Kuryeyi ezen sürücü tutuklandı. Gazla freni karıştırdım

Hocam siz kaç yaşındasınız? Dolma bahçe sarayında mı doğup, yaşıyorsunuz?
Kimsenin şiddeti falan övdüğü yok eğer empati kurmak istiyorsanız lütfen bu arkadaşla empati kurun.
Maalesef bazı kişiler alışmış ona tekme, buna çifte, öbürüne yumruk atmaya her yaptıkları da yanına kar kalmış.

Tabii mağdurlar da kanuni yoldan hiç bir şey elde edemeyince otomatikman böyle haberler görünce daha önce yaşadığı travma aklına geliyor. Onla bağlantı kuruyor.

He burası ortadoğu burada deve severiz, neymiş öyle şiddet duyarlılığı falan. Haklısın.

Otomobil sürücüsü kasten planlayarak cani duygularla adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı. İfadesinde kıvırmış arkadaş. Yanlışlıkla gaza basmış. O kuryeye yaptığın o zulümde olduğun gibi ifade verirken de az delikanlı olsaydın bari. Videoyu gördüğümde ifadesinde 360 derece kıvıracak demiştim. Nitekim öyle oldu. Araç sürücüsünün ehliyetine el konulmalı ve ömür boyu ehliyet verilmemeli.
Ot(o)mobilci kıvırmış da (k)huriyeci ütülemiş mi? Her ikisi de aynı lacivertin tonları.

Ya açıklamaya bakar mısın kuryeye öncelik vermelerini istiyorlarmış. Kardeşim ambulans mısın itfaiye mi? Ben de bir motorcu olarak trafikte en çok kuryelerden korkuyorum. Ne kadar kural varsa çiğniyor, geçilmez yerden geçiyor, dönülmez yerden dönüyorlar. Bir de üstüne haklı çıkıyorlar ben anlamadım ki. Bu arkadaşlar yüzünden kurallara uyan motorcular da sorun yaşıyor.
Arabacı arkadaşlar o kadar alışmış ki sağdan soldan aradan geçmelerine, şeridi ortalayınca senin yolun burası değil diye tepemize çıkıyorlar. Herkes saçma sapan sürdüğü için doğrusunu unutmuş adamlar.
Bu iş böyle olmaz. Ayna kırıp bir kaçarsın iki kaçarsın üçüncüde görürsün günün. Bu kurye arkadaş dua etsin sadece kaburga kırıklarıyla atlatmış.
Kuryelere öncelik verin.. O Köfte ekmek , Kola Acil gidecek.. Hayat Mayat meselesi.

F54

arkadaşlar trafikte sakin olun kurallara uyun gideceğiniz yere yavaş ve dikkatli bir şekilde gidin
bu ülkede trafik kazasında ölen insanlar oluyor ve sebeb olan ceza evinde çok kısa kalıp çıkıyor
boşverin gideceğiniz yere 5 dakika geç gidin kimseye bulaşmayın

bu ayna kırma mevzularından iyice gına geldi.

kaza yaptınsa gidersin polise vurdu kaçtı dersin, işin ibneliğindeysen önceki çizik-göçüğü de kitlersin, ayakkabın yırtıksa onu da kitlersin.

madem kırdın aynayı, uza sktir git; ne diye adamın önünde leyla gibi gidiyon hala?

etme-bulma dünyası.

play stupid games, win stupid prizes.

komik ve eğlenceli muhabbetler dönmüş, yaratıcı ve mizahi zekalar çok iyi.

motorcu, arabacı, kamyoncu gibi ayrımlar saçma.. idrak yeteneği düşük sürücüler ne sürer ise sürsün ahmakça hareketler sergileyecek... yani kaldırıma çıkan motosiklet de görüyoruz ve wolswagen schirocco da görüyoruz.

ünlü filozof Albert Einstein çok güzel bir sözü var: Sürücüler scooter, chopper, enduro, racing, kamyon, taksi, minibüs, tren v.b. gibi birçok kritere ayrılır, aslında sürücüler sadece ikiye ayrılır; iyi sürücüler ve kötü sürücüler.

sadece trafik değil, genel olarak hayatta hırsımıza yenik düşmemeliyiz... benim gözümde kurye suçlu, ayna kırıyor, ayna kıracağına camı kırsa bence daha iyi olur... mesela ben de birine kızdım ama tekmeyi vurduğum gibi kapının yan tarafını içeri göçürdüm. sağlam tekme vuruyormuşum.

ayna kırmak nedir abi? totoşlar ayna kırar, adam gibi in motordan yerleştir tekmeyi kaportaya, öyle niyetin yoksa da devam et, (şaka yapıyorum, ben cahillik zamanımda yaptım, şimdi sinirlerimi törpülediğim için trafikte kesinlikle şiddete yeltenmiyorum, herkese öneririm, inanın unutuyorsunuz, oysaki şiddet kullanırsanız iki taraf içinde kötü olacak)

edit: ben bu kuryeyi öldü sanıyordum, iç kanamadan öldü dediler.

Son düzenleme:
Kuryeye gram acımadım desem... İşin içinde taksici de olunca karşı taraftakilerin hiçbirine acımadım. Sadece adamı kamyona yapıştırmamalıydı, o kısmı fazla olmuş.

Trafikte terör estirip sonra başınıza iş gelince ağmayacaksınız kurye kardeşler. İnsan gibi motor sürün. Sizin yüzünüzden insanlar motorcu düşmanı oldu.

Trafik polisleri milleti köşelerde durdurmayı bırakıp sivil kıyafet ve ufak motorlar şehirde gezseler her gün yüzlerce kuryeye ceza yazabilirler. Bunların cezalarını da normalin beş katı yapacaksın.

Bazı arkadaşlar konuyu yine çarpıtmışlar, burada konumuz filtrele yapmak falan değil. İnsan gibi, saygılı bir şekilde yapıldığında filtrelemeden kimse rahatsız olmaz. Zafer Akçay videolarındaki aptalların yaptıklarından ise rahatsız olurlar, sonu da kazayla bitebilir.

İşin filtreleme kısmı devede kulaktır. Biz burada (tek yön, kırmızı ışık, yaya geçidi kullanımı vs) hiçbir trafik kuralına uymayan bir sürüden bahsediyoruz. Ne sürüsü olduğunu da siz anlayın.

Birşey soracagım bu yapılan filtrele mi ? Emin misiniz.

Kurye aracın sol arkasından geliyor, kamyon ile arka tampon arasından geçiyor ki gördüğüm kadarıyla muhtemel aracın arkasına da sürtmüş / vurmuş gibi bir sallanıyor geçerken.

Sonra aracın sağına geliyor , aracın aynasını kırıyor.

Hatta videonun daha da gerisine gidersek ara yoldan çıkan kırmızı kamyonun önüne fırlıyor, az kalsın onun da altında kalıyormuş.

Aracın yaptıgına doğru demiyorum da; ben arabada kusurun k'sini göremedim açıkçası haksız yere aracına saldırılmış. Kurye bildiğin elemanı taciz etmiş.

Toplum olarak bunaldık. Sinirimizi, nefretimizi, kızgınlığımızı, küskünlüğümüzü doğru yerlere yönlendiremiyoruz. Yönlendiremedikçe bu eylemi öğrenemiyor, hatta unutuyoruz.

Güçlü olanın haklı olduğu ve 10 yıllardır böyle süregelen bir yerde Adalet olmayınca kavramı da olmuyor. Sonuç olarak haksızlığa uğramış birisinin şiddetini mazur görüyoruz.

Ezen milliyetçilik, ezilen milliyetçilik doğurur ve bu da hep mazur görülür. Bütün dünyada genel geçer davranış budur.

Burada oh iyi olmuş diyen de haklı, hayır böyle bir şiddet tasvip edilemez diyende...

aynasini-kiiran-motorcuyu-ezen-surucu.jpg

Dikiz aynasını kıran kuryeyi otomobiliyle ezmişti… İlk ifadesi ortaya çıktı! Gözü dönmüş sürücü tutuklandı. Pendik’te trafikteki tartışmada dikiz aynasını kıran motosikletliyi otomobiliyle ezerek yaralanmasına neden olan sürücü “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Sürücünün polisteki ilk ifadesinde “Kurye olan şahıs, aracın solundan sağ tarafına geçti ve aracımın sağ aynasını kırdı. Daha sonra benim aracımın önüne atladı. Ben de o anki şokla gazla frenin yerini karıştırdım ve bu kişiye çarptım.” dediği öğrenildi.

Olay 8 Şubat Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Çamşeşme Mahallesi’nde yaşandı. Trafikte 34 EH 6467 plakalı otomobil sürücüsü Vedat Kızıl ile 34 KYG 127 plakalı motosikletli kurye F.F. arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle motosikletli kurye, otomobilin sağ aynasını kırdı. Duruma öfkelenen sürücü otomobiliyle motosikletli kuryeye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan motosikletli kurye F.F., öndeki çekici ile Vedat Kızıl’ın aracının arasında sıkışarak ağır yaralandı.

Yakalanan otomobil sürücüsü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. ‘GAZLA FRENİN YERİNİ KARIŞTIRDIM’ Savcılık ifadesinde Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünde Veteriner Sağlik Teknikeri olarak çalıştığını söyleyen şüpheli Vedat Kızıl, “Olay günü 34 EH 6467 plakalı aracım ile Aydınlı Yolu Caddesi’nde seyir halinde devam ederken olay nedeni ile ismini ögrendigim 34 TEC 61 plakalı aracı kullanan A.B.A. isimli kişi ile yol verme meselesi yüzünden aramızda tartışma yaşandı. Bu kişi tartışma sırasında bana, ‘Şerefsiz in aşağı seni gebertirim’ şeklinde sözler söyledi. Araya vatandaşlar girdi. Daha sonra bu araçla aynı istikamette yola devam ettik.

Yaklaşık 100 metre sonra sağımda solumda iki tane motosiklet sürücüsü gördüm. Bu kişiler, ‘Şerefsiz sağa çek. Aşağı in. Taksici seni öldüremedi, biz öldüreceğiz’ dediler. Bu kişilerle herhangi bir tartışma yaşamamıştım. Bu kişiler bana, ‘Bize vurdun’ dediler. Ancak ben kimseye çarpmadığımı söyledim. Daha sonra kurye olan şahıs aracın solundan sağ tarafına geçti ve aracımın sağ aynasını kırdı. Daha sonra benim aracımın önüne atladı. Ben de o anki şokla gazla frenin yerini karıştırdım ve bu kişiye çarptım. Daha sonra A.B.A. isimli şahıs taksiden inip beni yumruklamaya başladı. Yaptığım eylemin tek amacı mal ve can güvenliğini korumaktı. Taksi şoförü ve motosiklet sürücülerinin beraber hareket ettigini düşünüyorum. Beni yaralayan, hakaret eden ve beni tehdit eden A.B.A. isimli şahıstan, bana hakaret ve tehditlerde bulunan, aracımın aynasını kıran kurye şahıstan ve yine aynı şekilde bana hakaret ve tehditte bulunan diğer motosiklet sürücüsünden sikayetçiyim. Ben 16-17 yaşımdan beri bipolar hastasıyım” dedi.

‘KASTİ OLARAK ARACI MÜŞTEKİNİN ÜZERİNE SÜRMEDİM’

Savcılıktan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli Vedat Kızıl, buradaki savunmasında, “Kamera görüntüleri bildiğim kadarı ile kısıtlı şekilde alınmıştır. Kamera kayıtları incelenirse olayın çete halinde işlendiği açık olacaktır. Fırından ekmek almaya gittim. Arabama binmeye çalışırken devam etmeme engel oldu. Aracımın aynasını motorcu kırdı. Ben motorcunun üzerine sürmedim. Sağımdan geçip aynamı kırdı. Beni durdurup saldırmak için aracımın önüne geçti. Kaza öncesinde iki motorcu sağlı sollu yol boyunca beni takip ettiler. Bir tanesi bıraktı, diğeri takibe devam etti. Soldan sağıma geçip iki aracın arasına girdi ve aynamı kırdı. Aramızda husumet yoktur. Tanımam bilmem. O anlık panik ve heyecanla ne yaptığımı bilmiyorum. Yumruklarla neye uğradığımı bilemedim. Kamera kayıtları incelenirse polis gelene kadar, bana gerek taksici gerek çevredekiler saldırdılar. Kasti olarak müştekinin üzerine aracı sürmedim” dedi.

TUTUKLANDI

Savunmayı dinleyen Sulh Ceza Hakimliği, Şüpheli Vedat Kızıl’ın ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Moto kuryeyi ezen sürücüden akıllara zarar savunma: Gazla freni karıştırdım.

Sıkıştırılıp ezilen motorcu konuştu: “Kaza yaptık, durmadı, sonra birden gaza bastı, beni sıkıştırdı iki arabanın arasına. Bu canilik, başka bir şey değil. 9 kırığım var, kaburgalarımda.”

Pendik’te yaşanan trafik kavgasında, otomobil ile park halindeki çekici arsına sıkışan motokurye Fatih F. ağır yaralandı. Yaşanan olay sonrasında bölgede çalışan motokuryeler, meslektaşlarına destek vermek için toplandı.

Haberin devamı için tıklayın.
E motorcu haklı değilmi hacı yanlışmıyım ?
Adam önceden çarpmış üstüne kaçmış şahsen size çarpılsa ve kaçılsa sizde durdurmak için zarar vermezmisiniz? Tabi anlatılanlar doğruysa

E motorcu haklı değilmi hacı yanlışmıyım ?
Adam önceden çarpmış üstüne kaçmış şahsen size çarpılsa ve kaçılsa sizde durdurmak için zarar vermezmisiniz? Tabi anlatılanlar doğruysa
Durdurmuş zarar vermiş mi oldu?
Akciğeri sönük bir ömür ister istemez etkileyecek.
Kaburgaları kırık nefes zor alıyor.Karşı taraf 3 ay sonra ki mahkeme de çıkar belki.
İdmanda tek kaburgam çatladı hafif nefes almak insana eziyet gelir mi? nefesimi tutuyordum az acı olsun diye.
Hepimiz sinirleniyoruz ama adam arabada biz motor üstünde resmen camiaya örnek oldu.
Bunu izleyen bir daha ayna kırarken 10 kere düşünür.
Haklı demiyorum kesinlikle vurduysa kaçtıysa al plakasını yada sinirlendin yüz yüze görüşeceksin her türlü takip et durduğu yerde konuş tutanak tut.
Onun arabasına sopayla da saldırsan hiç bir şey olmaz.
Böyle cani biri çıkar ezer geçer üstümüzden.

O herif çekiciyle arabanın arasında ikiye bölünseydi gelip burada haketmiş, ders olmuş vs. gibi sözler söylenecek miydi acaba... Mala zarar vermenin karşılığının bu canilik, bu vahşet olduğuna inanıyorsak vay halimize bizim... Bir araba sürücüsü canınıza kast etmeden motorunuzu olduğu yerde bilerek yere düşürse siz de gidip o herifi motorla ezmeye mi çalışacaksınız? Bu nasıl bir zihniyet?

Kaza sırasında 2si de aslan parçasıydı. ifadelerde röportajlarda 2side süt dökmüş kedi.

Kaburgaları kırık nefes zor alıyor.Karşı taraf 3 ay sonra ki mahkeme de çıkar belki.
İdmanda tek kaburgam çatladı hafif nefes almak insana eziyet gelir mi? nefesimi tutuyordum az acı olsun diye.
Hepimiz sinirleniyoruz ama adam arabada biz motor üstünde resmen camiaya örnek oldu.
Haklı demiyorum kesinlikle vurduysa kaçtıysa al plakasını yada sinirlendin yüz yüze görüşeceksin her türlü takip et durduğu yerde konuş tutanak tut.
İşte dediğiniz gibi bu etmende var onu atlamamak lazım tabi bu tipler hiç durmuyor sanırsın afrikaya gidecek 😅

Cidden öyle abi 3-5 kuruş için millet birbirini yiyor resmen. Önceden vurup kaçtıysa ve sen kuryelik yaparken dağa taşa paket götürmediğine göre kameraların birisinde illa vurup kaçtığı gözükür. Kurye arkadaşımız adalet sistemimizin yavaş işleyişinden dolayı kendi adaletini kendi sağlamaya çalışırken daha kötü sonuçlar doğurdu. İnsanlar birbirini alttan almayı hala öğrenemedi hayatında sadece trafikte göreceğin birisi için aylarca bunların acısını çekiceksin.

Müthiş bir yozlaşma içindeyiz...

80'li yıllarla başlayan ve günümüze yaslanan korkunç bir kuralsızlık, ahlaksızlık, sistemsizlik, adaletsizlik, kısacası toplumsal bir çöküntü durumundayız...

Kent kurmayı beceremiyoruz, kent yaşamını bilmiyoruz, kent normlarına çok uzağız, çağdaş yaşamı sindiremiyoruz, kurallarla yaşamayı zül sayıyoruz. En eğitimlisinden, en cahiline bu çarkın dişlisine su taşıyoruz. Eğitimden kastım da sahip olunan diploma sayısı değil tabii, zihnimizi eğitmeyi başaramıyoruz. Genlerimizde kırsalı taşıyoruz; kırsalın dinamikleri, kırsalın kurallarını kentlere taşıyınca geliştiğimizi sanıyoruz ama olmuyor, eğreti duruyor işte. Bunun üstüne cezasızlık hissi de eklenince, herkes dilediği gibi yaşamayı hak görüyor benliğinde. Aynı kısır döngüde debelenip duruyoruz, bir arpa boyu yol alamıyoruz. Sonuçlardan ders çıkarıp akıllanmıyoruz da, bir sonraki rezalete kadar kulağımızın üstüne yatıyoruz. Yaşanan acılar, üstümüze gelen felaketler toplumu biraz daha duyarsızlaştırıyor, her seferinde biraz daha alışıyor, durumu normalize ediyoruz. Böyle olunca, sosyolojik travmamızın yapı taşları döşeniyor, her durumda biraz daha ayrışıyoruz.

Trafik bütün bu yozlaşmanın en bariz turnusolu işte. Çünkü toplumun her kesimini ortaklaştıran bir mecra. Bu yüzden trafikte Türkiye ortalamasını iliklerimize kadar hissediyoruz. Evden her çıkışında, nasıl geri döneceğinin kuşkusunu yaşayan bir toplum çağdaş olabilir mi yav? Böyle bir rezalet olabilir mi? İstediğiniz kadar izole bir yaşam kurmaya çalışın, bu kaostan muaf olamıyorsunuz günün sonunda. İşte Kadıköy'de pazarda canından olan gencecik delikanlı...Türkiye'nin kalbur üstü bir ailesinin oğlusun ama hayatın bir suç makinesinin elinde hiç uğruna son bulabiliyor. Motosiklet kullanıyoruz...yola çıkarken kalbinde endişe taşımayan var mı aramızda?

Ezcümle, bu topraklarda yaşamanın bedelini her an bize ödetebilecek bir yozlaşmanın cenderesinde ömür tüketiyoruz. Sakin kalın diyeceğim ama lafım havada kalacak, onun da farkındayım. En az birkaç nesil daha heba olacak, ona yanarım...

Kuryeyi korumak bana düşmez ama buradakiler sözüm olucak. Kimse ile motorluyken dalaşmayın ölürsünüz en iyide sakat kalırsınız.
KAvgada etmeyin çünkü çok silahlı insan var. MOTORUDA ADAM GİBİ KURALLARA GÖRE ŞERİDİNİZDE FİLTREMEDEN KULLANIN GAVURLAR BOŞUNA ÖYLE KULLANMIYOR.

arabacılar arabadakini savunuyor motorcular kuryeyi. hemen bi kisve altında toplanmayınca olmuyor değil mi,sıfır objektiflik vallahi. mizantrop oldum bu kitle yüzünden iyice.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar