Maddi hasarlı ve yaralanmalı kazam

Merhaba arkadaşlar
Şuanda bu mesajı size sol elimle yazıyorum çünkü geçirdiğim kaza neticesinde sağ elim alçıda sol kaburgamda ise kırık mevcut.
Pazar gecesi işyerinden eve dönerken e5 te sağ şeritte yaklaşık 80km ile ilerliyordum. Maltepe yakınlarında orta şeritte seyreden bir araç aniden şeridime girerek bana çarptı. Anlatılanlara göre motor altımdan kayıp gitmiş ve ben bir hayli takla atıp yerde sürüklenmiş ve yolun kenarına çarparak durmuşum. Akabinde ambulans ve polisle birlikte gözümü hastanede açtım. Bu sırada motorumu trafik otoparkına çekmişler. Yapılan tedkiklerde önce hiçbirşey bulunmadı ve sanki normal birşey yaşamışım gibi eve gönderildim. Karakola ifade için gittiğimde şikayetçi olup olmadığım soruldu ve bende memurun yönlendirmesiyle şikayetçiyim uzlaşmak isterim maddesini seçtim. 1 gün sonra artan ağrılarıma istinaden yeniden hastaneye gittiğimde sağ el bileğimde ve kaburgamda kırık olduğu söylenerek elim alçıya alındı. Motosikletim ise 2013 model yamaha xmax250 abs modeli olup daha garantisi bile devam etmekte olup çizik yoktu. Otoparka 125 tl ödeyerek motorumu bizimkiler almış. Şimdi serviste eksperin gelmesini bekliyor halde. Trafik suçu karşı tarafa vermiş doğal olarak. Adamın sigortasının yamaha yetkili servisle anlaşması olmadığı için servis siz bize ödeme yaparsınız sigortada size ödeme yapar demiş. Bizimkilerde karşı tarafın sigortasının genel müdürlüğünden aynı bilgiyi teyid ettirmişler. Eksperin çıkacak hasarı düşük gösterme çabası olacaktır diyorlar. Perte çıkarsınlar paranı al çünkü hasar kaydı olacak motorun orjinal parçada takılsa değer yitirecek diyorlar dolayısyla ne yapacağımı bilmiyorum. Çıkacak rakama göre belli olacak tabi ancak sizce ne yapmalıyım. Kaskım shoei mont ve ekipmanlarım dainese ve alpinestarsdı hepsi zarar görmüş ancak allaha şükür ben iyiyim. Tüm bu zarar gören ekipmanlarımında bedelini istemek ne kadar yanlış olabilirki. Çevremdeki bazı insanlar sadakan olsun motorunu kurtar yeter diyorlar ancak ben o kadar ekipmanımı hem iyisi olsun diye dişimden tırnağımdan artırarak aldım.
Öncelikle motorumun en düşük zararla kurtulabilmesi için nasıl bir yol izlemeliyim ? Bu konu ile ilgili tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
Allah kimseye böyle bir kaza daha yaşatmasın çünkü söylenenlere göre mucize şu anda hayatta olmam. Ekipmansız kesinlikle kullanmayın motosiklet.
Yaşanan gelişmeleride buradan paylaşacağım. Çünkü bilinçli hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum

F54

geçmiş olsun
motosikletteki hasar kaydını bence düşünme servis değişecek bütün parçaları yazar eğer hasarın toplamı motorsikletin değerinin % 40 nı geçiyorsa pert e ayrılır yoksa tamir edilir kullanmaya devam edersin
kazaya dair hiçbir iz kalmaz motor da
hasar kaydı nın pek bi önemi yok önemli olan seni herhangibir maddi kaybın olmaması
ekipman konusu ise biraz karışık dava açıp talep edebilirsin uzun iş
ama dava aç hakkını ara sonuçta motosikleti alacak parayı kimse yoldan toplamıyor

çok geçmiş olsun kardeşim,
eger karşı taraf hatalıysa senin ekipman paranı istemen en doğal hakkın.

Çok geçmiş olsun hocam birinci merak ettiğim aynı hastaneye mi gittiniz tekrar alçı için bence m hastaneye gitmemek lazım daha birde çarpan arkadaş aynaya bakmadan mı dalmış şerite yoksa siz kör noktada falan kaldınızda adam sizi görende mi acaba

Çok geçmiş olsun hocam net bilmemekle beraber bu perte çıkartma muhabbetinin süreç olarak uzun olabilceğini (1 aydan fazla ) düşünüyorum.Sigortalar ekipmanların hasarını da karşılıyor siz bir iyileşin hepsi hallolur.

Öncelikle geçmiş olsun.

Aracın perte çıkmaması durumunda, karşı tarafın sigorta şirketi ile anlaşma yapabilirsin. Değer kaybını isteyebilirsin. Eğer buna yanaşmıyorlarsa ki senin kanunen buna hakkın var vermek zorundalar, sıkıntı çıkartıyorlarsa dava açıp değer kaybını alabilirsin.

Dava açmadan önce karşılıklı görüşme şekilde dene derim.

Ekipman konusunda birşey diyemiyorum. Senin kararın. Sürücü ile görüşebilirsin.

Çok geçmiş olsun hocam birinci merak ettiğim aynı hastaneye mi gittiniz tekrar alçı için bence m hastaneye gitmemek lazım daha birde çarpan arkadaş aynaya bakmadan mı dalmış şerite yoksa siz kör noktada falan kaldınızda adam sizi görende mi acaba

Teşekkür ederim destekleriniz için. Aynı hastaneye gitmedim farklı hastanede oldu kırık tespiti. Her ikiside olmuş yani ben şeridimde ilerliyordum. Diğer araç dikkatsizlikten görmemiş beni ve yol ayrımını kaçırmamak için üzerime kırmış. Sonrası zaten Allah yaşatmasın bir daha

Cok gecmis olsun. Allah beterinden korusun. Dilerim heyecaninizi kaybetmezsiniz.

Öncelikle geçmiş olsun, en kötü kazanız böyle olsun. Karşı taraf %100 hatalı çıkarsa, motorun tamirine karar verilirse, motorda daha önce hiç boya yok ise, değer kaybını da karşı tarafın trafik sigortasından talep edebilirsiniz. Bu talebinizi gelen ekspere mutlaka iletmeniz gerekiyor. Aynı zamanda bildiğim kadarıyla zarar gören ekipmanların bedeli de istenebiliyor sanıyorum ancak faturalarını bulmanız lazım ederlerini ispat etmek için.

Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın inşallah.

Öncelikle kaza tutanağı ve alkol muayeneleri gerekli. Hastanelere ödediğin para makbuzları. Ve varsa başka masrafların.

Anlaşma karşı taraf yapmak istiyorsa her masrafını talep et. Masraflarını ödesinler giysilerinin yenisini alsınlar.

Hepsine para verdin. Sadaka vermek de zorla olmaz. Gelirine göre ayarlar ona göre verirsin bu şekilde vazgeçilen haklardan sadaka olmaz.

Anlaşma yapmaya yanaşmazlarsa da servisin yapıp yapmaması söz konusu değil. Sigortanın anlaşmalı olduğu yerde de yaptırabilirsin. Cebinden para ödeyip yaptırma. Öyle yaparsan ayrı bir macera yaşarsın.

Sigorta şirketine değer kaybı, ekipman hasarlarını da talep ettiğini söyle. Muhtemelen vermek istemeyecekler.

Soluğu mahkemede al. Benzer dava çok. Hakkını alacağın gibi mahkeme masrafları da karşı tarafa yüklenecek.

Super Moderator
Geçmiş olsun, allah beterinden saklasın..

Motosikletin ve ekipmanın konusunda sigortadan karşılığını kuruşuna kadar alırsın. Sigorta yokuşa sürecektir ama, hakkın.. Ayrıca motosikletin pert olmaz da yapılır ise, sigortadan değer kaybını da almayı sakın unutma.. Bunların hepsi resmi evraklar ile ispat edildiği sürece,sigorta hepsini ödemek zorunda. Zaten işleri bu. Ama unutma hep yokuşa sürecekler..

Geçmiş olsun, motor artı ekipmanlarınızı servise bırakın, exper geldiğinde hepsini yazdırsın servis, kıyafetlerin ederini faturayla ispat etmen gerekir, fatura varsa sorun olmaz.
Herşey gönlünce olsun, hiç canını sıkma herşey tıkır tıkır hallolur.

Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın inşallah.

Öncelikle kaza tutanağı ve alkol muayeneleri gerekli. Hastanelere ödediğin para makbuzları. Ve varsa başka masrafların.

Anlaşma karşı taraf yapmak istiyorsa her masrafını talep et. Masraflarını ödesinler giysilerinin yenisini alsınlar.

Hepsine para verdin. Sadaka vermek de zorla olmaz. Gelirine göre ayarlar ona göre verirsin bu şekilde vazgeçilen haklardan sadaka olmaz.

Anlaşma yapmaya yanaşmazlarsa da servisin yapıp yapmaması söz konusu değil. Sigortanın anlaşmalı olduğu yerde de yaptırabilirsin. Cebinden para ödeyip yaptırma. Öyle yaparsan ayrı bir macera yaşarsın.

Sigorta şirketine değer kaybı, ekipman hasarlarını da talep ettiğini söyle. Muhtemelen vermek istemeyecekler.

Soluğu mahkemede al. Benzer dava çok. Hakkını alacağın gibi mahkeme masrafları da karşı tarafa yüklenecek.

Teşekkür ederim tek tek yazdıklarınız için. Sigortanın anlaşmalı olduğu yer alakasız bir motorcu. Ancak benim motorum daha çiziği bile olmayan tüm bakımları yetkili servisinde yapılmakta olan hatta garantisi bile devam eden makineydi.gönlüm öyle merdiven altı bir ustaya bırakmayada razı olmaz. Ekipman faturalarım hiç olmadı desem yeridir. Çünkü olmadı hiç öyle fatura saklama adetim. Ben söylerim artık vermezlersede allaha havale ederim.
Tüm yorumlar için çok teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun hepimizin başına gelebilecek bir hadise. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşup zararlarınızı karşılarlar.

Gecmis olsun kardes benim anlamadigim nasil seni gormez? direk sana carpar adam alkollu mu idi??

Öncelikle geçmiş olsun.
1.) eğer taleplerini karşılamazsa davacı ol. bencede olmalısın.
2.) servisi ara ve ne kadar masraf olucağının bilgisini al sonra expertizi ara ve expertiz olarak ne kadar bir meblağ çıkardınız bu makinenin tamiri için diye sor. eğer mablağ birbirini tutuyor ve düşükse yaptır eğer meblağ büyükse expartizden bu makineyi nasıl şekilde perte çıkarabileceğin konusunda yardım al.

1 hafta veya 10 gün önce forumda cbr125 ile kaza yapan bir arkadaşımıza bir şekilde vesile olmuş zararını belli ölçüde telafi etmiştik. kendi çabasıda önemliydi.
expertizle iyi ilişkiler kurarak sonuca varmanız isabetli olur.
Allah beterinden saklasın...

öncelikle herkese merhaba,

aynı olay benimde başıma geldi 2015 model z 300 kullanıcısıyım.Bende karşı taraf yüzünden kaza yaptım ve bana vuran şerefsiz kaçtı,neyseki kamer akydı ile karşı tarafın sigortasından para alarak motorum yapılmaya başladı.

İlk olarak şunu bilmekte fayda 2015 yılının 2.yarısında alınan trafik sigortası kanunu gereğince aşağıdaki unsurlar doğuyor;

1-Hasarlı parçalara onarım verilebilir
2-Yan sanayi parça kullanılabilir.
3-Çıkma parça kullanılabilir.

Motorunu perte çıkarmamak için elinden geleni yapacaklar bu kanun unsurlarına dayanarak.Ben orjinal değişim talep ettiğim halde çoğu parça istemediğim halde onarıma girdi.Size göre motorunuz perte çıkabilir.Ama sigorta şirketi çıkarmayabilir.

2.Aşama en önemliside hasar değer kaybı alınması,bu süreç aşırı sancılı bir süreç olacak kuşkusuz,eğer ki sigorta şirketi ödememekte diretir ise ya dava açıcaksınız veya tüketici hakem heyetine elinizdeki raporlar ile başvuracaksınız.Ben sigorta şirketi ile anlaşamadım malesef dava açıcam.

Geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

öncelikle herkese merhaba,

aynı olay benimde başıma geldi 2015 model z 300 kullanıcısıyım.Bende karşı taraf yüzünden kaza yaptım ve bana vuran şerefsiz kaçtı,neyseki kamer akydı ile karşı tarafın sigortasından para alarak motorum yapılmaya başladı.

İlk olarak şunu bilmekte fayda 2015 yılının 2.yarısında alınan trafik sigortası kanunu gereğince aşağıdaki unsurlar doğuyor;

1-Hasarlı parçalara onarım verilebilir
2-Yan sanayi parça kullanılabilir.
3-Çıkma parça kullanılabilir.

Motorunu perte çıkarmamak için elinden geleni yapacaklar bu kanun unsurlarına dayanarak.Ben orjinal değişim talep ettiğim halde çoğu parça istemediğim halde onarıma girdi.Size göre motorunuz perte çıkabilir.Ama sigorta şirketi çıkarmayabilir.

2.Aşama en önemliside hasar değer kaybı alınması,bu süreç aşırı sancılı bir süreç olacak kuşkusuz,eğer ki sigorta şirketi ödememekte diretir ise ya dava açıcaksınız veya tüketici hakem heyetine elinizdeki raporlar ile başvuracaksınız.Ben sigorta şirketi ile anlaşamadım malesef dava açıcam.

Geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

teşekkür ederim. servislede görüştüm bugün şasi kulakları bile kopmuş çok masrafın var dediler. Eksperde gelmiş ancak ne olduğunu bu hafta içi öğreniriz muhtemelen. Sizede büyük geçmiş olsun. Eğer aynı sürece girer isek bende sizin gibi dava açma taraftarı olurum. Tekrar yorumlar için teşekkürler. Bu arada çarpan kişide ve bende herhangi bir alkol yoktu. Sadece seni göremedim diye belirtti kazadan sonra. Dikkatsizlik bir hayata mal olabilirdi en kötüsü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar