Biraz geç cevap oldu ama sorun beyinden falan sandık, beyin değiştirdik yine düzelmemişti. Sonunda basit bir mesele imiş. Şu an hatırlamıyorum ama soketlerden biri gevşemiş zamanla, usta onu taktı sağlamlaştırdı, sorun çözüldü. Ama servisler tamamen tırt, hiçbir sorunu çözemiyorlar. Ben bizim mahalle arasındaki bir motorcuda çözdüm sorunu.
Şu an ise başka bir problemle karşı karşıyayım birkaç aydır.
Motor giderken bazen kasılıyor, biri arkadan tutup bırakıyormuş gibi hafif gaz kesiyor sonra tekrar gaz alıyor. Bazen debriyaja basıp gaz veriyorum.
Servis zaten bir halt bilmiyor! Verdim iki gün kaldı. Yaptık dediler olmamış. Bir de cevapları abi bunların rodaj dönemi biraz uzun, bir zaman sonra keser sorun diyor! Dalga geçer gibi. Yahu 12 bin km boyunca hiç böyle yapmayan motor son iki bin kmdir yapıyor, adam hâlâ rodaj diyor!!...
yine mahallemdeki motorcuda karbüratörü söktük kirlidir diye, tertemiz çıktı, biz yine de iyice temizledik. Benzin filtresini de temizledik.
Ne olabilir sorun, fikri olan var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------
Evet dostum, karbüratörlüdür motor. 2017 de alsan karbüratörlü hepsi. ben 14 bin km kullandım. Ama ben sıfır aldım. Birkaç kez sıkıntı yaşadım, onlar çözüldü. Şu anda bir tekleme problemim var çözemiyorum. Bujilere falan bakacağız bakalım.
Genel olarak çok tatlı motor, çok az tüketiyor. Ben geçen sene Marmara turu yapmıştım 1100 km 150 tlye. 13 kuruş gibi bir tüketimi olmuştu. Litre bazında da uzun yolda 100 km'de 2.5 litreyi geçmedi. Sakin bir kullanıcı isen çok uygun tüketimi var. maksimum güvenli hız 100-110. ondan sonraları tehlikeli. Gördüğüm maksimum hız 135 km. Bence kesinlikle Lifan, Regal ve diğer Çinlilerden daha iyi. Malzeme kalitesi kesinlikle daha üstün. Ama dağlar kadar fark bekleme.
Alacağın motoru mutlaka anlayan birine göster. Özellikle ateşleme sistemini iyice kontrol etsinler, motor sür, tıkanıklık var mı, zorlanma tekleme vesaire. Eğer sorunu yoksa alınır. Ama sorun çıkarmaz sanma. Elbette bir yamaha honda gibi kaliteli olmadığı için km yaptıkça ufak tefek şeyler çıkıyor. Ama öyle pahalı belalar çıkartmaz.
Hayırlısı olsun Rabbim hakkında hayırlısını versin.