Marş kavraması nasıl takılır sorusunun cevabı

Aynen böyle takılır işte. Üç parça kablo ikiye katlanır uçları penseyle sıkılır, kavrama silindirciklerini yuvasına itip sıkıştıracak şekilde üstteki açıklıktan araya sokulur. Kablolar ne kadar uzun olursa o kadar rahat oluyo kavrama dişlisini taktıktan sonra kabloları çekip çıkarması. Fırlayan çıkan parçaları yerine oturtmak zor değil elinizi korkak alıştırmayın. Eminim motorunun marş bölümünü söküp sonra toplayamayıp parçalar elde ustaya gidenler olmuştur. Bu konu da ilerde aynı durumla karşılaşacaklara yardımcı olsun. Daha pratik bir yöntemi varsa onu da öğrenmek isterim bi dahakine onu denerim.
IMG00318-20130427-1453.jpg

Ellerimde latex eldiven, ellerim vıcık vıcık yağlı bu kadar fotoğraf çekebildim, blackberry'nin dokunmatik tuşu eldiven üzerinden çalışmıyor el bileğimle dokunmatiğe sürttürüp menüler arasında gezip fotoğraf makinesini açıyorum :cherry:
Bir sorunuz varsa yazın yardımcı olurum. Rotoru sökmek için havalı somun sökme tabancası şart doğrusu, lokmayla kaç saatte açılır bilmem, ben tabancayla 10 saniyede açıyorum civatayı.

teşekkür ederim lakin arşiv için istemiştim şimdilik böyle bi sorun yok. Ozaman seni arşive ekledim haberin olsun :bestmt:

o kadarda zor değil yerıne yerleştırmekkı :)

mengu keşke berı arasaydın daha basıt yolunu tarıf ederdım...

Rublede'ki silindirik parçaları ters takmadıktan sonra neden kolayca yerinden fırlasınki?.Yaylarında sıkıntı yoksa fazla uğraştırmadan krank'tak pim veya kama sayesinde rahatlıkla yerine oturur.Havalı tabanca işi kolaylaştırıyor lakin tork değerlerinden fazla sıkma durumu olabilir.Tabi bunla beraber civata koparsa ,çıkarmasıda ekstra bir uğraş gerektirir.Somun sökmeler darbeli olmasından civatanın ömrünü kısaltıyor.
IMG_2590.jpg

çok kullanışlı.Birde tork anahtarı temin edersiniz sağlıklı olur.Aparat motostart.com'da vardı.

Bu civataları genelde motorun fabrikasında aşırı sıkmış oluyolar, ben havalı tabancayla 3-4 denemede anca açtım, sıkarken eskisinden daha fazla sıkmış olamam yani, silindir değiştirirken saplama civatalarını açamamıştım lokmayla açmıştım. Civataları bozma konusuna katılmıyorum, disk fren kaliperi vidalarını fazla sıkmışım aylardır açamıyodum lokmalar hep sıyırıyodu civatayı, havalı tabanca civata başına en ufak zarar vermeden 5-6 saniyede açtı o aşırı sıktığım vidayı. Şu rublenin fırlayan pimleri de araya kablo sokuşturduğumdan fırlıyo, ama onu yapmayınca da kavrama dişlisini üzerine takamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar