Filtrelemenin yasal olduğu yerlere baktığımız zaman manzara pek böyle görünmüyor.
Ha yok oralar medeni ülkeler, burası orta doğu diyeceksek burada motosiklet kullanmak da yasaklansın sorun kökünden çözülsün.
-
Bir kaç gündür yazayım diyorum yazmayayım diyorum ama, hem sosyal medyada hem forumda bu konuda yapılan bazı yorumları okuyunca ülkenin durumunu çok daha net idrak ediyor insan. Hiçbirimiz kolay para kazanmıyoruz, buna kimsenin itirazı yok. Ancak "tırnaklarımla kazıyıp aldığım aracıma maddi hasar verdi" bahanesi ile bir insanın hayatına kast etmeyi makul, doğru, ceza kesmek falan gibi şekillerde anlayabilmeyi benim aklım almıyor. Peki konu kuryelerin sonradan anlattığı gibiyse, önceki sahnede arabalı arkadaş kuryeye çarpıp sonra kaçmaya çalıştıysa kuryenin ayna kırması haklı hale mi gelecek? Hatta arabacının maddi kayba karşılık motorcuyu ezmeye kalkmasına anlayış gösterebiliyorsak, önceden canına kast edilen kuryenin burada ayna kırmak yerine emaneti çekip adamın kafasına iki tane sıkmasına OK mi diyeceğiz?
Acıklı olan şu ki bunu soracağımız yüzlerce kişi olsa içlerinden bir çoğu "ayna kırıp kaçacağına delikanlı gibi sıksın yiyorsa evet" diyecek...
Maalesef böyle "benim de zenci arkadaşlarım var" minvali altlık vermeden söylemeyince olmuyor, ben şimdiye kadar kimsenin aynasını kırmadım. İki defa düşündüm, birinde kısa sürede neyse diyerek vazgeçtim, diğerinde ise son saniyede arabanın yanından geçerken yumruğumu içeri çekip devam ettim. Arkada yatan sebep ne olursa olsun bir aracın aynasını kırmak doğru bir davranış değil tabii ki.
Ancak bu yapılan yanlışın karşılığında adamı alenen öldürmeye kalkmak ne anlaşılabilir, ne anlayış gösterilebilir bir şey.
Böyle denildiği zaman "iyi senin malına zarar veririm yarın sen de seyredersin" diye tepkiler veriyor insanlar.
Oturup seyretmek ile bir insanı ezerek öldürmeye kalkışmak arasındaki çizgi o kadar ince mi gerçekten?