ledow - jinlun arasındayim ne yapmalıyım

herkeze selam abilerim kardeslerim, şimdi herkez bu iki model dısında tavsiyelerde bulunucak çinli alma diyen olucak ama benim kendime uygun gordugun alternatifler bunlar. şimdi ben jinlun 250 almak için biraz nakit biraz borc harc denklestirmeye calişiyorum (durum belli yani) ama almayı dusundugum yere (v-motorcycle) yeni ledowlar geldi ve ikisi arasında kararsız kaldım. jinlunun tipi cok hoşuma gidiyo heybetli duruyo ama ledowda v motorvar ve viragoya benziyo hangisi daha iyi acaba ? şimdiden cevaplarını için cok tesekkur ederim hepinize :rendeer:

çinli alacaksan bence mondial alll derim yedek parçası heryerde bol
sıkıntı yaşamazsın mondide ama genede sen bilirsin...

250 MCT nin grisi de guzel ama ben eski modellerden hoşlanıyorum başlarda onuda düsündüm ama cok dandik dediler gerci jinlunada cok dandik diyolar.

ben ledow kullanıcısıyım gecen sene aldım gerçekten harika makine... 5800 de sua n ve yagı ve benzini harici pek bi sorun yasatmadı bana.. sadece arka dişli kaplinlerini bozdu... oda normal... motorumdan fiyatına göre ve Eğer birazda bakarsan modifiye edersen kendine baktırıyor :) Ledowun parçası istanbulda var .. Tümopar da en küçük noktasına kadar var..

http://www.youtube.com/watch?v=Sv99b00MHY8 buyur videosuda var Benim COninin :)

Son düzenleme:
abi sagol, birisi performans olarak kıyaslıyabilirmi acaba ?

Sonuçta ikiside 250 lik kıyaslayacak pek fazla bişey yok bunlar hız motoru değil kafana göre hangisini beğendiysen al derim

çin'li oldukları için herhangi birini alsanda aynı mutluluğu yaşıyacaksın ama sanırım viragoya benzeyen daha hoş duruyo düşüncem :cat:

Mersin İl Temsilcisi
jinlun daha fazla oturmuş durumda. ayrıca V motor teknolojisi önemlidir. yani doğru hesaplanmazsa sürekli motor arızası yaşarsın. sıralı motorlar daha faydalıdır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
herkeze selam abilerim kardeslerim, şimdi herkez bu iki model dısında tavsiyelerde bulunucak çinli alma diyen olucak ama benim kendime uygun gordugun alternatifler bunlar. şimdi ben jinlun 250 almak için biraz nakit biraz borc harc denklestirmeye calişiyorum (durum belli yani) ama almayı dusundugum yere (v-motorcycle) yeni ledowlar geldi ve ikisi arasında kararsız kaldım. jinlunun tipi cok hoşuma gidiyo heybetli duruyo ama ledowda v motorvar ve viragoya benziyo hangisi daha iyi acaba ? şimdiden cevaplarını için cok tesekkur ederim hepinize :rendeer:

Jinlun al, tavsiye derim, ben çok memnun kaldım, servisindende memnun kaldım, Pendik sanayi sitesinde servisi Sezgin 1 numara.

Yazını kesinlikle okumadan SPONTANE yanıt veriyorum.
Jinlun'dan uzak dur kardeşim........
Git Ledow al düşünmeden hiçbir derdin kalmaz.
üst komşum (arkadaşım ) 250cc Jinlun aldı ve aldığı günden 2006 buyana başı dertte.Sözünü ettiğim Jinlun 250cc dir !!!
1-Motosikletlere arkadan baktığında genelde Sağ'a doğru kaçıktır çamurluk.Bayi'e sorduğunda normal diyecektir:mrgreen:
2- Sissy bar,arka çamurluk aksamlarını bağlayan civata kısa bir süre sonra arka lastiğe sürteket aşındı,neredeuyse yok oldu ve lastik yanağını da aşındırdı tabii olarak.Servis amortisöleri kurar taş gibi sorun ortadan kalkar:p:mrgreen:
3- Sıssy bar yaslanması puntalarından koptu.
4- Motor koruma demiri kendiliğinde (vibrasyonla) kırıldı.
5- ön çamurluk vibrasyon nedeniyle 2'nci kez bedelli olarak değişti ama yine civata bağlantı yerlerinden (çatladı ) kırıldı!
6- Egzoz susturucuları vibrasyon nedeniyle bağlantı (kaynak) yerlerinden koptu! bedeli ödenerek kaynaklandı.
7- her vites değiştirildiğinde ön kısım ve arka tekerleği tutan mafsal kasma (kırılma) hareketi yapıyor! sanki arka lastik öne geçecekmiş gibi.

Bu motosiklet yaklaşık 6000 km de ve yediği paranın haddi hesabı yok çünkü çok sevdiğim bu arkadaşım tam anlamıyla bilgisiz ve Bayi açısında da bir KEK, yemeye doyulmaz hemde:silent::pr:

Bu bir istisnadır diyenler olacaktır! siz yinede yabana atmayın yazdıklarımı ve üşenmeyecek olursanız 3-5 Jinlun'u bir inceleyin kendinizde inanmayacaksınız gördüklerinize!
dipnot: bu tespitlerim aynı zamanda 250cc Jinlun kuullanan başka mağdurlar tarafından da doğrulanmıştır.

Son düzenleme:
Sonuçta ikiside 250 lik kıyaslayacak pek fazla bişey yok bunlar hız motoru değil kafana göre hangisini beğendiysen al derim

Motor, yanılıyorsun!

Ledow ve Mondial MCT250 her bekımdan çok ama çok daha üstün Jinlun dan!
27000 de benim MCT.
ben bir keçe için 5,-YTL harcadım.

6000 de arkadaşımın Jinlun 250cc ve cepten en azından 1000-1200 YTL harcamıştır!

Arkadaşım bikere şunu düşün V motorda titreme daha azdır jinlunun servisi oturmuş olabilir ama titreme seni çok rahatsız edicektir.
Kaldı ki çoğu motorun parçası birbirine uymakta farklı isimlerde geliyorlar sadece parça sıkıntısıda çekmessin V motordan şaşma derim..

Ledow u bilmiyorum ama ben jinlu kullanıcısım 2005 model 150 lik jinlunum var. Yaşanan sorunların hepsi doğrudur. Ancak ben şu an 29350 km deyim her gün 50 km yapıyorum. Motorda titreşim harici sorun yaşamadım.

Ayrıca Ledow un servisi yedek parçası Jinlun kadar yaygın mı bilmiyorum. Ben servisimde hiç sorun yaşamadım. Sakaryada Adapazarında bu motorları Sofuoğlu getiriyor. Onların servisi, ilgisi ve desteği en büyük güvencem oldu.

jinlun daha fazla oturmuş durumda. ayrıca V motor teknolojisi önemlidir. yani doğru hesaplanmazsa sürekli motor arızası yaşarsın. sıralı motorlar daha faydalıdır.

Yürekçe...Pardon canım.....
Jinlun'nun nesi oturmuş allahını seversen:silent: ne boş bir cümle....
sen ne kadar bilgisiz bir arkaşmışsın yau:silent:
V motor teknolojisinin nesi önemli?? bende bilmek isterim....
neyin doğru hesaplaması yapılmazsa sürekli arıza yaşarım?.....
bende ''V'' motorlu bir motosiklet kullanıyorumda.......

allahın Japonu,Almanı ve italyanı ve daha nice motosiklet üreticisi V tip motor üretiyor! Otomobil üreticileride tabii olarak! her cc de üstelikte ve bize ( tüm dünyaya ) kazıkmı attılar şimdi:mrgreen:
Sen içten yanmalı bir motor hakkında hiçbirşey bilmiyorsun.
olur olmaz yorumlar yaparak kendini gülünç duruma düşürme bari:wiinkk:

Selamlar,Özer

anlıyorum... ben tekirdağdayım herhangi bi parça sıkıntısı cekmedim ... istanbuldada eminönünde tümopar getiriyor bu motorları... parça sıkıntısı yok onlardada her parçası var.

bende ledow kullanıcısıyım 4 aydır biniyorum.

motoru tam kışın aldım. rodasyon kışın oldu anlayacağın. yaşadığım sorunları anlatayım.

ilk yağ değişiminde usta yağını fazla koymuş. bujiler komple yağlandı . onu çözmem bir haftamı aldı.

üç kez jikle teli takıldı ama yenisiyle değiştirince sorun ortadan kalktı.

benzin musluğu akıtıyordu garantiden değiştirdim.

ön km nin tekerlekte olan kısmı ne deniyordu şuan hatırlamıyorum oda bozuldu garantiden değiştirdim.

en can alıcı noktaya geliyorum.

depo : bunların deposu oturduğumuz koltuğun altındaki bir plastik takozun üzerinde. o takoza basacak aksamı deponun içine çok minik puntalarla kaynatmışlar ve burdan çatlama yaptı. servis problemli olsada bunuda değiştirdi ama benden sana bir tavsiye motoru alırken söyle depoya benzin koymasınlar yada kaynak puntalarını kuvvetlendirsinler. ben ikinci depoyu öyle yaptım.

motorda başka bir sorun yok maşşallah diyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum. tabi bunlar benim başıma gelenler . belki senin hiçbirisi olmayacak.

benzin musluğu değiştiğinden beri de benzini hiç kapatmıyorum . sadece gerekirse rezerve alıyorum okadar. motor kaçıyor seri.zaten hantal olmaması çok daha iyi ve kullanışlı.

gerisi sana kalmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar