kymco ck 125 mavi duman

Merhaba arkadaşlar, sanırım motorum bugün bitiş fermanını imzaladı.

Yaklaşık 6.000 devir sonrası eksozdan mavi duman atıyor. Motorun içinden ses gelmiyor fakat mavi bir duman atıyor. Gidişte de sorun yok. Galiba piston sekman gömlek istiyor. Fikirlerinizi alabilirmiyim. Önceki tecbrübelerim yüzünden hiçbir servise güvenemiyorum. Motor 38.000 km de. Şimdiden teşekkürler :silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sökülüp tornada silindirden talaş alınacak piston duruma göre orjinalinden 0,25-0,50-0,75-0,10mm büyüğü takılıp gerekiyorsa sadece biyel kolu değişiyorsa o değişecek veya komple krankla değişecek. Krank boşluğu varsa masraf katlanır.

Sökülüp tornada silindirden talaş alınacak piston duruma göre orjinalinden 0,25-0,50-0,75-0,10mm büyüğü takılıp gerekiyorsa sadece biyel kolu değişiyorsa o değişecek veya komple krankla değişecek. Krank boşluğu varsa masraf katlanır.

Kymco'nun fiyat politikasına bakılırsa, kaldırıp direk çöpe atmak daha mantıklı gibi, değilmi hocam...

Kymco'nun fiyat politikasına bakılırsa, kaldırıp direk çöpe atmak daha mantıklı gibi, değilmi hocam...

Sanmıyorum sadece piston setle kurtarırsa fazla birşey tutmaz,büyük ihtimal de öyledir.

motor hocam neden tornada diyorsun?? tornada rektefiye yapan mı var??:cherry:
üstelik artık rektefiye yapılmıyor..silindir piston segmanı atıp sıfırını takıyorsun..rektefiyeden daha ucuza geliyor ve daha sağlıklı oluyor...
birçok motora da aynı parçalar kullanılıyor zaten....

üstelik artık rektefiye yapılmıyor..silindir piston segmanı atıp sıfırını takıyorsun..rektefiyeden daha ucuza geliyor ve daha sağlıklı oluyor...

Ybr de 125 cc, onunki bana uyarsa yaşadık :queen::queen::queen: o çok ucuz diye biliyorum :queen:

motoru yağ yakıyordur kardeş,en kısa sürede yaptır,silindirin temizlenmesi lazım

Bu pistonlar çeşit çeşit onların da çeşit mi silindiri var diyorsun şimdi.:wiinkk:

şöyle demek istiyorum...
markaları tamamen atmaca ..sallıyorum.. honda titan piston silindir bahsedilen motora,ramzey bilmemne modeline,kanuninin vırtzırt modeline ve mondialin alisiyle velisine de oluyor...
kaliteli istiyorsan hondadan al kullan ucuz istersen bu markaların hangisi en ucuzu ise al tak kullanabildiğin kadar kullan diyorum...
sanırım anlatabilmişimdir.:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:46 ----------

Hocam gerçekten ybr nin piston sekman gömleği kullanabilirmiyiz benim motora ?

gömleği unutun artık..gömlek yok..silindir artık komple satılıyor..ayrıca gömlek çakma olayı yok...

Ybr değil Cgl de aynı pistonu büyütebilirsin,Ck125'de yok sanırım.

CGL nin ki de mi uymaz benım motora ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:55 ----------

beyler biraz araştırma yaptım.

http://www.rialli.com/urunler/motor...ir-kapagi-komple-vtc-subapli-200cc-cg-serisi/

http://www.rialli.com/urunler/motor...-silindir-komple-motosiklet-200cc-cg-serisi-/

bu parçaların benim motora takılabilitesi nedir ? cg de ohv benimkide. çekişi iğrençti böylelikle sanırım tork artışı da elde ederiz. :)

Cg125'e 150cc oluyor ancak 200cc için özel krank dolayısıyla blok gerekiyor diye biliyorum.
Ck 125'e olup olmayacağı hakkında bir fikrim yok.

Hocam torku falan iyidir baya o zaman sizin makinenin ? :)

Titreşim azıcık arttı, orjinal krank sağlamdı aslında sadece biyel kolu boşluk yapmış. Orjinal bir biyel kolu bulabilirsem orjinal krankı taktıracağım.

Tork az bu makinede devirlendi mi kullanımı zevkli, düşük devirde idare eder.:p

Beyler. Dün sabah farketmiştim bu olayı. 7.000 gibi bir devirden sonra eksozdan kesik kesik mavi duman atıyordu. dün akşam yağ çubuğunu kontrol ettim hiçbir eksiltme yoktu. Biraz önce yine kontrol ettim yine yok. (dün de bugünde kullandım motoru).

Motorda hiçbir zorlanma, gariplik, ses vs. yok. Gayet düzgün gidiyor.

Ben hiçbişey anlamadım açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar