Vallahi benim de 5 senede topu topu sadece 2 kere mantar yama yapma ihtiyacım oldu - şanslı azınlıktanım galiba? İlkinde 30 ikincide 45 TL vermiştim. (Malum enflasyon yüksek, şimdi olsa en az 60 TL veririm herhalde...) Aşırı büyük bir delik veya yanakta hasar olmadıysa lastiği değiştirmem tabi ki.
Hiç fitil kullanmadım, kullanmak zorunda kalırsam da sadece mantar yama atacak lastikçiye gidene kadar kullanırım. Yanımda köpüklü spreylerden oluyor, lastiğe çivi vida girip akşamdan sabaha indirirse o sprey ile şişirip lastikçiye gider mantar yama attırırım konu kapanır. (Bu senaryo yukarıdaki iki seferin birinde gerçekleşmiş bir senaryodur...)
Aynen genelde " mantar yama " öneriyor herkes ama ben hayatta hep şu motto ile yaşarım " dene ve kendin gör ", bu sebeple şuan arka lastiğimde bir adet mantar yama var, bir adet ise fitil, daha önce hep fitil atmıştım, fitili de hep kendim attım, gerçi agresif süren sınırları zorlayan bir yapım yok, belki de bununla ilgili ama ben fark dahi görmedim, bir süre sonra yama ya da fitil de görünmüyor zaten, lastikle bir oluyor.
Ben burada anlatılan repair kiti kullanıyorum mesela ; https://youtu.be/V-vpvjOHzkQ?t=104