Kuryelikmi-garsonlukmu yapılır?

Herkeze iyi günler kuryelik ile garaonluk arasında kaldım sizce hangi iş yapılır

Öğrenci isen harçlık için çalısıyorsan garsonluk.
Borcum harcım var calısmada iradeliyim kışında kuryelik yaparım diyorsan kuryelik.
İkiside degilse hiç bulaşma düzgün meslek öğraç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Garsonluk yaptım ve inananılmaz yorucu ayaklarım şişiyodu 10 saat boyunca ayakta durmaktan kuryelik yapan arkadaşlarım var bana anlatıklarına göre insanlarla çok muhatap olmuyosun garsonluk kadarda yorucu degil dediler

Motosikleti
Triumph Trident 660

Garsonluk yaptım ve inananılmaz yorucu ayaklarım şişiyodu 10 saat boyunca ayakta durmaktan kuryelik yapan arkadaşlarım var bana anlatıklarına göre insanlarla çok muhatap olmuyosun garsonluk kadarda yorucu degil dediler
Eğer bir meslekte ilerlemezsen her zaman ayakların şişer.
Asosyal yasamaya alışkınsan gün boyu tek başına paket atmak bir yerden sonra yine sıkacak..
yani dediğim gibi öğrenciysen garsonluk.
Kuryelik için sirket açacaksın uzun is.
Öğrenci değilsen sanayiye gir meslek öğren

Motosikleti
Forza250-cygnusL

15 yaşında ankara kocabeyoğlu çarşısında çamaşırcıda çalışırlen 15 saat ayaktaydık... Ayaklarımız değil ağrımak kopardı... Dükkanda sandalye bile yoktu..Adam küçücük dükkana sandalye koyacak yere bile tezgah yapıp mal diziyordu..
Ama yıllarca çalıştık.. Kimseye muhtaç olmayıp hem okuduk hem çalıştık..
Biraz şişsin..Alışır meraklanma...

Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi yaş durumunuz müsaitse meslek öğrenebileceğin iş seç.

İlerde yapmayacak olsan bile meslek öğren, kenarda yedek olarak dursun.

Herkeze iyi günler kuryelik ile garaonluk arasında kaldım sizce hangi iş yapılır
Ne istediğine bağlı garsonluk kuryelik ve sanayide bir sürü yerde çalıştım sadece harçlığım çıksın diyorsan garsonluk hem harçlığım hem borcum var kapatıyım diyorsan risklerini kabul edip kuryelik ileride işim olsun kendi motosikletime bakım yapıyım uğraşıyım ilerde tamircilere muhtaç kalmıyım diyorsan motosiklet vs. gibi yerlerde sanayide çırak. Öğrenciysen en iyisi garsonluk çünkü kuryelikte 1 kaza yapsan aylarca iyileşememe ihtimalin var ve bu seni 1 2 yılından eder.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hızlı para için kuryelik yapılabilir bi meslekti yılın ilk 3 ayı en azından yeni vergilerden cezalardan bilmemne belgelerinden sonra riskini almaya değmeyecek bi iş oldu ben de bıraktım zaten

Motosikleti
D400
herkes kelimesini Z ile yazdığın için cevap veriyorum; hiçbiri :D

F54

iki işi de ayna anda yaptım kuryelik iyi güzelde kaza yapıp çok sakat kalan var ayda 50k için değmez ben iki işte de aynı parayı alıyordum kurye olunca dükkan motoru ile gezip çalışmadığım için iyi geliyordu ama bir eleman kaza yaptı sakat kaldı topallıyor
garsonluk yap 35 k al kafan rahat olsun insanlarla iletişim becerini geliştir sohbet etmeyi öğrenirsin girişken olursun ileride çok işine yarar
hem manita falanda yaparsın 😁

Son düzenleme:
Motosikleti
QJ SRT800s
geçici iş olarak düşünüyorsan ikisi de olabilir. boş duracağıma biraz para kazanayım kafasında yapılabilir. ama bir meslek edin.

okul bittiğinde 1 sene tecilim var diye iş bulamıyordum, gittim semtin lokantasında dış servise baktım. motorlu falanda değil, elimde tepsiyle dükkanlara yemek dağıtıyordum. yaya kuryelik :)
askerlik dönüşü deri atölyesine girdim ayakçılık yaptım, oradan kazandığımla lazım olur diye araba ehliyetine yazıldım, bölümümle alakalı kursa gittim vs. 5 ay sonra istediğim işten teklif geldi ve yaklaşık 20 yıldır mesleğimi yapıyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Garsonluk çok kazandırmaz, meslek de sayılmaz çünkü işletmeler hep ucuza gençleri çalıştırıyorlar, meslek olarak garsonluk yapılan restoranlar çok fazla sayıda değil.
Ama baristalık para kazandırabilir. Tanıdığım bir genç arkadaş baristalık yaparken uluslararası geçerli eğitimler ve sertifikalar almıştı, hem mesleği bilimsel kurallarına göre düzgün öğrendi hem çalışırken bir yandan yabancı dilini geliştirdi, sonradan almanya'ya taşındı, şimdi orada bir kahve zincirinde masterbarista olarak çalışıyor, diğer baristalara eğitim veriyor, kahve kavurma işlerini yapıyor, orada kazandığı benim kazancımdan fazladır.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Geleceğin mesleğini USTALIK...
Herhangi bir meslek dalında usta olmak için çalışın. Çünkü daha şimdiden kimse iş yaptıracak usta bulamıyor. İnşaat sektöründe usta maaşları mühendisi geçti. Sanayide yine aynı. İyi bir kaynakçı paraya dolar diyor..

Başlangıcı ve öğrenmesi zor ama geleceği parlak. Kurye ya da garsonluk .. bilemedim valla

Motosikleti
Voge 250RR
Bu bahsettiğin iki şey de kısa süreli yapılacak işler. Telefon almak istiyorsundur 2 ay çalışır alırsın motosiklet alıcaksındır para biriktirir çıkarsın, umarım sen de bu soruyu onun için soruyorsundur.

15 yaşında ankara kocabeyoğlu çarşısında çamaşırcıda çalışırlen 15 saat ayaktaydık... Ayaklarımız değil ağrımak kopardı... Dükkanda sandalye bile yoktu..Adam küçücük dükkana sandalye koyacak yere bile tezgah yapıp mal diziyordu..
Ama yıllarca çalıştık.. Kimseye muhtaç olmayıp hem okuduk hem çalıştık..
Biraz şişsin..Alışır meraklanma...
Senin çalışma şartların kötüydü diye benimki de mi kötü olacak?

Karın tokluğuna haftada 6 gün/10 saat çalışmak köleliktir. Uğradığın mobbing de cabası.

Avrupa'daki çocuk 5 gün/8 saat çalışıp, altına en kral motoru çekip gezip tozacak, manitasıyla fink atacak.

Ben de en kötü şartlarda üç kuruş para için 10-12 saat çalışıp perişan olayım. 1 günlük tatilimi de gördüğüm insanlık dışı muamelenin, zorbalığın ve mobbingin ızdırabını üstümden kısmen atabilmek için evde yatıp dinlenerek geçiricem. Ertesi gün tekrar. Böyle saçmalık mı olur :D?

Düşünsene şu dünyada gidilecek, yapılacak, görecek o kadar çok şey varken; sen o kısacık ömrünün 2/3'ünü karın tokluğuna çalışarak, 1/3'ünü de uyuyarak geçiriyorsun.

Tembel falan değilim, yaşamak istiyorum sadece.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
15 saat ayaktayken 15 saat ayakta olmanın bedelini alıp kimseye muhtaç olmadan okuyup geçinebiliyordun bugün 25 saat de çalışsa alamıyorsun karşılığını güllük gülüstanlık gençlik geçiriyorsunuz ve bize ne yapmamız gerektiğini öğretiyorsunuz ya yaşlılığınıza veriyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar