Mekanik Mi Eletronikmi???

ARKADAŞLAR devir ilerledikçe plastik ve elektroniğin arttığı araçlarda seyahat ediyoruz bu her ne kadarda olsa çok iyidir fakat dayanıklılık kaportada azalıyor bu nedenle ben elektronik araçları sevmiyorum eski düzen metal yığını ve sağlam kemiklileri seviyorum her ne kadar çokda yaksa onlar bi başka siz olsanız paranız var 67 MODEL FORD MUSTANG GT 500 MÜ ALIRSINIZ yoksa yeni bi model elktronik beyinli chipli çalışan herşey ordan hallolan bi araçmı ama para konusunda sıkıntı yok ben ford derim ya siz?*

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mekatronik diye bir bölüm yok mu?
yoksa mekanik bölümü

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Her şeyi ak veya kara olarak sınıflandırmak hata olur kanısındayım.

Örnekte bahsettiğin otomobil eski olsa da zamanında power brakes, mekanik enjeksiyon, otomatik cam, otomatik vites gibi donanımları barındırmaktaydı ki o zamanlar senin şu ana belirttiğin gibi teknolojik ama kısa ömürlü olarak değerlendirilmişti.

Modern otoların kullanım ömürleri, plastik ve elektronik parça yoğunluğu nedeniyle kısa olsa da sundukları kullanım kolaylığı ve emniyet ve yakıt ekonomisi nedeniyle artık vazgeçilmez olmuşlardır.

benim kişisel kanaatim de uzun ömürlü, bakımı kolay,nispeten sağlam olmaları ve en önemlisi kendilerine has bir ruha sahip olmaları nedeniyle eski tip canavarlardan birisine sahip olmaktır.

Ama yukarıda verdiğin örnekte gösterdiğin ford gibi araçların fren ve yol tutuşları tek kelimeyle felaket. olası bir kaza durumunda bu araçların birisinin içerisinde sıkışacağıma, tek kullanımlık traş bıçağı kılıklı modern bir arabanın içerisinde hayata kalmayı yeğlerim.

Not: Ford'un gt500 isimli bir modeli yoktur. Bahsedilen Model midifiyeli Mustang olan Shelby Gt 500 modelidir ki Shelby denince akla GT500'den çok teknik manada torunu Dodge Vipere hala meydan okuyabilen Shelby AC cobra 427 sc gelir.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ooo makina mehendisi gelmiş.
bunu ben de düşündüm ve mekanik yapıdaki araçların daha uzun ömürlü olduğu kanaatine vardım. dikiş makinaları bir örnek mesela.

Birisi MEKATRONİK mi dedi! :)

Günümüzdeki araç imalatları ; teknolojiyi göz önüne alarak , elektronik ile mekaniği birbirine bağlamıştır...
Elektronik ile mekaniğin bir arada çalışma yapısı gün geçtikçe gelişmekte ve elektroniğe tamamen bağlı kalacak şekilde devam etmektedir.Bu da tabiki çok ii değildir.

gerekli ve sade elektronik+ akılcı mekanik :cat: ama işin özü sağlamlık :cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bilgisayar okumada ne okursan oku

Size bir gerçeği söyleyeyim. Çinlilerin kopyaladığı teknoloji ; yeni teknolojidir. Aslında kullandığınız scooter da bile en yeni teknoloji vardır.

Bunu bir örnekle iyi ve kötü yönlerini size anlatmak istiyorum.
Birçok Çün'li motorlarda ; otomatik jikle vardır! Soğuk havalarda vb ortamlarda ; otomatik olarak devreye girer ve sizin elinizde jikle açıp kapatmanıza gerek kalmaz...
Öte yandan kötü özellik ise ; hiç bir çinli motorda bu sistem düzgün olarak çalışmamaktadır.Çünkü kopya bir teknolojidir.

bende mekanikmi elektronik mi diyince fabrika psikolojisi üsdümde olsa gerek bana sorulan bi soru gibi geldi günde 20-30 kere soruyolarda abi mekanikmi takalım elektronikmi die bahsetdiğim olay SW(siviç)dir yanlış anlaşılmasın :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar