; 100-250 arası gezi amaclı değil de zorunluluktan ise "gereksiz uzak" kategorisinde .
450 kilometre falan bana uzun yol sayılıyor. 80-90 Kilometre önemsiz geliyor.

Motosikleti
kawasaki eliminator 500
Valla ben keyfime göre belirliyorum, sadece bir kahve içeyim şöyle 2-3 saat oturup dinleyim diye git-gel 300km yapmışlığımda var. Uzak geldi ya diyerek 100kmyi çok görmüşlüğümde. En uzunu geze geze git-gel 700km civarı bir kamp rotasıydı.

Motosikleti
Forza 250
Git gel Kaş’tan Antalya’ya 420-430km gibi birşey ( MarkAntalya-Kaleiçi civarı) bu rotayı yaptığım zaman uzun yoldan ziyada günübirlik gezi yaptık diyorum.Benim algıma göre +500 uzun yola girer.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tommygun ile tanışıp buluşup tura çıkmadan önce Kadıköy - Büyükçekmece arası 55km yol bana uzun yol gibi geliyordu, arada Merter civarında benzin istasyonunda mola veriyordum. :)

Şimdi artık günlük 400km'yi geçince bugün çok yol yaptık diyorum.

Yani uzun yol meselesi kişinin tecrübesine göre değişir. Motorla yol yaptıkça bu uzun yol algım artıyor.

Motosikleti
D400
Eylül tur planımda günlük yol planı yaptım çok uzun olmasa da 400 km civarı bazı zamanlar.

Mesela otobandan gideceğim gün 500 km yapıştırdım; yolun güzel olmadıgı yerde 200 yeter de artar bile :D

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motosiklete yeni başlattığım bir arkadaşım Cumartesi 120km gitti Pazar 120km geldi ilk uzun yolumu yaptım dedi. Aynı günün akşamına kadar kolundan tutup 300km daha yaptırdım kendisine.

Benim için uzun yol dönmeye enerjim kalmayacak uzaklığa gidip, gittiğim yerde kalırsam şeklinde. Herhangi bir km kıstası koyamıyorum.

geçen seneden beri antalya-erzurum/erzurum-antalya (2.600 km) yapmaktan artık öyle 100-200 km'ler filan uzun yol gibi gelmiyor.
@ACT 'nin de dediği gibi gittiği yerde kalınacak şekilde çıkılan yol uzun yoldur kanaatimce.

Motosikleti
D400
tek defada 1000 + yola cıkarsam sonunu göremem :D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

En uzun motosiklet yolculuğum 2029 yılında CRF Rally ile Bitlis-Ankara arasında yaklaşık 1150 km ve 16 saat süren yolculuğumdu.

Bu girişi yaptıktan sonra diğer kısımlara geleyim. Çoğumuzun tecrübe ettiği gibi, uzun yol tanımı:

Kullandığımız motora göre;

Güzergahın inişli-çıkışlı-virajlı olup olmamasına göre;

Motor geçmişimize ve tecrübemize göre;

(Eğer varsa) Yanımızdaki diğer motorcuların motor geçmişine ve tecrübesine göre;

Yaşımıza göre;

O dönemki, o haftaki, o günkü, o anki sağlık durumumuza göre;

O dönemki, o haftaki, o günkü, o anki modumuza göre;

Önceden konaklama rezervasyonu yapılmamış turlarda konaklayacak yer bulma şansımıza göre;

Motorumuzun yakıt deposu kapasitesine göre;

Tura toplamda kaç gün-saat ayırdığımıza göre;

Turda toplamda kaç farklı şehre gitmek istediğimize göre;

. . . değişebilir.

Ki biraz daha düşünülse bu yazdığım maddelere eklemeler de yapılabilir.

Bu ay yani Haziran ayı başında 1 hafta arayla Ankara-Ayaş-Beypazarı-Nallıhan-Taşkesti-Akyazı yaptım 2 farklı motorla.

Birisi 2017 CRF 250 Rally, diğeri 2018 Crypton 115 S.

İkisiyle de dönüşü E5 üzerinden Düzce-Bolu Dağı-Bolu-Gerede-Kızılcahamam-Kargasekmez-Kazan-Ankara şeklinde yaptım.

Yaklaşık 300+300= 600 kilometrelik yol molalarla birlikte CRF ile 9 saat, Crypton ile de 11 saat civarında sürdü.

Akyazıda da 4 saat kadar vakit geçirdim ayrıca.

İlkinde öğlen, diğerinde sabah vakitli çıktım evden ama her iki yolculuğumda da eve dönüşüm gece yarısından sonrayı buldu.

İkisinde de fiziksel yorgunluk oldu ama keyifli gidip geldiğim için 1 günlük dinlenmeyle yüzümdeki o "savaştan çıkmış" izlerini silebildim.

Küçük cc motorlar ile yol yapmayı çok severim.

Ama acelem olmayacak.

Yoksa en keyifsiz yolculuğum 2015 yılında YBR 125 ile Burhaniye-Balıkesir-Kepsut-Tavşanlı-Kütahya-Eskişehir-Ankara yolculuğum oldu zira daha Tavşanlıya bile gelmemişken "5 saat sonra Ankarada olmam gerektiğine" dair aldığım bir telefonla yolun geri kalanını neredeyse tapagaz gelmek durumunda kalmıştım.

Hava soğutmalı motorun şiştiğini o yolculuğumda gördüm.

Karşıdan sağlam esen rüzgarın motorun performansını ne kadar etkileyebileceğini de o zaman tecrübe ettim.

Zaten eti ne budu ne, hepi topu 125 cc'lik karbüratörlü bir motorun ki eski teknoloji olmasına rağmen efendi kullanımda 2 lt civarına düşebilen bir motordu YBR, rüzgara karşı tapagaz sürüşte 6 lt'lere yakın tüketebildiğini de gördüm.

Çabuk gelebilmek adına motorun üstüne iyice yatarak ve de gidonları istemsizce iyice sıkarak yapmış olduğum o sürüşten sonra 2 hafta boyunca ellerim, kollarım ve ayaklarım titredi.

Lyrica isimli ilaç kullanmak durumunda kaldım.

Hiç ama hiç keyif almadım bu yolculuktan.

Gidiş yolculuğum çok keyifliydi oysa.

Ankara-Afyon-Denizli-Aydın-Kuşadasına sürdüm ilk gün.

Ve neredeyse hiç yorulmadım bu daha uzun yolculukta.

Oradan Burhaniyeye sürdüm Seferihisar-Konak-Çiğli-Aliağa üstünden.

Yorgunluk değil, keyif hakimdi yolculuğumun geneline.

Sonuç: Motorunuz bu işin feriştahı olsa bile yolda olmak için değil de varmak için gittiğinizde, hem ortalama hızınızı çok arttırdığınız ve hem de daha fazla risk almak durumunda kaldığınız için yola ve sürüşe daha da fazla konsantre olmanız gerekiyor ve bu da yorgunluk hissini çok arttırıyor.

Tekeriniz düz bassın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Günlük 200-400 km'ler hafta sonu benim için normal değerler. Yine çok sık İzmir-İstanbul yaptığım için günlük 500 km otoban sürüşü de makul ve uzun yol değil benim için ama 500 ve üstünü kendimde uzun yol sayıyorum. Aynı gün içi 1300 km yapmışlığım da var ama benim motorla çok yorucu oluyor. Zaten benim motor uzun yol motoru değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Merhaba.

En uzun motosiklet yolculuğum 2029 yılında CRF Rally ile Bitlis-Ankara arasında yaklaşık 1150 km ve 16 saat süren yolculuğumdu.

Bu girişi yaptıktan sonra diğer kısımlara geleyim. Çoğumuzun tecrübe ettiği gibi, uzun yol tanımı:

Kullandığımız motora göre;

Güzergahın inişli-çıkışlı-virajlı olup olmamasına göre;

Motor geçmişimize ve tecrübemize göre;

(Eğer varsa) Yanımızdaki diğer motorcuların motor geçmişine ve tecrübesine göre;

Yaşımıza göre;

O dönemki, o haftaki, o günkü, o anki sağlık durumumuza göre;

O dönemki, o haftaki, o günkü, o anki modumuza göre;

Önceden konaklama rezervasyonu yapılmamış turlarda konaklayacak yer bulma şansımıza göre;

Motorumuzun yakıt deposu kapasitesine göre;

Tura toplamda kaç gün-saat ayırdığımıza göre;

Turda toplamda kaç farklı şehre gitmek istediğimize göre;

. . . değişebilir.

Ki biraz daha düşünülse bu yazdığım maddelere eklemeler de yapılabilir.

Bu ay yani Haziran ayı başında 1 hafta arayla Ankara-Ayaş-Beypazarı-Nallıhan-Taşkesti-Akyazı yaptım 2 farklı motorla.

Birisi 2017 CRF 250 Rally, diğeri 2018 Crypton 115 S.

İkisiyle de dönüşü E5 üzerinden Düzce-Bolu Dağı-Bolu-Gerede-Kızılcahamam-Kargasekmez-Kazan-Ankara şeklinde yaptım.

Yaklaşık 300+300= 600 kilometrelik yol molalarla birlikte CRF ile 9 saat, Crypton ile de 11 saat civarında sürdü.

Akyazıda da 4 saat kadar vakit geçirdim ayrıca.

İlkinde öğlen, diğerinde sabah vakitli çıktım evden ama her iki yolculuğumda da eve dönüşüm gece yarısından sonrayı buldu.

İkisinde de fiziksel yorgunluk oldu ama keyifli gidip geldiğim için 1 günlük dinlenmeyle yüzümdeki o "savaştan çıkmış" izlerini silebildim.

Küçük cc motorlar ile yol yapmayı çok severim.

Ama acelem olmayacak.

Yoksa en keyifsiz yolculuğum 2015 yılında YBR 125 ile Burhaniye-Balıkesir-Kepsut-Tavşanlı-Kütahya-Eskişehir-Ankara yolculuğum oldu zira daha Tavşanlıya bile gelmemişken "5 saat sonra Ankarada olmam gerektiğine" dair aldığım bir telefonla yolun geri kalanını neredeyse tapagaz gelmek durumunda kalmıştım.

Hava soğutmalı motorun şiştiğini o yolculuğumda gördüm.

Karşıdan sağlam esen rüzgarın motorun performansını ne kadar etkileyebileceğini de o zaman tecrübe ettim.

Zaten eti ne budu ne, hepi topu 125 cc'lik karbüratörlü bir motorun ki eski teknoloji olmasına rağmen efendi kullanımda 2 lt civarına düşebilen bir motordu YBR, rüzgara karşı tapagaz sürüşte 6 lt'lere yakın tüketebildiğini de gördüm.

Çabuk gelebilmek adına motorun üstüne iyice yatarak ve de gidonları istemsizce iyice sıkarak yapmış olduğum o sürüşten sonra 2 hafta boyunca ellerim, kollarım ve ayaklarım titredi.

Lyrica isimli ilaç kullanmak durumunda kaldım.

Hiç ama hiç keyif almadım bu yolculuktan.

Gidiş yolculuğum çok keyifliydi oysa.

Ankara-Afyon-Denizli-Aydın-Kuşadasına sürdüm ilk gün.

Ve neredeyse hiç yorulmadım bu daha uzun yolculukta.

Oradan Burhaniyeye sürdüm Seferihisar-Konak-Çiğli-Aliağa üstünden.

Yorgunluk değil, keyif hakimdi yolculuğumun geneline.

Sonuç: Motorunuz bu işin feriştahı olsa bile yolda olmak için değil de varmak için gittiğinizde, hem ortalama hızınızı çok arttırdığınız ve hem de daha fazla risk almak durumunda kaldığınız için yola ve sürüşe daha da fazla konsantre olmanız gerekiyor ve bu da yorgunluk hissini çok arttırıyor.

Tekeriniz düz bassın.
gelecekten geldiğini biliyorduk

Mola verme ihtiyaci duymadan yaptigim yolculuklar kisa yol, mola verme ihtiyaci duydugum noktadan sonrasi ise uzun yol.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motosiklete yeni başlattığım bir arkadaşım Cumartesi 120km gitti Pazar 120km geldi ilk uzun yolumu yaptım dedi. Aynı günün akşamına kadar kolundan tutup 300km daha yaptırdım kendisine.

Benim için uzun yol dönmeye enerjim kalmayacak uzaklığa gidip, gittiğim yerde kalırsam şeklinde. Herhangi bir km kıstası koyamıyorum.
Ben 50 git 50 gel yaptığımda demiştim onu :ROFLMAO::ROFLMAO: Küçük şehirde yaşamak bunu gerektirir.

Şimdi 300km altını kısa tur olarak değerlendiriyorum. 300 üzerine hazırlıksız pek çıkmamaya çalışıyorum.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Uzun yol kısa yol işi tamamen psikolojik, yoksa bisikletliye göre uzun yol 30 km motosikletliye göre 100 km uzun yol. misal ören muğla arası 61 km o yol sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor hemde yoruluyorum işte ama ören milas muğla 110 km diğer yola göre daha kısa geliyor ve yorulmuyorum. Benim için uzun yol en az 200 km :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar