makine 10 gündür bekliyor

Katılım
27 Ara 2017
Mesajlar
117
şehir dışındayım makineyi depoya koydum bi 10 gün daha gitmeyeceğim, 20 gün boyunca soğukta hiç çalışmadan bekleyen motorun akıbeti ne olur? akü boşalır diye tahmin ediyorum başka olasılık var mıdır?
 
Katılım
12 Ağu 2014
Mesajlar
878
benim akü 3 aylık olmasına rağmen 1 hafta çalıştırmadım, 3 marşta anca çalıştı. nedenini bende anlamadım ama sonuç olarak çalışınca çok ta sorgulamadım. akü kutup başlarını çıkarırsan belki faydası olur.
 
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
4,753
Motosikleti
Hero X Pulse 200
Başka bir sorun olmaz, belki aküye de bir şey olmaz. 20 gün kısa bir zaman bu kadar büyütmeyin kafanızda.
 
Katılım
26 Şub 2013
Mesajlar
1,118
Ben 3-5 gün motoru yatırınca tekrar çalıştırmak için yanında elektrikli ısıtıcı yakıyorum 1 saat kadar, motor ısınınca daha kolay çalışıyor :p
 
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
3,535
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
20 günden bir şey olmaz.Ama çok soğukta bekleyecekse,aküyü sök eve götür.
 
Katılım
13 Haz 2017
Mesajlar
171
1 ay çalıştırmadım marşa basınca 4 saniye gecikme yaptı çalıştı
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
5 Kas 2015
Mesajlar
11,464
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bilakis soguk havada motoru calistirmak daha zararli olur muhtemelen.

Omru bitmemis aku sarj edilir bisey olmaz. Buz gibi yagla calisan motor icin ayni seyi soylemek zor. Bugun 3 marsta calisti motor. Normalde aninda calisir.
 
Katılım
10 Tem 2014
Mesajlar
407
Şehir dışında olmam sebebi ile 3 ay kapatmıştım motosikletimi. 3 ay boyunca hiç marş basılmadı.
Döndüğümde sorunsuz olarak 3. yada 4. denemede çalıştı. (yaz dönemi)

Belirttiğin sürede bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
 
Katılım
3 Tem 2016
Mesajlar
730
Akünün içinde ne var.. Asit

Evde çamaşır suyu varmı, illaki var. Peki çamaşır suyu soğuk sudamı daha fazla etkili oluyor sıcak suda mı? Denesene bi...

Bu bağlamda neymiş efendim, asitin türü ne olursa olsun ısısı artıkça asidik faaliyetide artar. Asidik faaliyet te akünün temel prensibidir.

Hımmmm demekki soğuk havalarda akünün şarz olma ve şarz tutma kapasitesi kullanım ömrü ile orantılı şekilde bir miktar yahut neredeyse yarı yarıya azalır. Tabiki bu durum bizim minnacık akülerimizde daha bir kırılgan döngüdür.

Akünün kalitesi ve kullanım ömrü ve dış sıcaklık bir arada düşünülürse bundan bir sonuç çıkarmak pek te zor olmaz. Ancak havalar daha yeni yeni soğurken can çekişen bir akünüz varsa pek umut beslemeyiniz. Sıcaklık sıfırı buluyorsa iki gün sonra bile o can çekişen akü, ruhunu kontak anahtarına teslim eder.
 
Super Moderator
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
4,360
" Baba akü yok " şaka şaka..

Herkes olabilecekleri yazmış, motosikletin aküsü yeni bile olsa, akü üzerinden beslediğiniz, sis farı, alarm, cep telefonu şarj yuvası, navigasyon, elcik ısıtma, çakar, vb. donanımlar var ise, bu donanımlar kapalı olmalarına rağmen, aküyü 20 gün içerisinde boşaltabilir, marşınızın basmamasına sebep olabilir.

Ayrıca soğuk / sıcak faktörüne katılıyorum. Soğuk hava motorlu taşıtlar için her yönden zararlıdır. Yazın ilk marş 0,5 litre / saat ile çalışan motor, kışın, 1.2 litre / saat ile ilk marşı alıyor. Yani yakıttan bile anlarsınız her şeyin olumsuz tükendiğini.
 
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
636
Yamaha Xmax'i 8 aydır kullanmıyordum. Geçen pazar günü orta ayakta bir çalıştırmayı denedim tık demeden çalıştı. 7-8 dk kadar sabit devirde çalıştırdım. Sonra tekrar sarıp sarmaladım. Nisan'a görüşmek üzere söyleştik ve ayrıldım.

Akünün kalitesi ve ömrüyle ilgili sanırım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst