Laptop Fiyatları

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Moderatör (forrap)
Fiyat 3 katına yakın,çünkü Amerika fiyatı dolar,Türkiye fiyatı ise euro olarak verilmiş.2 katı değil yani...Biz az kazanıp çok harcaması gereken bir halkız.Maaşın azı,fiyatların fazlası hep bize:)Keşke sırf porsche da bu böyle olsa,seninde dediğin gibi bir çok sektörde bu böyle,bizim ülkemizdeki satış fiyatları ile yurtdışı satış fiyatlarını artık karşılaştırmak bile istemiyorum.

hakkaten forrap ohannes :silent:

Yalnız aynı sorun Avrupa'da da var. Eskiden Avrupa ucuzdu ama artık değil. Amerika'da 250 dolara satılan şey Avrupa'da 250 euro oluyor. Türkiye'ye de çoğu mal Avrupa üzerinden geldiği için Avrupa gibi muamele görüyor. Bu durumdan benim anladığım şu: Amerika dünyayı öyle bir sömürüyor ki hangi mal nerede üretilmiş olursa olsun en ucuz Amerika'da bulunuyor.

olay vergi sisteminden geliyor
direk vergiler (gelir, kurumlar gibi) tahsil edilmediği ya da uygun vergilendirilmediği için (bu konu içinde çok farklı durumlar olduğu ve konu hükümet eleştirisine varacağı için çok uzatmamam benim için daha iyi olur :) ) dolaylı vergilendirme yoluna gidiliyor. mesela cep telefonları herkesin kullandığı bir icat. bu icat yaygınlaşınca vergini tabana yayılması esasına göre çok konuşandan çok az konuşandan az vergilendirme yapıldığı için (aslında iletişim özgürlüğünü kısıtlama gibi bir durum sözkonusu) bir çok isim altında vergilendirme yapılmış ve telefon şirketleri bu konudan çok şikayetçi olmuşlardı. tabi bu vergilendirmenin olduğu yerde boşluklarda var tahsil edilen verginin biraz uzun bir zaman sonra ödenmesi veya telefon şirketinin bu paraları bağlı olduğu bankaya aktarıp hepsini kendi parası olarak görmesi durumu da yaşanmıştır.
sonuç olarak herşeyimiz amerikanvari fakat para konusunda bir türlü olamadık (bence nedeni ise üretmeden tüketmeden kaynaklanıyor)

Bu Musti hiç konuyla alakalı başlık açmaz mıymış ya :) Değiştir değiştir imanım gevredi :p

çalışma olduğunu nereden bilelim yazı nereye gitti diyorum bende :p :queen: :wiinkk:

Sen daha musti'nin yaş sınırlamasını görmedin :). +26, +45 gibi yaş sınırlamaları var musti'nin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar