Made in Turko!

Motosikletine LPG taktı!

turkoooooo1234.jpg

Ankara'da motosiklet döşemesi işiyle uğraşan bir kişi, yakıttan tasarruf etme amacıyla motosikletine LPG tüpü taktı.

Ulus'taki YİBA Çarşısı'nda, motosiklet döşemesi üzerine iş yeri bulunan Yüksel Kalaycıklıoğlu, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, LPG tüpünü kendisinin taktığını söyledi. Motosiklet sürücülerinin daha az yakıt sarf etmesi için aracına LPG taktığını belirten Kalaycıklıoğlu, ''1,5 sene uğraştım. Gerekli randımanı aldım'' dedi. Devamı

Sanırsam o çantaya girecek kadar küçük ve
standartlara uygun LPG yakıt tankı imalatı yok.

Bu da demek oluyor ki arkadaş kendi tank imal etmiş
Ayrıca sızdırmazlık ve gaz kontrol ekipmanlarına bakmak lazım...

özet
Allah yardımcısı olsun.

Birgün motosiklete lpg takarak binmek zorunda kalırsam o gün motosiklet tutkumun bittigi gündür.!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
helal olsun diyelim :D

Birgün motosiklete lpg takarak binmek zorunda kalırsam o gün motosiklet tutkumun bittigi gündür.!

benzin fiyatları 5 misli artarsa o zmn bu lafını yersin ben 2 teker binmek için herşeyi yaparım lpg de takarım elektriklede çalıştırırım o mutfak tüpü gibi olucagına daha ufak çaplı olsa aslında fena olmaz üzerine çalışılsa süper birşey ortaya çıkabilir

senede 1000lira kar edeceğim diye de o tüp taşınmaz ki. ayrıca çok riskli. ayrıca ruhsata işletemez.

Motosikleti
Moto Guzzi V85TT Travel
Daha önce Almanyada motosiklete lpg uygulaması olduğunu bir dergide görmüştüm. bmw 1200lük bir motora uygulamışlardı. birçok ülkede lpg kullanımı düşük emisyonları nedeniyle teşvik ediliyor.

topcasede lpg tankı ilginç bir hissiyat verir sanırım...

ben olsam birde araba sürücülerini düşünür ondan sonra lpg ye yönelirim.

Kapımın önnde 2000cc motorlu 140 beygir mercedes şehir içi9-10 litre yakıyor ben ancak bu durumda düşünürüm lpg yi ancak yaşı biras ilerlediginden ve kendisi gıcır gibi hala durdugundan genede taktırmam orjinalligini bozmam :cat:

Motosikleti
Mondial Virago 50i

Al benden de o kadar ve bende lafımı yemem. :)

Yalnız şu elektrikliler hem menzil hem güç açısından iyice geliştirilirse onlara binerim. :cat:

Aslında şu şekilde uygulamalar yurtdışında mevcut. Ama ülkemizin standartlarına uygun mudur değil midir bilemiyorum tabi. Burada herşey yokuşa koşulduğu için muhtemelen bu tip küçük tanklar kullanılamıyordur.

Bunlar imalat aşamasında mühendislikle yapılacak işler. Ustanın yapması doğru olsaydı dünyada mühendisliğe gerek kalmazdı.

YeK

Vay helal olsun yüksel abime, tanıyorum onu:)
Süper branda yapar....

$ çoksa bilemem işte :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:38 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:35 AM ----------

Al benden de o kadar ve bende lafımı yemem. :)

Yalnız şu elektrikliler hem menzil hem güç açısından iyice geliştirilirse onlara binerim. :cat:

anlaşılan sende lpg patlar die korkuyosun :queen: vaktin zamanın geldiyse teker bile patlayınca gümlersin merak etme :=) aslında elektrikliler biraz geliştirilse ayda bir biten jarzlı piller geliştirseler böle delice elektrik topluyan bişi fena :))

Emniyet sübabı varmı bunun yere düşünce veya aracın biri dokununca aya yolculuk yapmasın millet :p

Zaten tasarım olarak yapısından dolayı motorlarda yer sıkıntısı var. birde arka çantaya tüp taktırırıp yer yok etmek ve huzursuz olmak istemem..Kaldıki zaten motorsikletler ekonomik ve çevreci. Böyle bir uygulama hibrit otomobilleri ve motorsikletleri konuştuğumuz bir zamanda gereksiz kalacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar