Marş Sorunu Yardım Lutfen!

Selam arkadaşlar.. yaklasık yarım saat once yasamıs oldugum bı problemı anlatmak ıstıyorum.motorum hyosung gt250r 2006 model.
yaklasık 50-60 km yol gıttıkten sonra tabı hıcbır problem yok motoru park ettım.yaklasık 5 dk sonra park sorunu var dıye motoru baska bı yere park ettıkten sonra 15-20 dk sonra yenıden motora bındım, kontagı cevırdım, ekranda ve farlarda problem yok mars dugmesıne bastım hafıf bı ses duydum sonra o seste kayboldu tabı.mars motoru calısmadı.kornada calısmadı.farlar ve dıjıtal ekran yanıyodu.
yanımda duran motorcu abıden yardım ıstedım tabı abı ısık varsa ısık tut demeye kalmadı abınınde motoru aynı sekılde bozuldu mars problemı yasadı oda. tabı onun kı daha sonra halledıldı bıraz bekledıkten sonra. gelelım benım probleme motoru 2. vıtese aldım ve bıraz yıtekledıkten sonra tekrar calıstırmayı basardım.motorun far ve sınyallerı normal calısıyordu fakat eve gıdene kadar sınyal lambalarınıda kaybettım calısmamaya basladılar.neysekı eve kadar durmadan gelmeyı basardım.ve motoru garajın onunde stop ettırdım ve yenıden denedıgımde gene calısmadı.mars motoru basmıyor,korna calısmıyor ,kornaya bastıgımda km saatı degısık bı hal alıyor,sınyaller calısmıyor.mars dugmesıne bastıgımda da ses felanda gelmıyor.ne gıbı bı problem olabılır yardımcı olurmusunuz?:silent::pale:

az önceki başlıkta da cevap verdim soruna

eline bi tornavida al sök karenajı aç bak içine korkma yemez motosiklet seni

tekrarlıyorum.

kablolarında kısa devre var akünün oradaki tesisat kablolarını iyice gözden geçir yanma falan vardır muhtemelen şayet yoksa ve kabloların temiz gözüküyorsa en kötü ihtimal konjektör arızasıdır geriye tak ve vurdurup yavaş yavaş servise git.

tamam abı sagolasın.yarın ılk ısım grenajları sokup bakmak fakat bı sorum daha var abı motor calısırken mars dugmesıne yanlıslıkla bastıgımı soyledım. bu yaptıgım hata boyle bı soruna neden olabılır mı?

az daha motosikletini çalıyorlarmış böle bir senaryo uydurdum. ikinizede nasıl oldu bu marş basmama ilginç( hani hemzemin geçit deyken trenin ürettiği manyetik alan marş basmaya engel olur ya) onun gibi bir şeymi vardı da ikinizinki de marş basmadı

abı zaten ben 3. bı motoruda cagıracaktım. ıkı motorda da elektrık aksam gıttı resmen.sasırdım ve tuhaf oldum dogal olarak abının de motoru mondıaldı sanırım karanlıktı tam goremedım ama abıye ısık varmı demeye kalmadı motoru calıstırdı farları ayarlamaya calıstı onun motorununda elektrık ısık mars hersey gıttı. 10 dk sonra felan tekrar onun motor kendılıgınde calıstı.. manyetık bıseyler olabılır. bıdaha o yere gıtmıcem :salut:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------

abı mersın mezıtlı vıransehır mahallesı efe barın onu. ınsanlar denıze gırıyor 20 m onumde. ıkı motor yanyana ve aynı anda mars problemı yasıyor.abınım motoru 10 dk ıcınde kendılıgınde calıstı benımkını yıtekleterek calıstırdık.

ygk

2 ihtimal var.
1cisi kısa devre olma olasılığı ki marşa bastığında tüm kontağı kapatır kısa devre.

ama bence 2ci ihtimal daha yüksek ; oda şudur ki akün bitmiş kardeş. çünkü sinyaller çalışabilmek için optimum bir ampere ihtiyaç duyar. mesala sökün aküyü motoru çalıştırın ve sinyal verin, motor elektrik ürettiği derece sinyal çalışmaz. sinyalleri çalıştıran flaşörün elektriği düzgün alabilmesi için motor 3 4 bin devirde olması gerekir ki o devirlere getirirseniz sinyaller yanmaya başlar. bu devrin üstüne çıkınca sinyaller yine çalışmaz çünkü gelecek olan elektrik fazladır ve bobin bu elektriği düşürür. yani sinyaller de yanmıyorsa marş basmamış halde, sorunun aküde olma ihtimali yüksek.

konjektor arızasıymıs .akude zayıflamıs.neyse konjektor degıstı akuyu sarz ettı..40 tl para ıstedı. bu fıyat cok degıl mı? konjektor ne kadar kı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar