- Motosikleti
- BMW 1300 GS ADV
Açıklamanız için teşekkür ederim. Siz yine bulunduğunuz şehirde, iyi bir eğitmenden eğitim alın. Mutlaka size basit gelen fakat sürüşünüzü bir kaç kat güvenli ve akıcı hale getirecek kazanımlar elde edersiniz.Teşekkür ederim düzgün anlattiginiz için, eser aşkın adım soyadım bir şey sormuyorum yani ismimde.
instagramda eseraskin olmuyordu sonuna g koymuştum her yerde öyle kaldı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hayır hayır abartı dediğim küçümsemek değil de aslında o kelimeye ben şu anlamı yüklemiştim,
benim düşündüğümden çok çok fazla
ve zaten bu anlatilariniz sonucunda da eğitim alacağımı bunu merak ettiğimi de ekledim.
Sadece mesela ben motosiklette virajı stabil alabilmek, motoru yatirabilmek, trafikte olacakları hesap etmek ve frenle en iyi şekilde durabilmek dışında pek kavram bilmiyorum, yani aklıma daha ne gelir bilemiyorum. Açıkçası o eğitimlerde bunlar dışında pek bir şey yoksa,
benim bilmediğim engin bilgiler dediğim de buydu, gerçekten bilmediğim şeyler olabilir yine küçümsemek değil bu da eğitim almadigim içindi yani belki de cidden bilmediğim engin bilgiler vardı,,
ama bazı sürücüler kötü de olsa bir sekilde bunlarda ustalaşabiliyor veya en azından iyi bir noktaya gelebiliyor.
Bu cikarimda ben açıkçası lastiğin önüne koyamadim eğitimi, çünkü bence lastiğin yol tutuşu performansının bir sınırı vardır ve buna sen karar veremezsin ya, eğitimsiz kendini gelistirebilirsin fakat lastiğine müdahale edemezsin.
Benim temelde lastiği daha önemli görmenin sebebi buydu ve hiçbir şekilde saygısızlık veya küçümseme yok belli ki kelimelerimi yanlış seçmişim, ama yüklediğim anlamlar farklıydı yani
Lastik konusu çok gereksiz uzadı ama şunu söyleyim yukarıda kalın işaretlediğim cümlenizde lastiğin yol tutuş performansı, kullanım, lastik kalitesi, eskimesi vb sebeplerle değişir ve bu normaldir, az kullanıp, eskitmemek dışında
Eğitimli birisinin altına kötü bir lastiği olan motor verdiğinde bu lastiğe çok çabuk adapte olur ve o sınırlar dahilinde kullanır. Bir sebepten iş yerimdeki arkadaşın motorunu servise götürmek durumunda kaldım. Lastik naylon bile değil o kadar kötü. İlk gaz açmamda sıkıntıyı anladım ve servise kadar dikkatli ve kendimi güvende tutarak, lastiğin sınırlarının farkında olarak gittim. Biraz acemi olsaydım, o lastikle il göt attığında yere kapaklanırdım.
Şimdi tersini düşünelim. Ben acemiyim ama altımdaki lastikler on numara beş yıldız. İlk trafiği okuma, planlama ya da konumlanma hatasında lastikden değil ama benim bilgisizliğimden kaza yapmam kuvvetle muhtemeldi.
Fakat eğitimli bir sürücü zaten lastiklerinin iyi bir performans sergileyecek kalitede olmasını kendine şart koşar. Yoksa düz manada lastik mi eğitim mi tartışması gerçekten çok sığ kalıyor. Eğitim bilinçlendirir. Farkındalık sağlar ve sürekli gelişime ön ayak olur.
@okansinanocan hocam da bunca yıllık eğitim tecrübesine rağmen hala eğitim peşinde ha keza bende 5 defa ismi Türkiyede tanınan eğitmenlerden eğitim aldığım halde hala eğitim peşindeyim. Hala Okan hocamı darlarım sorularımla.
Mükemmeli yakalamak diye bir şey yok bana göre. Eğitim süreklilik arz etmesi lazım. Tabi şunu da unutmamak gerekir "sihirli bir değnek" de değildir. Sen geliştirmez isen, üstüne katmaz ve dublajını yapmazsan eğitimin bir anlamı da kalmıyor. Yapmış olmak için yaparsın bir süre sonra.
Adam konumlanıyor görüyorum, takip ediyorum. Tamam konumu doğru fakat kamyondan çakıl dökülmüş yola. Sola viraj var sağa tam da o çakılın üstüne konumlanıyor. Neymiş sol virajda sağa konumlanılırmış.
Konumlanmanın öncelikleri vardır. Önce güvenlik, sonra tutuş en son görüş. Güvenli değil ise sol virajda en sola da konumlanabilirsin tabiki hızını düşürmek ve dahada kontrollü olmak kaydıyla. Hiç bir şeyi yapmış olmak için yapmamak lazım. Eğitimi de almış olmak için almayıp, özümsemek ve sürekli üstüne katmak gerekir düşüncesindeyim.
Tekerinize taş değmesin.