Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Farklı bir lastikten örnek vermedim zaten en başından beri. Bunlar cadde kullanımına izinli "en iyi" motosiklet lastikleri zaten. Sadece iyi lastik konuşurken bu detaylar kaçmasın diye bilgi amaçlı yazdım buraya. Önemli olan iyi değil doğru lastik.
'Aranızda lastiği bu sıcaklıklara çıkarabilen varsa söylesin elini öpmeye gelelim' dediğin için yapay zekaya sordum. Tabi ki lastik seçimi yaparken kullanım amacını yaşadığın iklimi göz önünde bulunduracaksın.
Yani o konuyla ilgili zamanında aşağıdakine benzer bir şeyler yazmıştım:
"Eğer yaşamla ölüm arasındaki fark kaskımın Nolan yerine Arai olması olacaksa belki o kaza neticesinde yaşamamış olmam daha hayırlı olabilir." Yani vücudumuz sadece kafatasımızdan oluşmuyor. Bu kadar marjinal bir farkla hayatta kalmışsam vücudumun geri kalan kısmının ne durumda olacağını da bir tartmakta fayda olabilir.
Daha yeni Shoei GT Air 3 bir kask aldım. Sebebi beni şu anda kullandığım Nolan N87'den daha iyi koruyacağına inanmam değil, sırf daha konforlu olması ve yeni aldığım Cardo Packtalk Edge için de çok güzel / orijinal bir montaj aparatına da sahip olması. Kaskı yurt dışından yurt içinde Nolan alacağım fiyata almış olmamın da etkisi büyük tabi. Burada olsa başka bir şey de bakıyor olabilirdim. Kask alacağız diye de ithalatçı kucağında hoplamaya gerek yok bence.
Surusu haftaya yap ben de geleyim2 tupcu fikret birlikte gideriz
Egitim icin de murat hocayi ara bi, maddi durumunu ve programini bilmiyorum ama surekli eksikligini hissettigini soyledigin diyorum.
Hafta fırsatım olmaz, şimdi bizimkiler izci kampında, saroz'a onların yanına gdiyorum, cumartesi onlar arabayla ben de peşlerinden geri döneceğiz.
Eğtim için maddi durum değil de zaman bulamamak benim sorunum. He iş güç hem de eğitim için İstanbul'a gidip en az bir gün kalacağ zaman kısıtlı, bu yaz bulabildiğim zamanlarda gezeceğim.
Hafta fırsatım olmaz, şimdi bizimkiler izci kampında, saroz'a onların yanına gdiyorum, cumartesi onlar arabayla ben de peşlerinden geri döneceğiz.
Eğtim için maddi durum değil de zaman bulamamak benim sorunum. He iş güç hem de eğitim için İstanbul'a gidip en az bir gün kalacağ zaman kısıtlı, bu yaz bulabildiğim zamanlarda gezeceğim.
İyi lastik takarım 10 metrede dururum diyen arkadaşlara bir sözüm var. Arkanızdan gelen motorcu naylon lastik takıyor olabilir ve 10 metrede duramayacaktır. Bu durumda ne yaparsınız yada bu arkadakinin sorunu mudur?
Yolda ne zaman arkama başka bir motor takılsa gaz açıp kaçma imkanım ya da isteğim yoksa hemen yol veririm. Bunun da nedeni arkamda süren tanımadığım adamın ileride benim önceden fark edeceğim bir tehlike anında durabilmem ama muhtemelen onun durmayıp bana çarpacak olma tehlikesidir.
Yolda ne zaman arkama başka bir motor takılsa gaz açıp kaçma imkanım ya da isteğim yoksa hemen yol veririm. Bunun da nedeni arkamda süren tanımadığım adamın ileride benim önceden fark edeceğim bir tehlike anında durabilmem ama muhtemelen onun durmayıp bana çarpacak olma tehlikesidir.
Farklı bir lastikten örnek vermedim en başından beri. Bunlar cadde kullanımına izinli "en iyi" motosiklet lastikleri zaten. Sadece iyi lastik konuşurken bu detaylar kaçmasın diye bilgi amaçlı yazdım buraya. Önemli olan iyi değil doğru lastik.
En iyi lastik sürdüğün asfaltın şartına göre değişir ve sen de biliyorsundur ki turkiyede caddelerde sürülen bir motora takilabilecek EN İYİ lastik pist lastiği değildir
Adamın motorunda michlen piwot ct2 var da rosso3 almalı mıyım diye soruyor sanki de biz değişmesini tavsiye ediyoruz he?
Adamın motorunda b*k gibi lastikler var değişmeli miyim diyor siz çok fark olmaz cart cırt ne anlatıyorsunuz ya
En iyi lastik sürdüğün asfaltın şartına göre değişir ve sen de biliyorsundur ki turkiyede caddelerde sürülen bir motora takilabilecek EN İYİ lastik pist lastiği değildir
Adamın motorunda michlen piwot ct2 var da rosso3 almalı mıyım diye soruyor sanki de biz değişmesini tavsiye ediyoruz he?
Adamın motorunda b*k gibi lastikler var değişmeli miyim diyor siz çok fark olmaz cart cırt ne anlatıyorsunuz ya
Yine tekrar ediyorum, lastikler bok gibi olabilir, para yoksa yapacak bir şey yok. Ben de motoru aldığımda 2024 yılına üzerinde 2017 tarihi olan yani ömrünü tamamlamış ve zaten sıfır olsa da para verip almayacağım anlar capra R lastikler vardı, motoru 5 kuruşum yokken denk geldi aldım, aldıktan sona elime geçeni motoru veren kardeşimize borçlu kalmamak için önceliğimi borç ödemeye ayırdım, haliyle bir sezon o eski lastiklerle gezdim ama durumu bilerek gezdim hiç zorlamadım, hatta mıcırlı köy yollarında ayakta sürüp ani gazda arkanın kaydığını görüp ilk başta korktum ama sonra bu da zevkliymiş deyip o yoldan bir kaç defa daha geçtim. Geçen yaz başı yepyeni metzeler lastikleri alınca da o aynı mıcırlı yola gittim, iki köy arası yol geçen sene nasılsa hiç düzeltmemişler, bu sefer arkayı kaydırmayı denedim ama yok, ne kadar ani gaz versem de kaymıyordu demek lastik farkı böyle bir şeymiş dedim. Lastik konusu önemli, yemeyip içmeyip iyi lastik almak şart ama ekonomik şartlar da var, herkese en iyi lastiği al diyemeyiz.ama lastiği boşver de deiyoruz, sanki lastik önemsiz demişiz gibi tartışıyoruz burada ama aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. lastik öneli ama bütçe yoksa bütçe ayırana kadar dikkatli ve lastiklerin bok gibi olduğunu bilerek sür diyoruz.
Eylül'de okullar açılmış olur, çocukların okula başlama teaşesini de başımdan savmış olurum. bir hafta sonu İstanbul'a gelip kuzenimde kalabilirim de. şimdiden heyecan yaptım.