Selam
Motorumun problemlerini çözdüm arkadaşlar. Sorun aküden değil, marş otomatiğindenmiş. Bi arkadaşımla denemeler yaparak sorunu tespit ettik. Önce aküyü söktük, motor aküsünü aktarmayla bağladığımız halde marş basmadı. Servis kitapçığında(daha önce buraya koymuştum) marşa bastığınızda tık sesi gelmiyorsa, marş otomatiğini devreden çıkartarak marş motorunu çalıştırın diyordu. Bizde, marş otomatiğinin kablolarını söktük. Aküden gelen + kutubu otomatikten gelene bağlayınca marş bastı ama motor çalışmadı, biraz kurcaladık falan, sonra farkettikki marş düğmesinden gelen kabloyu aküden gelen + kutuba bağlamadan marş basmaya çalışmışız. Neyse motor aslan gibi çalıştı. Bizde derdini anlamış olduk. Benim şanssızlığım, uzun süre çalıştırmayınca problemin akü kaynaklı olduğunu düşünmem oldu. Aküyede malesef su ekledik bir miktar bu arada

Neyse, boynumuza aktarma kablosu ustanın yolunu tuttuk. 40 TL imiş otomatik, bakım makım yağ filtresi, 3 litre yağ değiştirttik. İşçilik falan 150 TLyi buldu masraf. Bu arada 25 TL verip akü şarj cihazıda aldım Ataba marka. Canımız sağolsun. Benzin hortumunun kelepçesi çıkmış onuda düzeltmişler. Dert sorun bitti gitti