Evet, bizde böyle boomer kuşağı, x kuşağı falan yok. Bunlar ABD uydurması, onların kültüründeki kuşaklar.Boomer'lar X'lerin anaları babaları oluyor. X kuşağı kabaca 65 - 80 arası doğanları kapsıyor. Ama bizde zaten böyle bir şey yok; ABD kültürü şeyleri bunlar.
İpimle kuşağım deyip geçmek gerek bunları.Kardeş bu kuşak belirleme, onlara isim koyup ayrıştırma işi sizin kuşağın mok yemesi.
V-Strom benim hakikaten sevmediğim motorlardan biridir görünüş olarak. Espresso Aga mütevaziliğinden "yaşlı motoru" diyor, bu nedenle de forumda adı "ihtiyar motoru"na çıktı. Lakin iş her zaman kullanıcıda bitiyor, iyi bir kullanıcı, V-Strom ile gayet virajlı bir parkurda çoğu forum üyesinin içinden geçer, suya götürür susuz getirir, çift vurur tek sayar.
25 Senedir piyasada olan bir motoru da bu kadar gömmeyelim artık.
250 cc tirrek gibi bir motor kullanıyorum zerre gitmiyor, üstelik motor 10 yaşında. Ben gocunmuyorum, sen neden gocunuyorsun? Altımızdaki motorları anlamlı kılan biziz. Yok o mühendis şöyle yapmış yok bu marka şöyle kaliteli. Sen sittiret, elinde neyin varsa onunla mutlu ol ve gez. Sana laf çakanların bir kısmı da yrk gibi marka ve model motor kullanıyor. Sen bunlara bakma, sen içimizden birini örnek alacaksan @mertowski sapığını örnek al, adam seninkinden de düşük cc ile köfteye gelmedi mi? Geçen hafta benimle 350 km viraj yapmadı mı?Abi bugün bana verilen cevapları incele düşük cc den dolayı küçümseyenler metroya bin diyenler var fasulye gözüyle bakıyorlar ben cevap verince niye ayıp oluyor
Abi öyle de deyip Cyan'ı töhmet altında bırakmayalım, adamı hedef haline getirmeyelim.mesela Cyan'ı istanbul trafiğinde kimse yakalayamaz
Sahsen cok katilamayacagim bunlara ama burada yazmaya da usendimEvet, bizde böyle boomer kuşağı, x kuşağı falan yok. Bunlar ABD uydurması, onların kültüründeki kuşaklar.
ikinci dünya savaşı sonrası ABD ekonomisi canlanınca doğanlara boomer deniyor, 65'e kadar, sonrasına 65-80 arasına X kuşağı demişler, sonra Y ve Z diye gitmiş.
Bizde kuşaktan bahsedeceksek de biz X kuşağı sayılacak yaştakilerin anne babaları olan kuşan yani 68 kuşağı var, 68 yılında 18 yaş civarlarında genç olan efsane kuşak, dünyada 68 kuşağı antin kuntin hippiliklerle uğraşırken bizimkiler devrimci kuşakmış, bu kuşakla ancak 12 mart 71 darbesi sonrasında da 12 eylül darbesi ile başa çıkabilmişler. Sonraki kuşakların hepsi bizim kuşak da dahil tırt.
Ben de gotik ablalarla köfte yemeye giderim hıhÇağrılırsa, evet
Demi, himbil gibi oturuyor evde. Atsin 100 tllik benzin, gezsin tozsun.@burak r25 Senin yaşındayken ben dahil çoğumuzun altında motor yoktu, sen bizden daha şanslısın.
Böyle düşük cc yüksek cc goy goylarına gelme. Altında bilmem kaç cc motor olup da sürmeyen, süremeyen çok hımbıl, çok geblo, çok kofik var aramızda. Sen onlar gibi olma, haftasonları da seni forumda görmeyeyim, git gez, Ptesi anlat.
Madem gotik ablalarla takilabiliyon, neden onlarla takilmiyon da forumun organizasyon yapmasini bekliyonBen de gotik ablalarla köfte yemeye giderim hıh
Ben 36-37 yaşımda 150 cc commuter ile İstanbul-Bodrum yapmışsam bu kardeşimin bu yaşında Samsun'a pide yemeye gidip dönmesi gerekir.Demi, himbil gibi oturuyor evde. Atsin 100 tllik benzin, gezsin tozsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Madem gotik ablalarla takilabiliyon, neden onlarla takilmiyon da forumun organizasyon yapmasini bekliyon![]()
Beş de deme. Look at the picture:Saygıda kusur ettiğimi düşünmüyorum abi beşe beş dedim sadece.
Onu boş ver, müdürlerin değil, müdürelerin regl olduğunu, müdüre olacak yaşa geldiklerinde menopoza girdiklerini de bilmiyorlar.Z kuşağı google bile kullanamıyor mu diyek şimdi ne diyek?
buradaki bazı yaş almışlar regl olmuş müdürden daha asabi baksana ya da sırf bana bilerek böyleler![]()
Nereden baksan haklı önermeMadem gotik ablalarla takilabiliyon, neden onlarla takilmiyon da forumun organizasyon yapmasini bekliyon![]()
Evet ya, ben çok riskli sürmüyorum aslında. Risk alsam dediği doğru da almıyorum; ne gerek?...
Abi öyle de deyip Cyan'ı töhmet altında bırakmayalım, adamı hedef haline getirmeyelim.
Risk guzel havanin oldugu bir pazar gunu avlak virajina gitmektirEvet ya, ben çok riskli sürmüyorum aslında. Risk alsam dediği doğru da almıyorum; ne gerek?![]()
Apaçi gibi sürüyor anlamında demedim, bu forumda hatta aramızda en güvenli sürenlerden biridir. Ama güzel sürüyor.Abi öyle de deyip Cyan'ı töhmet altında bırakmayalım, adamı hedef haline getirmeyelim.
Onu bilemiyorum, bizdeki 68 kuşağı diye bilinen kuşak yani biz x kuşağından bir önceki kuşak sahiden sağlammış, sonradan gelenler biz X kuşağı biraz dönemiş de şansına hallice de olsak sonrası onlar gibi değil. ABD'deki boomer kuşağı ile karşılaştıramayız bideki 68 kuşağını sırf onlarla yaşıtlar diye.Sahsen cok katilamayacagim bunlara ama burada yazmaya da usendimyuzyuze denk gelirsek ve konuyu unutmsmissak anlatirim neden oldugunu
![]()
CB500F varken çok zevkliydi oralar da DL650 ile nasıl olur bilemedim; sadece daha yeni almışken Uçmakdere'ye gitmiştim, motora henüz alışamadığım için çok keyifli olmamıştı. Sağdan sola, soldan sağa devrilmesi biraz hantal.Risk guzel havanin oldugu bir pazar gunu avlak virajina gitmektir![]()
Darlika giderim ama haftaici. Bu siralar boyle bir luksum var. Asfalt kalitesi iyi ama iste gene yollar toorak camur olmustu bu hafta gittigimde.CB500F varken çok zevkliydi oralar da DL650 ile nasıl olur bilemedim; sadece daha yeni almışken Uçmakdere'ye gitmiştim, motora henüz alışamadığım için çok keyifli olmamıştı. Sağdan sola, soldan sağa devrilmesi biraz hantal.
Uçmakdere hele hava iyiyse hafta sonu hiç çekilmiyor, çok kalabalık. Belki çok erken gidilirse keyifli olabilir. En güzeli hafta içi olsa gerek.Darlika giderim ama haftaici. Bu siralar boyle bir luksum var. Asfalt kalitesi iyi ama iste gene yollar toorak camur olmustu bu hafta gittigimde.
Yagissiz bir zaman ucmakdereyi de gormek istiyorum.
Şile yolunun sağ şerit asfaltı yenilendi , dökülen asfalt özel bir karışım mıdır nedir zımba gibi tutunuyor lastikler , dün Ömerli sapağından sonraki virajları Joyride ile 130-140 geçtim ki hafifde nemliydi yerler..Darlika giderim ama haftaici. Bu siralar boyle bir luksum var. Asfalt kalitesi iyi ama iste gene yollar toorak camur olmustu bu hafta gittigimde.
Yagissiz bir zaman ucmakdereyi de gormek istiyorum.