Aynen dediğin gibi sabahları siyah duman atıyor birde motoru sıkıştırınca çok azda olsa duman atıyormuş çevre yolunda denedik yağımızı şirket veriyor mobil 15 40 bu yağı tavsiye edermisinz ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim.cbf 250 ler genelde yağ eksiltir arkadaşım,kaliteli yağ kullan tam sentetik,castrol,motul gibi.birde siboplara baktır genelde ondan yağ eksiltiyor.ilk çalışmada arkadan duman atıyor olması lazım,ama ısındığı zaman kesmesi lazım.soguk iken motoru fazla zorlama.
bir haftada 500 gr gibi yağ eksitmesi normal olamaz. bir haftada 5000 km yapmıyorsa tabi
motorun kaç km de şu an motor rolantada şakırtılı çalışıyormu.? eger şakırtı varsa motor bitmiş demektir. buda sizin için çok üzücü olur motor yaptırma masrafı çin motoru parasını rahatlıkla geçer
Arkadaşım o yağ eksiltme problemiyle bende karşılaştım yamalube yağ koymuştum motora. Yamalubeyi değiştirip castrol 10-50 power 1 racing full sentetik yağ koyduktan sonra düzeldi. bi dene istersen. Minibüs şöförü yakın bi arkadaşım motorun kullandığı ilk yağ neyse onu koymalısın sonraki değişimlerde yoksa yağ eser demişti, eser eksiltme demekmiş. Bilmiyorum ne kadar doğru. Siyah duman orantısız benzin hava karışımından olur yağ yaksa mavi duman atması lazım. Bu başlık altında gelişmeleri anlat takip edelim. Tekerin düz bassın.