Maşa Uzatma Hakkında

Merhabalar aranızda yeni sayılırım,pek çok sayfa taradım ancak bu konu ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım.Motorun maşasını bu şekilde uzatmak istiyorum ancak detaylı bir bilgiye sahip değilim motorun maşasını bu şekilde nasıl uzatabilirim?(Eğim,ağırlık merkezi vs. durumları hakkında yorum yapmanıza gerek yok). İyi forumlar.

90043187dm9.jpg

91449773dc6.jpg

54507361jf3.jpg

Son düzenleme:
Sürüş dinamiğine ve konfora nasıl etki eder bilgim yok ancak güvenliği tehdit etmemesi için şasi ve ön suspansıyon bağlantılarının güçlendirilmesi gerekebilir.

Sürüş dinamiğine ve konfora nasıl etki eder bilgim yok ancak güvenliği tehdit etmemesi için şasi ve ön suspansıyon bağlantılarının güçlendirilmesi gerekebilir.

Evet buda önemli bir noktası ek bir sistem yapılabilir ancak bu maşa uzatma işini nasıl gerçekleştirebiliriz?

Daha uzun bir maşa takılabilir. Örn: F800gs,Crf250,F650gs

Gerekli açı ile doğru şekilde montaj yapıldığında sorun olacağını sanmıyorum.

Teşekkürler ancak maşanın şaseyle bağlantı yapılan yerine dokunmak çok riskli fotoğraftaki motorda dokunulmadan maşaya ek yapılmış sürüş ve denge konusunda sorunu olmadığını yazmış yapan arkadaş,malesef maşaya nadıl ek yapıldığı hakkında bir bilgi bulamadım amacım bu bilgiye ulaşmak,teşekkürler yorumlarınız için

Rica ederim.

Maşa işaretli yerden kesilip ek yapılabilir ancak ne kadar sağlam ve uzun ömürlü olur tartışılır.

iPbDVl3Y3q0Ev.JPG

Kesip ek yapmadan ziyade o kesilecek demirleri söküp baştan daha uzun bir demir yaptırıp taktıramaz mıyız? Yayların olduğu kısımda nasıl bir sistem var acaba yada o yayların olduğu kısmın içindeki demiri kestirip kaynak yaptırsak daha sağlıklı mı olur?

Amortisör içinde demirlerin altında yay mevcut ve onun dışında hava basıncı ile çalışan amortisorlerde var.
Teorik olarak, demirin altındaki yaylar süspansıyon demirinde yapılacak değişiklikleri kaldıracak şekilde ayarlandığında mesele yok ancak işleyişte nasıl olur denemeden bilemeyiz.

Amortisör içinde demirlerin altında yay mevcut ve onun dışında hava basıncı ile çalışan amortisorlerde var.
Teorik olarak, demirin altındaki yaylar süspansıyon demirinde yapılacak değişiklikleri kaldıracak şekilde ayarlandığında mesele yok ancak işleyişte nasıl olur denemeden bilemeyiz.

http://www.youtube.com/watch?v=gqhkhmjuxDg

Teşekkürler, öncelikle içini düzgünce açıp bir plan yapmak gerekecek.

bence orjinali oynama elin mühendisi o kadar düşünmüş yol tutuşu yönünden belki sıkıntı belki de bir kaza yapmana sebep olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar