Mal motorcular buraya :)

bacaklarım çok güçlüdür güvenirim.
bir gün yana eğik bir yokuşta turdum. sağ elimdeki eldiveni çıkardım, sol elimle ise o eldiveni tuttum. sağ elime telefonu aldım onunla konuşayım diye. bir baktım motor sola doğru yatma eğilimi gösterdi. ben de içimden geçiriyorum amaaaan. 125cc motor ve senin bacağın kusursuz güçlü. baktım bu yatmaya devam ediyor ama 2 elim de dolu. dedim hiç uğraşılmaz bacağım o kadar da güçlü değilmiş bıraktım motoru yere yavaşçana. kısaca 2 eli de meşgul etmemek lazım yokuşta durdun vitese aldın bir şey olmaz deyince en ufak oynamada motor sağa veya sola yatıyor. elindekileri hızlıca elden atman lazım ki tutasın.

edit: hatta o dönem burada yazmıştım hiç başıma gelmedi durduğum yerde yatırma olayı. başına gelenleri de anlamıyorum demiştim. taa birkaç gün sonra başıma geldi. enteresan bir hayat

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2. Motorum olan Sym Wolf'ü aldığımda motor hakkında çok fazla bilgim yoktu, herşeyi kullanım kılavuzuna uygun yapmaya çalışıyordum. Ataşehir Z-Garaj'a periyodik bakımlar için götürüyor, bakım sonrası da ustayı "şunu bunu yaptın mı?" diye darlıyordum. Bizim terbiyesiz distribütör meğer Wolf ile maxiscooterler için aynı kitapçığı basmış. Kitapçığa göre her 5000 km.de bir Wolf için şanzıman yağı değişimi yazıyor. Bakım sonrası bir gün ustaya sordum "şanzıman yağını değiştirdin mi?" diye, adam mal gibi bana baktı. Adamı sessiz görünce yüklendim "Ne moka şanzıman yağını değiştirmiyorsunuz?" diye. Meğer bizim motorlarda şanzıman yağı diye birşey yokmuş.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
2. Motorum olan Sym Wolf'ü aldığımda motor hakkında çok fazla bilgim yoktu, herşeyi kullanım kılavuzuna uygun yapmaya çalışıyordum. Ataşehir Z-Garaj'a periyodik bakımlar için götürüyor, bakım sonrası da ustayı "şunu bunu yaptın mı?" diye darlıyordum. Bizim terbiyesiz distribütör meğer Wolf ile maxiscooterler için aynı kitapçığı basmış. Kitapçığa göre her 5000 km.de bir Wolf için şanzıman yağı değişimi yazıyor. Bakım sonrası bir gün ustaya sordum "şanzıman yağını değiştirdin mi?" diye, adam mal gibi bana baktı. Adamı sessiz görünce yüklendim "Ne moka şanzıman yağını değiştirmiyorsunuz?" diye. Meğer bizim motorlarda şanzıman yağı diye birşey yokmuş.

[url]https://i.hizliresim.com/qvf8t5z.JPG[/url]

Motor yağı değişimi 1000km de çok azmış. Ben de benim xmax 3bin km çok az diye dertleniyordum.
Vakit bulursam bakıma götürücem, şanzıman yağını da sorayım ustaya, en son rodaj bakımına gittiğimde değişmişti.
Şimdi kitapçığı netten arayıp baktım, 20bin km yazmış. demek ki daha var ona. Oh bir masraf eksildi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Dominar 250
2 yıl önce çalıştığım çay bahçesine Havalı ve gürültülü bir şekilde girip , herkes bana bakarken motordan atlayarak yan ayağı açtığımı sanıp arkamı döner dönmez motorun üstüme düşüp tost olmam geldi aklıma.. Milletin bakışlarını hatırlarım hala.. utanç vericiydi..

Geçen günde kız arkadaşımın ısrarı üzerine kullamayı öğretme çabaları tam sonuç veriyor derken , Motor hareket edince ''Ay gidiyor bu '' deyip Gidonu bırakması ve güzelce düşmemiz de hala hatrımda..

Vay be yıllar ne hızlı geçiyor gerçekten koskoca 9 yıl. O zaman yazdığım kız ile evliyiz 2. yılımıza girdik ve hala öğrenemedi motor kullanmayı hevesi de yok gerçi arkamda uyuyor uzun yolda. ^^

Geçen bulvar üzerinde giderken küçük bir boşluktan kaçayım derken biraz daha büyük bir boşluğa düşüp taştaş kebabı olmuştum bende :D

Birkaç yıl önce Inazuma F motosikletimle Ikarus Sendromunu resmen yaşadım. Parlak zemin kapalı otoparkta 10 km/ saat hızla falan giderken ben bu işi öğrendim diye düşünerek dar bir yerden ilki sağa ikinci sola kontra ile buradan durmadan aynaları çarpmadan geçerim diye artistlendim. Neticede motosiklet yeri öperken ben üzerinden atlayıp bacağımın motorun altında kalmasından son anda kurtuldum. Allah tan Inazuma F in grenajı sağlammış. Bir parmak kadar bir çizikle kurtardım. Hala o anı hatırladıkça kendime kızarım. Parlak zeminde artistlik mi olur arkadaş?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar