Merhabalar - Yeni motorcu oluyorum...

Merhaba abilerim ablalarım kardeşlerim =)

Öncelikle kendimi tanıtayım. Bu sene 17 yaşıma girdim, 94 doğumluyum. İsmim Murat. Bursa/fsm 'de oturuyorum.
Normalde araba sürüyorum 2011 a4 abimin arabasını ancak ehliyet olmadığı için korkuyorum.
Ayrıca dersane okul felan yürümek servisle gitmek sıkıcı geliyor :D bende babamdan izin kopardım bursa özel nilüfer sürücü kursuna kaydımı yaptırdım. İnşallah 22 ekim sınavına girip a2 ehliyetini almaya hak kazanırım abilerim.

Ancak benim bir kaç sorum var. Ben daha önce bir kere bile ne scooter nede motor kullandım :D bisiklet sürdüm hep :D
Ancak sağolsun arkadaşlar öğretecek motor direksiyon sınavına kadar...

Acaba motor kullanmak zormu.. Ve ben vitesli motor istiyorum :D ayrıca SS olmasını istiyorum. Hız yapmam kendime güveniyorum, Allah'ın izniyle düzgün şekilde kullanırsım ve ekipmanları takarsam inşallah birşey olmaz...

Ve istediğim motor "kawasaki ninja 250r"... Babama söyledim kurbanda gelince alırız oğlum dedi... Bende tamam dedim, kurbanda bu motor alınacak... Acaba zormudur bu motor nasıldır biraz akıl verin abilerim :D

Motosikleti
BWS 100
hayırlı olsun ehliyetinde motosikletinde... ;)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ıııııııııı cevap veriyorum,ninja seni kesmez bence

eyvallah sağolun abilerim kardeşlerim ancak bu motor kullanmak zormudur nasıldır :D ss motor zormu kullanmak? vites olayı felan :D

hiç kullanmadım araba gibimidir?

Hız yapmam kendime güveniyorum .. ahaha bunu bende motoru almadan önce söylüyordum fakat o lafım mazide kaldı diyebilirim sana :) Hiçbir motor kullanmadım yazmışsın ve başlangıç yapacağın motor ninja 250r :) Ben önce iyice bir forumu araştırıp başlangıç için yazılan yorumları okumanı tercih ederim biraz aceleci davranıyormuşsun gibi geldi. Ehliyet sınavında da pek zorlanacağını sanmıyorum internet üzerinden online test çözmen yeterli olur sınavı rahat geçebilmen için umarım herşey istediğin gibi olur.

arkadaşa bir 1000 rr gider, yeni başlayacağı için bu yeterli, bir süre sonra gsx 1300r alır

Biraz aceleci davranıyorum doğrudur =) Bir an önce motor gelsin, kullanmaya başlayayım. İlk defa "yeni birşey" olunca insanda heyecan, merak oluyor ve sabır hiç kalmıyor =)...

Honda cbr125 alacaktım ancak yok dediler, 2012 de gelecek Türkiye'ye dediler. Babam ikinci el almama izin vermiyor .s bu yüzden ninja 250r alacağım.

Ancak motor kullanmak zormu nasıldır vitesli motor

Maddi imkanın varsa eğer ve 0 motor alacaksan aprilia rs 125 de alabilirsin bunun yanında yamahanın suzukinin de 125 lik racing motorları var. Vites konusunda ise şöyle söyleyeyim sana ben 13 gün oldu motorumu alalı daha önce otomatik ve yarı otomatik vites motor sürmüştüm fakat debriyajlı ilk defa motor kullanacaktım. Aldığımız gün boş bir alanda debriyaj olayını yaklaşık 15-20 dakika uğraşıp kavradım diyebilirim sana. Yalnız ışıklarda olsun kalabalık bir yolda olsun insan ilk başlarda ister istemez heyecan yapıyor ve istop ettiriyor motoru :) Fakat öyle öyle şu an rahat bir şekilde istediğim yere gidebiliyorum. Fakat bahsettiğin motor yeni başlangıç için biraz fazla diyebilirim.

Yeni başlayan için niçin fazla olsun? Fazla derken neyi kasdediyorsunuz?

Bu arada honda cbr 125 in orjinal fotoları varmı? ninja 250 gibi kalıplımı motor?

(verdiğin bilgiler için sağol, inşallah kazasız belasız kullanırım Allah'ın izniyle)

Ben de hiç motor kullanmadım ve 3 ay önce Ninja 250R aldım. Ben de asla hız yapmam, 9 yıldır araba kullanıyorum, 1-2 kez şehirlerarası yollar hariç 140'ı geçmişliğim yoktur. Bisikleti de iyi kullanırım. 3 ay kadar önce Ninja 250R aldım. Bir de gittim eğitim aldım. Ve şimdi pişmanım!

Evet motor süper, çok karizmatik, bakan bir daha bakıyor, bütün motorcu arkadaşlarım alıp kullanmak istiyor, ama ben kullanamıyorum! Bir kere hız yapıp yapmaman mesele değil, motorun super sport olması, senin başlangıçta hiç kafana takmaman gereken şeylerle seni o kadar çok yoruyor ki, asıl geliştirmen gereken yönlerine odaklanamıyorsun. Normalde gidona yüklenmemen gerekiyor, ancak bu motoru yatarak kullanıyorsun ve hem yatıp hem gidona yüklenmemek alışılması çok zor bir olay. Aynalar minicik, arabada rahat rahat, ferah ferah gördüğün arka tarafı görmek için bunda maymun oluyorsun. Sağ elin her an tetikte oluyor, çünkü gaz kolunu azıcık, birazcık, bir kaç milimetre fazla çevirsen alet senin istediğin hızın çok üstüne çıkıyor. Kaza yapmak için hızlı kullanmak zorunda değlisin, planladığın hızın sadece 3-5 kilometre üstüne çıkman, düşük hızlarda ve gerçek hayatta çok kolay kaza yapmanı sağlar. Frenler çok güçlü, daha kolları sıkmaya başlamadan tekerler kitlenip motor kaymaya başlıyor neredeyse.

İşte super sport motorlara özel bütün bu özelliklerle uğraşmaktan, asıl öğrenmen gereken basit hareketlere, denge sağlamaya, düşük hızlarda ayakta kalkmaya, dönmeye, kavrama yapmaya, etrafındaki trafiği seyretmeye odaklanamıyorsun. Bu motor seni başlangıçta uğraşmaman gereken bir sürü şeyle uğraştırıyor.

Dolayısıyla başlangıç olarak bir super sport motor asla almamalısın. Zaten önünde istediğin her türlü karizmatik aleti kullanmak için uzun yıllar var. Biraz sabret. Git bir Yamaha YBR125 veya HONDA CBF150 al. Bir yıl kullan, alış, motorun üzerinde durmayı öğren. Maksimum 500 lira kayıpla satarsın. Sonra sat, git o zaman al 250'lik super sport motorunu.

Gerçekten binip gidebildiğin sıradan bir motor, garajda duran binmeye korktuğun süper bir motordan çok daha karizmatik olsa gerek.

Dediğin tarzda motor sevmiyorum. Dediklerinde tamamen haklısın @elevatortrim kardeşim. Ne diyim... bakalım babam gelsinde :D inş. o gelene kadar honda cbr 125 gelir :D

bu arada ss ancak 125lik varsa bildiğiniz?

Ben de hiç motor kullanmadım ve 3 ay önce Ninja 250R aldım. Ben de asla hız yapmam, 9 yıldır araba kullanıyorum, 1-2 kez şehirlerarası yollar hariç 140'ı geçmişliğim yoktur. Bisikleti de iyi kullanırım. 3 ay kadar önce Ninja 250R aldım. Bir de gittim eğitim aldım. Ve şimdi pişmanım!

Evet motor süper, çok karizmatik, bakan bir daha bakıyor, bütün motorcu arkadaşlarım alıp kullanmak istiyor, ama ben kullanamıyorum! Bir kere hız yapıp yapmaman mesele değil, motorun super sport olması, senin başlangıçta hiç kafana takmaman gereken şeylerle seni o kadar çok yoruyor ki, asıl geliştirmen gereken yönlerine odaklanamıyorsun. Normalde gidona yüklenmemen gerekiyor, ancak bu motoru yatarak kullanıyorsun ve hem yatıp hem gidona yüklenmemek alışılması çok zor bir olay. Aynalar minicik, arabada rahat rahat, ferah ferah gördüğün arka tarafı görmek için bunda maymun oluyorsun. Sağ elin her an tetikte oluyor, çünkü gaz kolunu azıcık, birazcık, bir kaç milimetre fazla çevirsen alet senin istediğin hızın çok üstüne çıkıyor. Kaza yapmak için hızlı kullanmak zorunda değlisin, planladığın hızın sadece 3-5 kilometre üstüne çıkman, düşük hızlarda ve gerçek hayatta çok kolay kaza yapmanı sağlar. Frenler çok güçlü, daha kolları sıkmaya başlamadan tekerler kitlenip motor kaymaya başlıyor neredeyse.

İşte super sport motorlara özel bütün bu özelliklerle uğraşmaktan, asıl öğrenmen gereken basit hareketlere, denge sağlamaya, düşük hızlarda ayakta kalkmaya, dönmeye, kavrama yapmaya, etrafındaki trafiği seyretmeye odaklanamıyorsun. Bu motor seni başlangıçta uğraşmaman gereken bir sürü şeyle uğraştırıyor.

Dolayısıyla başlangıç olarak bir super sport motor asla almamalısın. Zaten önünde istediğin her türlü karizmatik aleti kullanmak için uzun yıllar var. Biraz sabret. Git bir Yamaha YBR125 veya HONDA CBF150 al. Bir yıl kullan, alış, motorun üzerinde durmayı öğren. Maksimum 500 lira kayıpla satarsın. Sonra sat, git o zaman al 250'lik super sport motorunu.

Gerçekten binip gidebildiğin sıradan bir motor, garajda duran binmeye korktuğun süper bir motordan çok daha karizmatik olsa gerek.
Yeni başlayan için neden fazla olsun demişsin burada yazılanlar sorunun cevabı dostum tam anlamıyla. Şu an tam anlamı ile benim motoru almadan önce düşündüklerimi düşünüyorsun diyebilirim sana:) Bende kalıplı motor olsun cc yüksek olsun falan fistan diyordum. Araştırdıkça araştırdıkça kendi kendime düşündüm yahu daha 125 cc racing motoru sürebilecekmiyim ki bu kadar güçlü bir motosiklet alayım ? İlk önce bir işin püf noktalarını detaylarını öğrenilecek önemli olayları öğreneyim zamanla nasip olursa büyütürüm dedim eski kasada olsa honda cbr 125 aldım. Benim boyuma kiloma vücuduma göre bu motor büyük 1.72 - 1.73 boyum ve 54 kiloyum motorun üzerinde ufak kalıyorum gerçekten. Motora yan tarafından baktığın zaman kalıplı bir motor çok tatlı birde görünüşü var fakat tekerlekler ve ses motoru bozan tek unsurlar :) Ben sana özellikle honda cbr 125 al demiyorum fakat 125 cc bir motorla başlamanı tavsiye ediyorum. Acele işe şeytan karışır derler yaa o hesap dostum :)

Honda cbr 125 yan duruşuna yemin ediyorum hastayım özellikle siyah :D ancak 2.el siyah bulursam inş. kaçırmam... Bende 250yle başlamak istemiyorum ancak SS tarzında 125lik almak istiyorum...

Mesela honda dn01 olsa :D ahhhhh ahhhhhh kaçırırmıydım ya :D

Bu arada benim boy: 1.81 - kilo: 80... Nasıl olurum honda cbr 125 e :D

illaki boyuna göre altında biraz ufak kalabilir yani iri yarısın belli fakat kalıplı olan 125 lik farklı model motorlarda var araştırmanı tavsiye ediyorum aceleci davranma en önemlisin gerçekten şu anki duygularının hepsini bende yaşadım yani biliyorum :) Benim ehliyetim yok şu an ve aldığım günden bu yana hergün trafiğe çıkıyorum. Fakat ehliyet ve direksiyon sınavını geçtim 1 haftaya kalmaz inşallah ehliyetimide alacağım. Dediğim gibi fazla kafanı yorma aceleci davranma ne kadar desemde boş tabi ama :D

Yamaha yzf 125 , suzuki gsx 125 googleden resimlerine bakabilirsin çok hoş motorlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kardeşim hoş geldin.Eğitim kurumları bu işler için var onlara danışmalısın derim.....

çocuk gayet mantıklı bi hareket yapıyo bence ninja 250 başlangıç için en ideal motor. 125 lik bana boş kalıyo gibi geliyo, ailemde 40 senelik eski motorcu paraları olsaydı en ideal başlangıç motoru 250 ninja demişlerdi alıcaklardı. inşallah arkadaş alır ve hayrını görür. bu arada motosiklet kullanmak bisikletten daha kolay merak etme. ama sana tek önerim MUTLAKA AMA MUTLAKA O STANDART LASTİKLERİ DEĞİŞTİR. motosiklet ucuz olsun diye çin malı lastikler var üstünde hayati derecede tehlike yaratıyo. Babana söyle baba motoru alıcam ama 420 lira masrafla direk lastikleri pirelli sport demon yapıcam de. anlat dediklerimi burda konu senin hayatın çünki. efe tolga kendine gel ya ahah :mrgreen:

---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 11:01 ----------

gsx türkiyeye geldimi yoksa!!? :cyclopsan

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

:cat::cat::cat::cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar