Marş almama sorunu

Arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Motorum 2018 model Honda CB250R, 23.000 km’de. Ağır bakımları yapıldı mı bilmiyorum. Eski sahibi de motoru yaklaşık bir sene kullanmış ama yapılıp yapılmadığını hatırlamıyor.
Motorumda genel olarak bir problem yok. Ancak iki hafta önce marşa bastığımda hiç tepki vermeden boşta kalma durumu oldu. Yani ne ses geliyordu ne de marş alıyordu. Daha sonra motoru ileri geri oynatınca düzeliyordu. Sensörden mi kaynaklı yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum.
Şimdi ise yaklaşık bir haftadır farklı bir durum yaşıyorum. Sabah motoru kullandıktan sonra akşam tekrar çalıştırmak istediğimde aynı sorunu yaşadım. Hatta bugün sabah ilk marşı alırken de oldu. Kontağı çevirdiğimde benzin pompası devreye giriyor, sesini duyabiliyorum. Marşa bastığımda marş alma sesi geliyor ama motor çalışmıyor. Short videosunu da ekledim, oradan bakıp görebilirsiniz. Dediğim gibi seste herhangi bir farklılık ya da farklı bir teknik arıza yok gibi.
Bu şekilde 5-6 saniye uğraşıyorum. Bazen biraz bekleyip tekrar denediğimde motor çalışıyor. Akü voltajını kontrol ettiğimde 13.2 – 13.5 arasında değişiyor.
Sizce bu durum bujinin bitmesinden mi kaynaklanır, yoksa başka bir ateşleme arızası olabilir mi? Nereleri kontrol etmemi önerirsiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar