Hem konuyu hortlatayım hem de bir mallığımı daha doğrusu cehaletimi anlatayım.
Sene 2012. Motosiklet alemine Kymco scooter ile bodoslama dalmaya karar vermişim. Ne trafik tecrübem var ne motosiklet.
Otelde çalışıyorum ve işyerinden bir abinin çinli scooteri ile 2-3 tur atmışlığım var sadece.
Sahibinden.com'da ilanı buldum, arkadaşı arayıp çalıştığım bölgeye motoru getirmesini beğenirsem alacağımı söyledim.
Sağolsun geldi otelden yarım saat izin aldım bir çaycıda oturduk, sohbet ettik,bi baktım Kymco çin malından sonra bana Ducati gibi geldi. Dedim tamam hocam alıyorum. Notere gittik işleri hallettik. Bu sırada motor benim işyerimin önünde park halinde duruyor.
Hayırlı olsun hayrını gör faslından sonra elimde bir kilit anahtarı bir yedek anahtar olmak üzere 3 anahtar ile işyerine döndüm.
Yarım saat kadar izin aldığımdan gider gitmez işe koyuldum, müşterilerle ilgileniyorum resepsiyonda. Bir yandan da camdan dışarı bakıp motoru kesiyorum "iyiymiş ya, güzel gözüküyo güzel" filan diye. Akşam olsa da evime gitsem diye içim içime sığmıyor.
Yarım saat sonra kapı önüne çıktık sigara molası tarzında. Bizim patron da geldi hayırlı olsun, aman dikkatli kullan filan diye. Normalde saat 10'dan sonra otelin olduğu caddede park yasak, motor olduğu için sorun olmuyor. Derken bir taksi geldi bizim müşterileri getirmiş, otele yanaşması lazım benim scooter'ı almam lazım ki trafik tıkanmasın.
Hemen seleye oturdum, anahtarı cebimden çıkarıp soktum hareket etmiyor anahtar. Diğeri denedim yine aynı. 3 anahtarı sırayla deniyorum yok ulan hiç bir hareket yok. Zorluyorum zorluyorum aynı.
Hemen bir abi ile arkasından kaldırıp ön teker üzerinde ileriye aldık, kaldırıma koydum.
Müşterilerle ilgileniyor gibi yapıyorum ama aklım motorda. İşim bitti geçtim tekrar motorun yanına. Koltuk altındaki kilide sokunca tık diye açıyorum seleyi.Kontağa sokuyorum hareket etmiyor anahtar.
Aradım ilk fırsatta çocuğu sen bana kontak anahtarı vermedin sadece kilit anahtarını verdin diyorum. (kontağı açan anahtar ayrı, seleyi açan anahtar ayrı sanıyorum)

ale: Çocuk nasıl olur verdim eminim , düşürmediğinden emin misin filan dedi. Ben hatta bi koşu gidip oturduğumuz çaycıdaki masanın altını filan da aradım anahtar filan yok. :sunny:
Yarım saat kadar sonra çocuk geldi. Hocam kontak dönmüyor işte dedim. Çocuk anahtarı aldı, taktı, bastırdı ve çevirdi. Ta tam
Birader bastırıp çevirmezsen gidon kilidini açamazsın bilmiyor musun diye sitem etti.
( öğrenince insanın ufkunu açan şeyler. Loading.. please wait )
Ha pardon ya, seni de getirdik çay içer misin filan diye saçmaladım.
Ulan nerden bileyim ben o anahtarı bastırıp çevirince gidon kilitleyeceğini, bastırıp çevirince gidon açacağını bi daha çevirince ON kısmına geleceğini.
Hadi ben bilmiyorum sen niye motorun gidonunu kilitleyip gidiyorsun ?