Lütfen Bakın Arkadaşlar

ben 21 temmuzda motor kazası yapmıştım ve ehliyetim olmadığı için dolayısıyla savcılık para cezası verdi.Bu ceza ödenmezse ne olacak peki hapise felan mı atacaklar.Şimdiden teşekkürler

ödenmezse ilerde katlanmış bir şekilde karşına gelir. ya ödeyecen ya ödeyecen.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hapis olmaz. Aylık %5 faizle beraber borcun birikir. Yani aylık faizi yaklaşık 35-40 TL olur. Bir süre sonra (belirsiz bir zaman) borcun faiziyle beraber hacize gelirler. Ne var ne yok toplayıp giderler.

yatırmazsan günlüğü 20 liradan hapis yatarsın
Verilen ceza zaten para cezasına çevrilmiş 30 günlük hapis cezası. Ama önce haciz yapılır. Eğer haczedilen mallar borcu karşılamazsa kalan kısım için hapis yatar.

Son düzenleme:
@slayerrr hangi bilgiye göre öyle söylüyorsun? ceza davalarında haciz olmaz.para ödenmediğinde yukarıda dediğim hapis cezası uygulanır.işim bu yakalamak:). savcılık ceza vermez mahkeme ceza verir. duruşmalara katılmadıysan hakim affetmez.ceza tebliğ edildiyse adliye infaz büroya gidip taksit falan yapıyorlarsa yaptır ( muhtemelen yapmazlar) bir süre sonra yakalaman çıkar hiç ummadığın anda hapsi boylayabilirsin

@slayerrr hangi bilgiye göre öyle söylüyorsun? ceza davalarında haciz olmaz.para ödenmediğinde yukarıda dediğim hapis cezası uygulanır.işim bu yakalamak:). savcılık ceza vermez mahkeme ceza verir. duruşmalara katılmadıysan hakim affetmez.ceza tebliğ edildiyse adliye infaz büroya gidip taksit falan yapıyorlarsa yaptır ( muhtemelen yapmazlar) bir süre sonra yakalaman çıkar hiç ummadığın anda hapsi boylayabilirsin

Evet henüz 2.sınıftayım ama ceza davalarının sonucunda haciz olmaz diye biliyorum bende. Bu arada yanlış hayırlamıyorsam alacak borcu nedeniyle hapis cezasında günlüğü 22tlden hesaplanıyor.

Evet henüz 2.sınıftayım ama ceza davalarının sonucunda haciz olmaz diye biliyorum bende. Bu arada yanlış hayırlamıyorsam alacak borcu nedeniyle hapis cezasında günlüğü 22tlden hesaplanıyor.

günlüğü kaç lira olursa olsun, hapis yatıp çıktıktan sonra borcu da silinmiyor değil mi :) hani günlüğü 20 liradan 10 gün yatsam 200 lirasını kapatırım gibi birşey de yok... üstelik yattığı süre kadar bir de vergi borcu çıkıyor olması lazım..

Motosikleti
750x
Kardeş.
Hadi diyelim ki hapise girmeyeceksin.
Ne düşünüyorsun?
Cezayı ödememeyi felanmı?

Son düzenleme:
Demekki cezalar gerçekten caydırıcı değilmiş. Buyrun canlı örneği. Adam hala nereden nasıl yırtarımın peşinde.
Yaptık bir hata cezamız neyse verelimde aklımız başımıza gelsin bir dahada yapmayalım anlayışı göremedim ben bu konuda.

Birde o cezayı ödemeden tekrar yakalan bak ne oluyor ikincide :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
dostum ehliyetsizlikden cezayı ilk defa yiyorsan araç sahibine 290 lira keserler ruhsat annende babanda abinde ise ona 290 lira gelir postacı ile sana ceza suc tutana tutar :D 36. maddeden onuda sana hakim gönderir 1 sulh ceza hukukda hakimin önüne gider o bakar polis ehliyetsizlikten yazık sana ceza kagıdını yazar gönderir sana buda 600 liradır 15 600 liralık kagıt kesldi günden itibaren 15. gün icerisinmde ödersen 400 lira olur biraz mantıklı düşünürsen örnek . kırmızı ışık ihlali - polis dur ihtarına uymamaktan bide kasktan filan yazdımı 340 lira yapıyor 60 daha korsun 15 gün iceriisnde dersen 400 tl yi böle düşünürsün ha bu cezaları ödemezsen hapis cezası yok ama her gecen gün banka faizi gibi 3-5 lira artıyor ceza gün gectikce gecikme faizi w.s sabıka sicile bişey olmuyor önemsiz anlıcan sana kesilen kagıdı öde gec gerisine sonra bak derim istersen mahkemeye ehliyetsizlik örnek bugün kesildiyse sana 7 gün icinde itirazda bulunursun 7 gün gecerse itiraz hakkın yok itirazdanda bi bok cıkmıyor zaten :D öle

hapis yatıldımı ceza biter ama 20 lira için birgün , mesela 1000 lira için 50 gün yatılmaz. ancak karşı tarafın maddi zarar gördüğü durumlarda (karşılıksız çek,taahhüdü ihlal vs.) yani karşılıklı alacak verecek meselelerinde hapis yatılsa bile borç bitmez. ayrıca20 lira karşılığı birgün oldukça caydırıcı, eskiden 100 lira bir gündü

krd

ben 21 temmuzda motor kazası yapmıştım ve ehliyetim olmadığı için dolayısıyla savcılık para cezası verdi.Bu ceza ödenmezse ne olacak peki hapise felan mı atacaklar.Şimdiden teşekkürler

lamartina cezayi odesen bile kamu davasi olur hakim isterse yatirir seni.... bence planlarini buna gore yapmaya basla temiz camasir terlik felan hazirla bi de cay demlemeyi ogren mapusa girmeden.

motorun plakası yoktu ve 100lük motordu.şu an durumumuz iyi olmadığı için ödeyemeyız.peki bu hapis işlemi ne kadar süre sonra olur? bu arada 16 yaşındayım

Forumdan Uzaklaştırıldı

Cevap biraz geç oldu, kaçırmışım ama, verilen para cezasına 4 taksit yapılıyor, peşin ödemede %25 indirim uygulanıyor. Duruşma diye bir şey yok sadece trafik cezası alırmışcasına bir kağıt imzalıyorsun. Borcun takibini ve tahsilatını vergi dairesi yapıyor.

Demekki cezalar gerçekten caydırıcı değilmiş. Buyrun canlı örneği. Adam hala nereden nasıl yırtarımın peşinde.
Yaptık bir hata cezamız neyse verelimde aklımız başımıza gelsin bir dahada yapmayalım anlayışı göremedim ben bu konuda.

Birde o cezayı ödemeden tekrar yakalan bak ne oluyor ikincide :)
abicim bi insana biray içinde iki defa cezamı gelir biri sahilde ışıklarda diyeri otaban gişelerinden öde kurtul derim yapıyon bi hata üstlenecen ağa:pr:

ama 3 ay oldu kaza yapalı.taksit icin önceden söylememiz lazımmış herhalde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar