Öncelike şunu söyleyeyim; bu tür işleri yapanlar civarda oturanlar değil, onu unutun bir kere.Akşam geç saatlerde en az 2 kişi olmak üzere dolaşmaya çıkan, kenar mahallelerden gelen gençlerin işi. Temel sebep ise gelir adaletsizliği.Bu çok uzayabilir o yüzden geçiyorum.
Benim çin malı dandik motorun paslanmasın diye örttüğüm piyasadaki en ucuz en dandik brandasını bile defalarca falçata ile kesip parçaladılar, en son atmak zorunda kaldım.
Motorların arabalara göre dezavantajı bu genç arkadaşların daha çok ilgisini çekmesi ve daha çok ulaşmak istedikleri bir araç olması. Kolatyca zarar verilebiliyor olması da cabası.Branda örtmesen seleyi keser, göstergelerin camını kırar.
Uzatmayayım; motoru sokağa bırakıyorsan bazı hasarları göze alacaksın.Başta branda kesiği yada sele kesikleri. Almıyorsan ya motoru sat sinir olmamak için yada kapalı bir otoparka abone ol. Ben mesela o brandadaki kesikleri gördüğümde hiç kızmamıştım.Bu ülkenin gerçeği bu.Kabul ettim.Beni aşan şeyler bunlar, düzeltemem.
İzmir'le ilgili olarak: bu il 20 sene önce yukarıda bahsedildiği şekildeydi ama bugün Türkiye'nin bütün büyük şehirlerinde görülen olaylar bu ilde de yakın zamandan beri değil, çok uzun zamandan beri var.Ha belki son iktidar döneminde işin çivisi çıktığı, örnek alınacak insan kalmadığı, herkesin birbirinden şüphe eder duruma geldiği için çok daha fazla sayıda görülüyor olabilir. Ben doğma büyüme İzmirliyim, İzmirliyim diye ortaya çıkan insandan kaçarım, uzak durmaya çalışırım.Memleketin geri kalanına duyarsız ve alaycı yaklaşan insanların da yoğun olarak yaşadığı bir ilimizdir.Coğrafyası güzeldir, iklimi iğrençtir.Yazın nefes alınmaz. Kadınların hakimiyetindedir.Aslında daha yazmak istediğim çok şey var ama bu kadarı bile linç edilmeme yetecektir.Simite gevrek, miskete meşe, incire yemiş demek sanki çok matah bir şey.Memleketin neresine gitseniz kendine özgü isimlendirme ve şive vardır. İzmir'in bügünkü nüfusu 4 milyon falan. Bunun yarısından fazlası iç göçle son 20 yılda gelmiştir. Yerli nüfus 1 milyon ya vardır ya yoktur. İzmir izmir olmaktan çıkalı çok oldu.Bunu ısrarla görmek istemeyenler var. Kalan burjuva taklitleri de zaten birbiri ile sidik yarışında.Senin benim brandamla falan ilgilenmiyorlar emin ol.Kadın x5'in içinde beni görmüyor bile, böcek gibi birşey olarak algılıyor.