Meraklıların motor hakkında soruları

asm

Bilmem çevreden garip garip suallere maruz kalıyor musunuz ama bizim spor görünümlü motoru görenlerin sorularından gına geliyor bazen.

Aklıma gelen bazı diyaloglar: (söylendiği gibi yazayım)

-Gardaş bu gaç para bende alacamda! (Sıfırı 8.500 ytl dediğim an 3 madde devreye giriyor )

- Gardaş bu gaç basıyo? 300 görür mü? (yok 200'den sonra ışınlanıyor :))

- Bunlar nerde satılıyo? (bakkalda!)

-Buna binmekteki amacın nedir? Bununla nerelere gidiyorsun ki? (fezaya çıkarım ara sıra)

-Bu nasıl motor öyle?Nasıl sürülüyor? (At arabası gibi sürülüyor. Gidona iki halat bağlıyorsun ve deh diyorsun :))

- Çin malı mı bu? (yok Afrika malı!)- (Markasına bir anlam veremeyenler soruyor bunu genelde)

- Ver ayarı ver ayarı ( al ayarı al ayarı :cherry: )

-Son hızda ne veriyo bu abi? (çeyrek altın veriyor son hızı görene :cherry: )

- Egzoz sesli mi? (yok öttürgeçli :))

-Abi sen bunla manitaları götürüyor musun? (benzin aldığım yerdeki fırlama pompacı ve sanayideki çakal çıraklar :cherry: )

-Kawasaki demi abi bu? (SS motor denince akla Kawa mı geliyor acaba?)

Işıklarda dururken bile alakasız alakasız sorular oluyor.

Bu motor işinden az biraz anlayan biri olursa muhabbet keyifli oluyor. Ama motorun m'sinden anlamayan adamın soruları hakkaten bıktırıyor.

Sizler de yaşıyor musunuz böyle diyaloglar?

Son düzenleme:
Kaça aldın diyorlar, söyleyince araba alınır yauuvv diyince sinir oluyorum bende...

tam koruma giyindiğimde "bu sıcakta da sıkmıyomu ?" ya da "bu sıcakta da motora binliirmi ?" dedikleri an senin arabandan az yakıyor diyince surat asılıyo kapris filan... :)

yakın çevrem ve ailemden gelen şu sözler çok canımı sıkıyo (olum sat şunuda ucuz bi araba al,yavrum binme şu şeytan aletine çok tehlikeli,vallahi ben oğluma kesinlikle izin vermem buna binmesi için,ya bu az yakıyo demi kaça bunlar bende alayım bi tane not adam daha bisiklet sürmesini bilmiyo :pr:,vs.vs.vs.)

Bugün trafikte yanıma yaklaşan ÇİNLİ sahibi bi arkadaşın dediklerini aynen aktarıyorum:
-şimdi bunu yarış motoruna mı benzetmeye çalışmışlar?
- neden sordun, benzememiş mi?
- Eee biraz benzemiş de , öyle aham şaham olmamış...

bende diyecektim senin altındakini de motosiklete benzetmeye çalışmışlar ama daha çok bisiklete benziyor!!! sonra boş ver dedim bastım gittim. Ha bu arada belirteyim arkaşta ne kask var ne başka bi koruma anlattığım tipi kafanızda canlandırmışsınızdır heralde :)

Bugün trafikte yanıma yaklaşan ÇİNLİ sahibi bi arkadaşın dediklerini aynen aktarıyorum:
-şimdi bunu yarış motoruna mı benzetmeye çalışmışlar?
- neden sordun, benzememiş mi?
- Eee biraz benzemiş de , öyle aham şaham olmamış...

bende diyecektim senin altındakini de motosiklete benzetmeye çalışmışlar ama daha çok bisiklete benziyor!!! sonra boş ver dedim bastım gittim. Ha bu arada belirteyim arkaşta ne kask var ne başka bi koruma anlattığım tipi kafanızda canlandırmışsınızdır heralde :)

biz bunlara apachi (apaçi) diyoruz :cherry:

ben buna cevaben "arabam da var zaten" diyorum, döt oluyolar :p

aklıma kazıdım bunu onur :cherry: sıkı laf :wiinkk::cat:

arkadaşın amcasının kaskları görünce,niye bunları takıyosunuz diye sorması ve bunu takacağına yavaş git diye üstelemesi..bittiğim andı:(((

Niyeyse Türklerin klasik huyu herşeyin fiyatını merak ederler. Adam ne görse önce fiyatını sorar. :) Deli oluyorum bigün birine sorduklarında söyliycem çekinmiycem "senin alamayacağın kadar çok!" diycem ve gidicem yani. :)

Kaça aldın?

Ne kadar yakıyor?

2 kişi taşırmı?

Kaç görüyor?

Yanına sepet takılıyor mu?(!):silent:

benim motorda hyosung dolayısıyla sormadan çin malı ama güzel diyenler oluo cvp vermiorum artık, bir de herkes neden araba almadın ki ne gerek var falan dio, anlatamıosun param yetmedi arabaya diyorum geçiyorum ama tanımayanlara arabam zaten var diyecem bende sağlam cevap :)

cok süper ya keyifli bı sohbet alanı olmuş :)

bende motor alınca konusmalarımı yazarım ama bı motorcu gorunce sohbet etmeye bayılıyorum.....

kaç basıyo ve kaç para soruları artık gına geldi verdiğim cevapşar belli

250 basıyo 15000 ytl diyorum

ibrede 200 yazıyo diyorlar ben onu bi yarım tur daha attırıyorum diyorum

halbuki motorun üstünde KOCAMAN CBR125 yazısı var:queen:

dünyadaki ahiret soruları bunlar yaw:queen:

ne yapalım öle yada böle alışacaz:cat:

bana sorulan soruları geçtimde
bi yere araba ile gittiğimde
bi dükkanın önündeki kaldırımın önüne koysam
müsade istesem
-olmaz dükkanın önünü kapatıyon diyolar
ama motorla gidip