Verilen ceza zaten para cezasına çevrilmiş 30 günlük hapis cezası. Ama önce haciz yapılır. Eğer haczedilen mallar borcu karşılamazsa kalan kısım için hapis yatar.yatırmazsan günlüğü 20 liradan hapis yatarsın
@slayerrr hangi bilgiye göre öyle söylüyorsun? ceza davalarında haciz olmaz.para ödenmediğinde yukarıda dediğim hapis cezası uygulanır.işim bu yakalamak. savcılık ceza vermez mahkeme ceza verir. duruşmalara katılmadıysan hakim affetmez.ceza tebliğ edildiyse adliye infaz büroya gidip taksit falan yapıyorlarsa yaptır ( muhtemelen yapmazlar) bir süre sonra yakalaman çıkar hiç ummadığın anda hapsi boylayabilirsin
Evet henüz 2.sınıftayım ama ceza davalarının sonucunda haciz olmaz diye biliyorum bende. Bu arada yanlış hayırlamıyorsam alacak borcu nedeniyle hapis cezasında günlüğü 22tlden hesaplanıyor.
ben 21 temmuzda motor kazası yapmıştım ve ehliyetim olmadığı için dolayısıyla savcılık para cezası verdi.Bu ceza ödenmezse ne olacak peki hapise felan mı atacaklar.Şimdiden teşekkürler
@slayerrr hangi bilgiye göre öyle söylüyorsun? ceza davalarında haciz olmaz.para ödenmediğinde yukarıda dediğim hapis cezası uygulanır.işim bu yakalamak. savcılık ceza vermez mahkeme ceza verir. duruşmalara katılmadıysan hakim affetmez.ceza tebliğ edildiyse adliye infaz büroya gidip taksit falan yapıyorlarsa yaptır ( muhtemelen yapmazlar) bir süre sonra yakalaman çıkar hiç ummadığın anda hapsi boylayabilirsin
abicim bi insana biray içinde iki defa cezamı gelir biri sahilde ışıklarda diyeri otaban gişelerinden öde kurtul derim yapıyon bi hata üstlenecen ağaDemekki cezalar gerçekten caydırıcı değilmiş. Buyrun canlı örneği. Adam hala nereden nasıl yırtarımın peşinde.
Yaptık bir hata cezamız neyse verelimde aklımız başımıza gelsin bir dahada yapmayalım anlayışı göremedim ben bu konuda.
Birde o cezayı ödemeden tekrar yakalan bak ne oluyor ikincide![]()
yani hapislik iş felan olmaz değil mi?