Marşa basınca karbüratörden duman atıyor yardım

Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD
Öncelikle merhaba dostlar. Yardımıniza ihtiyacım var. Yamaha YBR 125 ESD kasa bir motorum var bu yandı bildiğiniz alev aldı yani ve her şey kül oldu tabi ama blok ve şase nispeten sağlam benden bunu bir şekilde değerlendirmek istiyorum aklımda motoru cafe racera çevirme fikri var bu yüzden yaklaşık 2 3 aydır evde kendim elimden geldiğince tamir etmeye çalışıyorum. Öncelikle motoru çalıştırmak istiyorum ondan sonra diğer kısımlarını halledecem. Ama motoru çalıştıramiyorum bir türlü. Elektrik tesisatı da yandığı için kuru düzen aküsüz bir şekilde bağlayıp o şekilde çalıştırmak istedim ilk başta ama sonradan bu motorun akü destekli ateşleme sistemi olduğunu öğrendim bu yüzden akü bağlayıp tesisatı ona göre kendim kablolarla geçici bir sistemle ateşleme almayı başardım. Akü bitmesin diye ayak marşıyla vuruyorum. Motor tam çalışacak gibi ama ayak marşı ayağıma vuruyor karbüratörden benzin ve duman atıyor. Subaplari vs ayarladım ama bir türlü çözemedim sorunu. Tahminim cdi beyin kısmında çünkü kullandığım CDI beyni Cg beyni o yüzden ateşlemeyi üst ölü noktaya gelmeden ateşlediği için bu duruma geldiğini düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. ( Bu arada subaplar emme 10 egzoz 15 . Ve karbüratör stator ateşleme bobini buji bunları temin ettim)

Motoru ters çalıştırıyor ( yani sübapları yanlış zamanda açıp kapatıyor ) olabilirsiniz. Ayak marşı basılı kalırsa geri vurur zaten. Basma hareketini hızlı yapmanız lazım. Eski iJA motosikletlerde çok olurdu. Karbüratörden benzin gelme işini anlamadım. Şamandıra bozuk olabilir belki.

Motosikleti
Ns200 15"
Ateşleme avansı kaçıyor ve bundan ötürü bu durumu yaşıyorsunuz, orijinal cdi ile deneyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motoru ters çalıştırıyor ( yani sübapları yanlış zamanda açıp kapatıyor ) olabilirsiniz. Ayak marşı basılı kalırsa geri vurur zaten. Basma hareketini hızlı yapmanız lazım. Eski iJA motosikletlerde çok olurdu. Karbüratörden benzin gelme işini anlamadım. Şamandıra bozuk olabilir belki.
Konu sahibi backfire olayından bahsediyor abi, yakıtı yanlış zamanlamada ateşlediği için emişten basınç oluştuyor.

Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD

Kullandığım CDI beyni bu

Bu arada Yamaha YBR yazmışım ama motor zelsun YBR hangi beyin uygun olur buna

Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD
Doğru ayarladım

Hem üst dislide hemde alttaki volan noktasına göre ayarladim

Motor yandıktan sonra sonra bu şekilde çalıştirabildim

Ama piston üst ölü noktaya yetişmiyordu
Saglamken tamirci orijinal parça bulamadığından kısa piston takmış
Bende sıfır piston ve silindir aldım ama bu sefer motor hiç çalışmadı ilk başta yazdığım sıkıntıyı yaşıyorum

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sente den eminsen , karbüratör sorunu da olabilir...
Statörden elektrik düzenli bir şekilde geliyor mu ?

Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD
Karbüratör yeni aldım pz26. statorden elektrik düzenli geliyor diye düşünüyorum. Ama şuan nasıl çalışmasını saglayabilirim

Sadece benzin değil aynı zamanda beyaz Duman geliyor. Benzini de aynı hapşırma gibi geri geliyor karbüratörden.

.

Son düzenleme:
Motosikleti
KT 150
Senteyi bir kez daha kontrol et, doğru olduğuna eminsen buji yi sök volant tarafından sanırım 14 veya 15 lokma ile çevir bujiyi toprakla nerde ateşlediğini not al, eğer gerçekten sentede ateşliyor sa ve subablar hala sentede ise daha farklı bir sorun var.

Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD
Senteyi bir kez daha kontrol et, doğru olduğuna eminsen buji yi sök volant tarafından sanırım 14 veya 15 lokma ile çevir bujiyi toprakla nerde ateşlediğini not al, eğer gerçekten sentede ateşliyor sa ve subablar hala sentede ise daha farklı bir sorun var
Tavsiyeniz için sağolun hocam yarın demiyecen buraya yazarım sonuçları.
Sormak istediğim bir soru var. CDI beyni ayarlarken statorden gelen beyaz/mavi kabloyu beynin sol üst kısmına yani triger kısmına kırmızı kabloyu da sol alt yani ground kısmına bağladım bundan dolayı bu sıkıntıyı yaşamış olabilir miyim?
( İki kablo da stator kısmındaki okuyucudan gelen kablolar)

Motosikleti
KT 150
Tavsiyeniz için sağolun hocam yarın demiyecen buraya yazarım sonuçları.
Sormak istediğim bir soru var. CDI beyni ayarlarken statorden gelen beyaz/mavi kabloyu beynin sol üst kısmına yani triger kısmına kırmızı kabloyu da sol alt yani ground kısmına bağladım bundan dolayı bu sıkıntıyı yaşamış olabilir miyim?
( İki kablo da stator kısmındaki okuyucudan gelen kablolar)
işinize yarıyacagına emin olduğum iki ek koyuyorum buraya ybr nin kendi kitabından elektrik şeması bunu takip edip anlarsınız diye umuyorum.
imgur hesabı olmadığı için redite attım direk

Kisaca---- mavi beyazı CG cdi da sol üstte deneyin bir tane toprak bir tane artı bulun CG CDI için son olarak CDI ı bobine bağlayın.YBR stator den gelen Kırmızı siyah kablonun görevi farklı, onun yerine farklı bir güç bulun ihtiyacımızın olmaması lazım hocam?
-20 kere düzenlendikten sonra tükendim 🙃 -

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD
Kisaca---- mavi beyazı CG cdi da sol üstte deneyin bir tane toprak bir tane artı bulun CG CDI için son olarak CDI ı bobine bağlayın.YBR stator den gelen Kırmızı siyah kablonun görevi farklı, onun yerine farklı bir güç bulun ihtiyacımızın olmaması lazım hocam?
-20 kere düzenlendikten sonra tükendim 🙃 -
Öncelikle yazdıklarıniz için teşekkür ederim hocam🙂

Statorden kırmızı siyah gelmiyor o yüzden aküden enerji sağlıyorum şu anlık. Attığınız reddit gönderisindeki şemada 8 pinli CDI kullanılıyor. Birazcık kafamı karıştırmiyor değil😅. Bendeki Motorun orjinalinde 6 pinli euro2 ye uygun DC CDI kullanılmış. En azından Üzerinden çıkan kömüre dönmüş beyin öyleydi. Benim anlamadığım CDI beyniyle ilgili bir sıkıntı değil de başka bişey de mi problem var anlamıyorum. Avans problemi var evet ama sebebini bulamıyorum.

Motosikleti
KT 150
hocam, yıla göre CDI değişiyor benim dediğim erken yıla göre o yüzden dediğiniz doğrudur :cautious:
şimdi basit düşünüyorum mıknatısların sıcakta bozulur manyetizmaları bozulur, stator ün arkasındaki volanta hem manyetizma hem pick-up için bakabilirsiniz, yani stator ün yanındaki ufak statorle aynı tesisata bağlı parça.

Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD
Arkadaşlar sorunu çözdüm. CDI üzerine pick-up sensöründen gelen kabloları yanlış baglamisim o yüzden ateşleme olması gerektiğinden erken ateşliyor o yüzden avans hatası gibi bir hata alıyordum (kırmızı kablo +, beyaz/mavi kablo - yani şase (ground).)ama sorunu kendi denemelerim sonucunda çözdüm. Aynı veya benzer sorunu yaşayanlara yahut meraklıları için yazmak istedim. Dertli dostlara dertsiz günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar