makine 10 gündür bekliyor

şehir dışındayım makineyi depoya koydum bi 10 gün daha gitmeyeceğim, 20 gün boyunca soğukta hiç çalışmadan bekleyen motorun akıbeti ne olur? akü boşalır diye tahmin ediyorum başka olasılık var mıdır?

benim akü 3 aylık olmasına rağmen 1 hafta çalıştırmadım, 3 marşta anca çalıştı. nedenini bende anlamadım ama sonuç olarak çalışınca çok ta sorgulamadım. akü kutup başlarını çıkarırsan belki faydası olur.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Başka bir sorun olmaz, belki aküye de bir şey olmaz. 20 gün kısa bir zaman bu kadar büyütmeyin kafanızda.

Ben 3-5 gün motoru yatırınca tekrar çalıştırmak için yanında elektrikli ısıtıcı yakıyorum 1 saat kadar, motor ısınınca daha kolay çalışıyor :p

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
20 günden bir şey olmaz.Ama çok soğukta bekleyecekse,aküyü sök eve götür.

1 ay çalıştırmadım marşa basınca 4 saniye gecikme yaptı çalıştı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bilakis soguk havada motoru calistirmak daha zararli olur muhtemelen.

Omru bitmemis aku sarj edilir bisey olmaz. Buz gibi yagla calisan motor icin ayni seyi soylemek zor. Bugun 3 marsta calisti motor. Normalde aninda calisir.

Şehir dışında olmam sebebi ile 3 ay kapatmıştım motosikletimi. 3 ay boyunca hiç marş basılmadı.
Döndüğümde sorunsuz olarak 3. yada 4. denemede çalıştı. (yaz dönemi)

Belirttiğin sürede bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Akünün içinde ne var.. Asit

Evde çamaşır suyu varmı, illaki var. Peki çamaşır suyu soğuk sudamı daha fazla etkili oluyor sıcak suda mı? Denesene bi...

Bu bağlamda neymiş efendim, asitin türü ne olursa olsun ısısı artıkça asidik faaliyetide artar. Asidik faaliyet te akünün temel prensibidir.

Hımmmm demekki soğuk havalarda akünün şarz olma ve şarz tutma kapasitesi kullanım ömrü ile orantılı şekilde bir miktar yahut neredeyse yarı yarıya azalır. Tabiki bu durum bizim minnacık akülerimizde daha bir kırılgan döngüdür.

Akünün kalitesi ve kullanım ömrü ve dış sıcaklık bir arada düşünülürse bundan bir sonuç çıkarmak pek te zor olmaz. Ancak havalar daha yeni yeni soğurken can çekişen bir akünüz varsa pek umut beslemeyiniz. Sıcaklık sıfırı buluyorsa iki gün sonra bile o can çekişen akü, ruhunu kontak anahtarına teslim eder.

Super Moderator
" Baba akü yok " şaka şaka..

Herkes olabilecekleri yazmış, motosikletin aküsü yeni bile olsa, akü üzerinden beslediğiniz, sis farı, alarm, cep telefonu şarj yuvası, navigasyon, elcik ısıtma, çakar, vb. donanımlar var ise, bu donanımlar kapalı olmalarına rağmen, aküyü 20 gün içerisinde boşaltabilir, marşınızın basmamasına sebep olabilir.

Ayrıca soğuk / sıcak faktörüne katılıyorum. Soğuk hava motorlu taşıtlar için her yönden zararlıdır. Yazın ilk marş 0,5 litre / saat ile çalışan motor, kışın, 1.2 litre / saat ile ilk marşı alıyor. Yani yakıttan bile anlarsınız her şeyin olumsuz tükendiğini.

Yamaha Xmax'i 8 aydır kullanmıyordum. Geçen pazar günü orta ayakta bir çalıştırmayı denedim tık demeden çalıştı. 7-8 dk kadar sabit devirde çalıştırdım. Sonra tekrar sarıp sarmaladım. Nisan'a görüşmek üzere söyleştik ve ayrıldım.

Akünün kalitesi ve ömrüyle ilgili sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar