Kuryeyi ezen sürücü tutuklandı. Gazla freni karıştırdım

aynasini-kiiran-motorcuyu-ezen-surucu.jpg

Dikiz aynasını kıran kuryeyi otomobiliyle ezmişti… İlk ifadesi ortaya çıktı! Gözü dönmüş sürücü tutuklandı. Pendik’te trafikteki tartışmada dikiz aynasını kıran motosikletliyi otomobiliyle ezerek yaralanmasına neden olan sürücü “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Sürücünün polisteki ilk ifadesinde “Kurye olan şahıs, aracın solundan sağ tarafına geçti ve aracımın sağ aynasını kırdı. Daha sonra benim aracımın önüne atladı. Ben de o anki şokla gazla frenin yerini karıştırdım ve bu kişiye çarptım.” dediği öğrenildi.

Olay 8 Şubat Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Çamşeşme Mahallesi’nde yaşandı. Trafikte 34 EH 6467 plakalı otomobil sürücüsü Vedat Kızıl ile 34 KYG 127 plakalı motosikletli kurye F.F. arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle motosikletli kurye, otomobilin sağ aynasını kırdı. Duruma öfkelenen sürücü otomobiliyle motosikletli kuryeye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan motosikletli kurye F.F., öndeki çekici ile Vedat Kızıl’ın aracının arasında sıkışarak ağır yaralandı.

Yakalanan otomobil sürücüsü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. ‘GAZLA FRENİN YERİNİ KARIŞTIRDIM’ Savcılık ifadesinde Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünde Veteriner Sağlik Teknikeri olarak çalıştığını söyleyen şüpheli Vedat Kızıl, “Olay günü 34 EH 6467 plakalı aracım ile Aydınlı Yolu Caddesi’nde seyir halinde devam ederken olay nedeni ile ismini ögrendigim 34 TEC 61 plakalı aracı kullanan A.B.A. isimli kişi ile yol verme meselesi yüzünden aramızda tartışma yaşandı. Bu kişi tartışma sırasında bana, ‘Şerefsiz in aşağı seni gebertirim’ şeklinde sözler söyledi. Araya vatandaşlar girdi. Daha sonra bu araçla aynı istikamette yola devam ettik.

Yaklaşık 100 metre sonra sağımda solumda iki tane motosiklet sürücüsü gördüm. Bu kişiler, ‘Şerefsiz sağa çek. Aşağı in. Taksici seni öldüremedi, biz öldüreceğiz’ dediler. Bu kişilerle herhangi bir tartışma yaşamamıştım. Bu kişiler bana, ‘Bize vurdun’ dediler. Ancak ben kimseye çarpmadığımı söyledim. Daha sonra kurye olan şahıs aracın solundan sağ tarafına geçti ve aracımın sağ aynasını kırdı. Daha sonra benim aracımın önüne atladı. Ben de o anki şokla gazla frenin yerini karıştırdım ve bu kişiye çarptım. Daha sonra A.B.A. isimli şahıs taksiden inip beni yumruklamaya başladı. Yaptığım eylemin tek amacı mal ve can güvenliğini korumaktı. Taksi şoförü ve motosiklet sürücülerinin beraber hareket ettigini düşünüyorum. Beni yaralayan, hakaret eden ve beni tehdit eden A.B.A. isimli şahıstan, bana hakaret ve tehditlerde bulunan, aracımın aynasını kıran kurye şahıstan ve yine aynı şekilde bana hakaret ve tehditte bulunan diğer motosiklet sürücüsünden sikayetçiyim. Ben 16-17 yaşımdan beri bipolar hastasıyım” dedi.

‘KASTİ OLARAK ARACI MÜŞTEKİNİN ÜZERİNE SÜRMEDİM’

Savcılıktan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli Vedat Kızıl, buradaki savunmasında, “Kamera görüntüleri bildiğim kadarı ile kısıtlı şekilde alınmıştır. Kamera kayıtları incelenirse olayın çete halinde işlendiği açık olacaktır. Fırından ekmek almaya gittim. Arabama binmeye çalışırken devam etmeme engel oldu. Aracımın aynasını motorcu kırdı. Ben motorcunun üzerine sürmedim. Sağımdan geçip aynamı kırdı. Beni durdurup saldırmak için aracımın önüne geçti. Kaza öncesinde iki motorcu sağlı sollu yol boyunca beni takip ettiler. Bir tanesi bıraktı, diğeri takibe devam etti. Soldan sağıma geçip iki aracın arasına girdi ve aynamı kırdı. Aramızda husumet yoktur. Tanımam bilmem. O anlık panik ve heyecanla ne yaptığımı bilmiyorum. Yumruklarla neye uğradığımı bilemedim. Kamera kayıtları incelenirse polis gelene kadar, bana gerek taksici gerek çevredekiler saldırdılar. Kasti olarak müştekinin üzerine aracı sürmedim” dedi.

TUTUKLANDI

Savunmayı dinleyen Sulh Ceza Hakimliği, Şüpheli Vedat Kızıl’ın ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Moto kuryeyi ezen sürücüden akıllara zarar savunma: Gazla freni karıştırdım.

Sıkıştırılıp ezilen motorcu konuştu: “Kaza yaptık, durmadı, sonra birden gaza bastı, beni sıkıştırdı iki arabanın arasına. Bu canilik, başka bir şey değil. 9 kırığım var, kaburgalarımda.”

Pendik’te yaşanan trafik kavgasında, otomobil ile park halindeki çekici arsına sıkışan motokurye Fatih F. ağır yaralandı. Yaşanan olay sonrasında bölgede çalışan motokuryeler, meslektaşlarına destek vermek için toplandı.

Haberin devamı için tıklayın.

Ya açıklamaya bakar mısın kuryeye öncelik vermelerini istiyorlarmış. Kardeşim ambulans mısın itfaiye mi? Ben de bir motorcu olarak trafikte en çok kuryelerden korkuyorum. Ne kadar kural varsa çiğniyor, geçilmez yerden geçiyor, dönülmez yerden dönüyorlar. Bir de üstüne haklı çıkıyorlar ben anlamadım ki. Bu arkadaşlar yüzünden kurallara uyan motorcular da sorun yaşıyor.
Arabacı arkadaşlar o kadar alışmış ki sağdan soldan aradan geçmelerine, şeridi ortalayınca senin yolun burası değil diye tepemize çıkıyorlar. Herkes saçma sapan sürdüğü için doğrusunu unutmuş adamlar.
Bu iş böyle olmaz. Ayna kırıp bir kaçarsın iki kaçarsın üçüncüde görürsün günün. Bu kurye arkadaş dua etsin sadece kaburga kırıklarıyla atlatmış.

aferin akıllıca bir savunma yapmış. şahsi fikrim: çekiciyle aracın arasında sıkışmasaydı bence çok yerinde bir ceza olacaktı kuryeye. sıkışması kötü olmuş ama çok şükür ölüm ve kalıcı hasar yok. özetle vuran adam haklı, kurye de çok zarar görmeden yerinde bir uyarı almış. oyna devam.

"Motokuryeler Pendik'te arabayla ezilen kurye için açıklama yaptı: "İnsanların kuryelere öncelik vererek dikiz aynalarına bakmalarını ve vicdanlı olmalarını istiyoruz." Bizde sizlerin trafik kurallarına uyan kuryeler olmanızı istiyoruz.

Kuryede adamın aynısını kırmış olayın öncesinde kurye tartıştık filan diyor ama bilemiyoruz, her ikiside hatalı bir anlık öfke ile araç sürücüsü alıyor altına, benimde aracımın aynısına varsa bende kafa göz dalarım herhalde, bende motor sürücüsüyüm ama kimsenin aynasını filan da kırmam,

"Motokuryeler Pendik'te arabayla ezilen kurye için açıklama yaptı: "İnsanların kuryelere öncelik vererek dikiz aynalarına bakmalarını ve vicdanlı olmalarını istiyoruz." Bizde sizlerin trafik kurallarına uyan kuryeler olmanızı istiyoruz.
İşi trafik ile olanlara trafikte öncelik verelim. İşi adalet ile olanlara adalette öncelik verelim. İşi sağlıkta olanlara sağlıkta öncelik verelim. İşi para ile ilgili olanlara bankalarda öncelik verelim. Peki gariban halka ne zaman öncelik vereceğiz?
Ayrıcalık yapmak , adam kayırmak, bir milletin en büyük düşmanıdır. Saygı sevgi hoşgörü ok, ayrıcalık hiçbir zaman.

ilk telefondan ızlemiştim anlamamıştım, valla kurye arkadaş kusura bakmasın da zerre haklı olmadıgı hatta şoförde hiç suç yokken bunu yaparsa insanın bir an gözü döner arkadan vuruverir sana.

ha yapılan dogru mu değil; ama arsızlıgın da bu kadarı olmaz.

Şu araç filitreleme işi kazaların % 99 sebebi. bunu kaldırmak lazım

Filtrelemenin yasal olduğu yerlere baktığımız zaman manzara pek böyle görünmüyor.
Ha yok oralar medeni ülkeler, burası orta doğu diyeceksek burada motosiklet kullanmak da yasaklansın sorun kökünden çözülsün.

-

Bir kaç gündür yazayım diyorum yazmayayım diyorum ama, hem sosyal medyada hem forumda bu konuda yapılan bazı yorumları okuyunca ülkenin durumunu çok daha net idrak ediyor insan. Hiçbirimiz kolay para kazanmıyoruz, buna kimsenin itirazı yok. Ancak "tırnaklarımla kazıyıp aldığım aracıma maddi hasar verdi" bahanesi ile bir insanın hayatına kast etmeyi makul, doğru, ceza kesmek falan gibi şekillerde anlayabilmeyi benim aklım almıyor. Peki konu kuryelerin sonradan anlattığı gibiyse, önceki sahnede arabalı arkadaş kuryeye çarpıp sonra kaçmaya çalıştıysa kuryenin ayna kırması haklı hale mi gelecek? Hatta arabacının maddi kayba karşılık motorcuyu ezmeye kalkmasına anlayış gösterebiliyorsak, önceden canına kast edilen kuryenin burada ayna kırmak yerine emaneti çekip adamın kafasına iki tane sıkmasına OK mi diyeceğiz?

Acıklı olan şu ki bunu soracağımız yüzlerce kişi olsa içlerinden bir çoğu "ayna kırıp kaçacağına delikanlı gibi sıksın yiyorsa evet" diyecek...
Maalesef böyle "benim de zenci arkadaşlarım var" minvali altlık vermeden söylemeyince olmuyor, ben şimdiye kadar kimsenin aynasını kırmadım. İki defa düşündüm, birinde kısa sürede neyse diyerek vazgeçtim, diğerinde ise son saniyede arabanın yanından geçerken yumruğumu içeri çekip devam ettim. Arkada yatan sebep ne olursa olsun bir aracın aynasını kırmak doğru bir davranış değil tabii ki.
Ancak bu yapılan yanlışın karşılığında adamı alenen öldürmeye kalkmak ne anlaşılabilir, ne anlayış gösterilebilir bir şey.

Böyle denildiği zaman "iyi senin malına zarar veririm yarın sen de seyredersin" diye tepkiler veriyor insanlar.
Oturup seyretmek ile bir insanı ezerek öldürmeye kalkışmak arasındaki çizgi o kadar ince mi gerçekten? :)

7 aylık sürücüyüm, beni trafikte en çok tedirgin eden şey kuryeler ve apaçi motor sürücüleri, en çok tehlikeyi de bunlar yaşattı. Daha kazam yok çok şükür ama olursa motorcular yüzünden olacak gibi hissediyorum. İnş olmaz. Yani filtrelerken neden 100'le gidiyorsun kardeşim, trafik duruyor zaten 30 km ile ak git ya ne acelen var kurye değilsin bi şey değilsin. Yakın geçince fazladan puan mı geliyor ya, arkadan selektör korna falan ulan nereye çekileyim be bi sakin bi dur ya.

Bir kaç gündür yazayım diyorum yazmayayım diyorum ama, hem sosyal medyada hem forumda bu konuda yapılan bazı yorumları okuyunca ülkenin durumunu çok daha net idrak ediyor insan. Hiçbirimiz kolay para kazanmıyoruz, buna kimsenin itirazı yok. Ancak "tırnaklarımla kazıyıp aldığım aracıma maddi hasar verdi" bahanesi ile bir insanın hayatına kast etmeyi makul, doğru, ceza kesmek falan gibi şekillerde anlayabilmeyi benim aklım almıyor. Peki konu kuryelerin sonradan anlattığı gibiyse, önceki sahnede arabalı arkadaş kuryeye çarpıp sonra kaçmaya çalıştıysa kuryenin ayna kırması haklı hale mi gelecek? Hatta arabacının maddi kayba karşılık motorcuyu ezmeye kalkmasına anlayış gösterebiliyorsak, önceden canına kast edilen kuryenin burada ayna kırmak yerine emaneti çekip adamın kafasına iki tane sıkmasına OK mi diyeceğiz?
sorun şu. trafikteki magandalar cezasız kaldıkça bu işi alışkanlık haline getiriyorlar. en ufak bir tartışmada ayna kırmaya kalkıyorlar. benim gibi efendi uslu adamlara büyük bir zulüm oluyor bu. üstüme süren araca karşı çıktığımda (küfür falan yok, camı indirip "napıyosun kardeşim"e cevap olarak) o şerefsiz de benim aynamı kırmaya çalışıp ters yönde gaza basıp kaçtı mesela. plakasını bile okuyamadım.

hal böyle olunca kendileri gibi bir psikopat çıkıp bunları ezdiği zaman ben büyük bir oh çekiyorum. çünkü bu tip pisliklerle mücadele için kanun ve kural yeterli değil. ancak kendileri cinsinden birisi bunların karşısına çıktığı zaman oturup düşünmeye fırsatları oluyor.

o yüzden kuryenin ölmediğine sevindim, ya da sakat kalmamasına sevindim. ama zarar görmesine de sevindim. ödü bokuna karıştı diye daha da sevindim. çünkü bir dahaki sefere aynı magandalığı yapmadan önce düşünmesini sağlayacak bu. aynı zamanda kendisi gibi diğer magandalar da en az bir ay bu olayı hatırlayıp daha dikkatli olacak.

kanunlara uyan, suçtan uzak duran, ayna kırmayı bir kez olsun düşünmemiş vatandaşlar için bu anlattığım şeylerde tek bir olumsuz şey yok. o yüzden seviniyoruz, o yüzden oh olmuş diyoruz.

sorun şu. trafikteki magandalar cezasız kaldıkça bu işi alışkanlık haline getiriyorlar. en ufak bir tartışmada ayna kırmaya kalkıyorlar. benim gibi efendi uslu adamlara büyük bir zulüm oluyor bu. üstüme süren araca karşı çıktığımda (küfür falan yok, camı indirip "napıyosun kardeşim"e cevap olarak) o şerefsiz de benim aynamı kırmaya çalışıp ters yönde gaza basıp kaçtı mesela. plakasını bile okuyamadım.

hal böyle olunca kendileri gibi bir psikopat çıkıp bunları ezdiği zaman ben büyük bir oh çekiyorum. çünkü bu tip pisliklerle mücadele için kanun ve kural yeterli değil. ancak kendileri cinsinden birisi bunların karşısına çıktığı zaman oturup düşünmeye fırsatları oluyor.

o yüzden kuryenin ölmediğine sevindim, ya da sakat kalmamasına sevindim. ama zarar görmesine de sevindim. ödü bokuna karıştı diye daha da sevindim. çünkü bir dahaki sefere aynı magandalığı yapmadan önce düşünmesini sağlayacak bu. aynı zamanda kendisi gibi diğer magandalar da en az bir ay bu olayı hatırlayıp daha dikkatli olacak.

kanunlara uyan, suçtan uzak duran, ayna kırmayı bir kez olsun düşünmemiş vatandaşlar için bu anlattığım şeylerde tek bir olumsuz şey yok. o yüzden seviniyoruz, o yüzden oh olmuş diyoruz.

Bütün bu konuyu anlattığın çerçevede medeni bir görüntü sergiliyorsun ve samimiyetle inanıyorum ki zaten medeni bir insansın da; ancak maddi hasar verilmesini magandalık olarak görüp, insan öldürmeye teşebbüsü "sakat da kalmamasına sevindim" gibi, magandalıktan bağımsız naifçe kendi adaletini sağlamaya çalışan bir hareket olarak görüyorsun.

Burada ders alması gereken ayna kıran zibidi mi, adam öldürmeye kalkan muhtemel mental hastalık sahibi bir potansiyel katil mi?
Kendileri gibi bir psikopat çıkıp bunları ezdiği zaman oh çekiyorsan, hatalı sollama örneğiyle yazdığım en alttaki örneğe itirazın yok diye anlıyorum. (Silmişim o kısmı sanırım. Yanlış bir zamanda sollamaya çıktık ve şeride geri girmeye çalışırken kendi halindeki suçsuz otobüse sürterek girdik ve aynasını kırdık. Birazdan bizi öndeki kamyonun arkasına montr etmesine OK miyiz bu durumda?)

Yarın trafikte kalırsak ve sen benim kaza yapmama değil motorumun aynasının kırılmasına sebebiyet verirsen, benim de senin hayatına kast etme hakkım oluyor yani. Ölmediğin, sakat da kalmadığın bir şekilde seni ezeceğim ve bu trafik bokundan bıkan medeni insanlar da oh çekecekler? O hatadır, hata ile bilerek yapılması arasında fark var mı diyeceksin? Burada aracına maddi hasar verilen insana, bu zararın bilerek ya da yanlışlıkla verildiğine dair yargıya varma ve bunun sonucunda hayata kast ederek ceza uygulama yetkisi mi veriyoruz?

Trafikte kuryelerde bunalma konusunda hemen herkes hem fikir. Hafta içi her gün gittiğim 10km'lik yolun önemli bir kısmında sürekli arkadaki kuryelere bakıyor, ikimizin de başına iş gelmeden nasıl uzaklaşırız diye uğraş veriyorum. Bunların hepsine OK, ama neye kızıp neye OK verdiğimizin ayarını kaçırıyoruz gibime geliyor.

Son düzenleme:
Ahahahah bir öncelikliler grubu daha peydahlandı. Oldu paşam sanada çakar takalım dilediğin gibi git. diyorum ya işte maymun koko kadar iqlu insanlardan ne beklenirki?

Şu araç filitreleme işi kazaların % 99 sebebi. bunu kaldırmak lazım
Filtreleme Türkiyede zaten yasak .

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

Geçme kural ve yasakları: Madde 54 – Sürücülerin geçme sırasında uymak zorunda oldukları kural ve yasaklar şunlardır:

a) Geçme kuralları: Sürücülerin önlerinde giden bir aracı geçmeleri için;

1. Kendisini takip eden sürücülerin kendisini geçmeye başlamamış olması,
2. Önündeki sürücünün başka bir taşıt veya aracı geçme niyetini belirten uyarma işaretini vermemiş olması,
3. Geçeceği aracın hızı ile geçme esnasındaki kendi hızını da göz önüne alarak iki yönlü trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında karşıdan gelen trafik dahil karayolunu kullananların tümü için tehlike veya engel olmadan geçme için kullanacağı şeridin yeteri kadar ilerisinin boş olması,
Zorunludur.

Geçme, geçilecek aracın solundaki SERITTEN yapılır.

Geçilecek aracın sürücüsü ses ve ışık cihazları ile uyarılarak, geçerken kullanılan şeritte güvenli mesafe gidildikten sonra işaret verilip izlenecek şeride girmekle tamamlanır.

Araçların sağından veya banketlerden yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.

Ancak, herhangi bir araç, başka bir yola, karayoluna bitişik bir mülke girmek veya sola yanaşıp durmak için bu niyetini sola dönüş işareti ile belirtmiş ise bunların sağındaki şeritten geçilebilir.

Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ile bir şeritteki taşıtların diğer şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçme sayılmaz.

Kuryelerin g*tü çok kalktı. Nasılsa karışan eden yok.
İkisi için de iyi bir ders olmuş. Kurye arkadaş da o kadar delikanlıysa aşağı inmesini bekleseymiş, aynaya kırıp kaçmak ne demek???

Burada ders alması gereken ayna kıran zibidi mi, adam öldürmeye kalkan muhtemel mental hastalık sahibi bir potansiyel katil mi?
Kendileri gibi bir psikopat çıkıp bunları ezdiği zaman oh çekiyorsan, hatalı sollama örneğiyle yazdığım en alttaki örneğe itirazın yok diye anlıyorum.
hatalı sollama örneğini aradım bulamadım ama anlaşılmadıysa tekrar edeyim. bir magandayla bir potansiyel katil karşılaşıp da birbirlerini terbiye ettiklerinde seviniyorum, hem de çok seviniyorum.

Yarın trafikte kalırsak ve sen benim kaza yapmama değil motorumun aynasının kırılmasına sebebiyet verirsen, benim de senin hayatına kast etme hakkım oluyor yani. Ölmediğin, sakat da kalmadığın bir şekilde seni ezeceğim ve bu trafik bokundan bıkan medeni insanlar da oh çekecekler? O hatadır, hata ile bilerek yapılması arasında fark var mı diyeceksin? Burada aracına maddi hasar verilen insana, bu zararın bilerek ya da yanlışlıkla verildiğine dair yargıya varma ve bunun sonucunda hayata kast ederek ceza uygulama yetkisi mi veriyoruz?
kimseye bir yetki vermiyoruz. kazayla ayna kırmayla, bir cezalandırma-tepki gösterme yöntemi olarak ayna kırma arasındaki farkları da oturup anlatmaya gerek yok. motorcu avantajını kullanıp kendince infaz yapıyor, araç sahibi ayna konusunda savunmasız. gerizekalı kaçmayıp adamı tahrik etmeye devam ediyor. adam da kendi avantajını kullanıp motoru eziyor. vahşi yaşamı tercih edenler için gayet doğal ve izleyenler için keyifli bir son.

ilk mesajımda da söylediğim gibi tek canımı sıkan detay çekiciyle arada sıkışma olayı oldu. o da olmasa, kurye düşse motoru da zarar görse benim için kusursuz bir senaryo olacaktı.

madem sen benimle ilgili şahsi değerlendirme yapıyorsun, ben de seninle ilgili bir iki şey söyleyeyim. seninle aramızdaki fark şu. sen motorcu kimliğinle suç özgürlüğü kazandığını düşünen bir bireysin ( trafikte hız konusundaki önceki yorumlarına dayanarak). bu yüzden de ayna kıranlarla, 300 kilometre hızla başkasına çarpanlarla bir empati kurabiliyorsun. ben kuramıyorum.

Filtrelemenin yasal olduğu yerlere baktığımız zaman manzara pek böyle görünmüyor.
Ha yok oralar medeni ülkeler, burası orta doğu diyeceksek burada motosiklet kullanmak da yasaklansın sorun kökünden çözülsün.

-

Acıklı olan şu ki bunu soracağımız yüzlerce kişi olsa içlerinden bir çoğu "ayna kırıp kaçacağına delikanlı gibi sıksın yiyorsa evet" diyecek...
Maalesef böyle "benim de zenci arkadaşlarım var" minvali altlık vermeden söylemeyince olmuyor, ben şimdiye kadar kimsenin aynasını kırmadım. İki defa düşündüm, birinde kısa sürede neyse diyerek vazgeçtim, diğerinde ise son saniyede arabanın yanından geçerken yumruğumu içeri çekip devam ettim. Arkada yatan sebep ne olursa olsun bir aracın aynasını kırmak doğru bir davranış değil tabii ki.
Ancak bu yapılan yanlışın karşılığında adamı alenen öldürmeye kalkmak ne anlaşılabilir, ne anlayış gösterilebilir bir şey.

Böyle denildiği zaman "iyi senin malına zarar veririm yarın sen de seyredersin" diye tepkiler veriyor insanlar.
Oturup seyretmek ile bir insanı ezerek öldürmeye kalkışmak arasındaki çizgi o kadar ince mi gerçekten? :)
Yurt dışında görüyoruz ki, şerit aralarında yada uygun yerlerde motosikletler için küçük ve uygun şerit araç sürücüleri tarafından sağlanıyor. Özellikle trafik durduğu zaman araç konumlamaları buna göre yapılıyor.
Ülkemizde ise araç sağından, solundan, aralarından birinin sağından sonra diğerinin solundan , duran iki aracın arasından her türlü geçiş filitreleme olarak görülüyor. Bu engellenmeli. Anlatmak istediğim konu budur.
Diğer konularda size tamamen katılıyorum. Biz kendi hayatımıza değer vermezken başkalarından değer görmeyi beklemek çok tuhaf.

Yanlis

Birinci sirada cakma cakarli hiyarlar, ikinci sirada kuryeler.
Sonrakilerin pek bi önceligi yok. Yol isteyen ambulans söförünü dövmek serbest ...

Gerçi adamlar ambulansın önünü kesip durdurup hasta var mı diye bakıyor.
Kuryeyi arkalarına bağlayıp sürükler bu insanlar.

Düşünsene kuryeyi durduruyor öncelikli diye, zurna dürüm sıcak mı onu kontrol ediyor adamlar :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar