- Konu Yazar
Merhaba arkadaslar, bugun ilk ciddi dusme tehlikemi cok sukur sag salim atlattim. Aklima takilan bazi deli sorular var sizlerle paylasmak ve goruslerinizi almak istiyorum. Sabah trafige ciktim ve yaklasik 10 dk sonra (lastikler isinmamis olabilir) ileride duran trafige dogru yavastan arka frene basinc uygulamaya basladim. Sonra ileride onume ani bir arac kirdi. Basinc uygulamakta oldugum arka frene biraz daha fazla bastim. Yerler de hafif islak ama cok degil. Ne olduysa o anda oldu. Arka teker bir saga bir sola dogru epey kaydi. Tabii bu arada on taraf da denge gitti geldi. Arka freni kayma baslayinca biraktim mi tutuyormuydum hatirlamiyorum. Cunku ilk defa basima gelen bu olayda bir yandan cok sakindim diger yandan da noluyo lan dusucem mi seklinde ileriye bakiyordum. Sonra kendiliginden toparladi motor ve yoluma devam ettim. Frenleri arabada da motorda da hep sakince kullanan, ani frenden hep kacinan ve temkinli frene basan bir yapim var. Simdi sorulara gelecek olursak; bu bir teker kilitlenmesi midir yoksa yeterli derecede isinmayan ve/veya kalitesiz lastiklerin islak zeminde kaymasi midir? Daha once hic teker kilitlenmesi yasamadigim icin bilemedim. Bir ses gelir deniyor ama oyle bir ses varmiydi bilmiyorum, duymadim. Boyle bir olay basiniza geldiyse veya gelirse nasil davranmak lazim. Ben boyle ciddi bir yalpalama sonrasi motorun duz hattina geri donmesini sansliydim galiba diye yorumladim ama sizlerin de yorumlarini almak isterim. Simdiden tesekkurler.