Kuryelikmi-garsonlukmu yapılır?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Senin çalışma şartların kötüydü diye benimki de mi kötü olacak?

Karın tokluğuna haftada 6 gün/10 saat çalışmak köleliktir. Uğradığın mobbing de cabası.

Avrupa'daki çocuk 5 gün/8 saat çalışıp, altına en kral motoru çekip gezip tozacak, manitasıyla fink atacak.

Ben de en kötü şartlarda üç kuruş para için 10-12 saat çalışıp perişan olayım. 1 günlük tatilimi de gördüğüm insanlık dışı muamelenin, zorbalığın ve mobbingin ızdırabını üstümden kısmen atabilmek için evde yatıp dinlenerek geçiricem. Ertesi gün tekrar. Böyle saçmalık mı olur :D?

Düşünsene şu dünyada gidilecek, yapılacak, görecek o kadar çok şey varken; sen o kısacık ömrünün 2/3'ünü karın tokluğuna çalışarak, 1/3'ünü de uyuyarak geçiriyorsun.

Tembel falan değilim, yaşamak istiyorum sadece.
Coğrafya kaderdir.. Şu an bu ülkedesin..Bunun sorumlusu ben değilim...
Biz de bilirdik 5 saat çalışıp 10 saat manitayla fink atmayı...
haftanın 6 günü 15 saat çalıştık, pazar günü manitalarla fink attık..
İmkan buydu... Lord Halifordun soyundan gelmedik..Babamız da şofördü..
Neyin tribini atıyorsun ?... Hadi atıyorsun altını dolduramıyorsun...
Varsa bildiğin siyoluk falan git yap..Kimse tutmuyor seni ;)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

15 saat ayaktayken 15 saat ayakta olmanın bedelini alıp kimseye muhtaç olmadan okuyup geçinebiliyordun bugün 25 saat de çalışsa alamıyorsun karşılığını güllük gülüstanlık gençlik geçiriyorsunuz ve bize ne yapmamız gerektiğini öğretiyorsunuz ya yaşlılığınıza veriyorum
Naapıyım... Arkadaşa coğrafya kaderdir dedim de sana başka bir şey bulmam lazım...
Hah buldum...
Yönetim kaderdir diyim o zaman...
Devlet büyüklerimize hayıflanacağına gelmiş bana gönül koyuyorsun yaşlılığımızdan vurmaya çalışıyorsun...
Vermiyorum tavsiye falan... Bakın başınızın çaresine..
Bana ne ;)

Coğrafya kaderdir.. Şu an bu ülkedesin..Bunun sorumlusu ben değilim...
Biz de bilirdik 5 saat çalışıp 10 saat manitayla fink atmayı...
haftanın 6 günü 15 saat çalıştık, pazar günü manitalarla fink attık..
İmkan buydu... Lord Halifordun soyundan gelmedik..Babamız da şofördü..
Neyin tribini atıyorsun ?... Hadi atıyorsun altını dolduramıyorsun...
Varsa bildiğin siyoluk falan git yap..Kimse tutmuyor seni ;)
Coğrafyanın kader olmasına bi lafım yok zaten.

Benim lafım: Kölesine verdiği üç kuruş sadaka (maaş bile değil) zoruna gittiği için çalışanlarına it gibi davranan domuzlara tepki vermeyip, “alışın gençler” deyip o domuzların ekmeğine yağ sürmenedir.

İşte böyle domuzların zulmüne ses çıkarırsan, yapılan haksızlığa “alışın gençler” demek yerine karşı çıkarsan; “5 saat çalışıp 10 saat manitalarla fink atmak” için başka ülkelere göç etmene gerek kalmaz.

Ayrıca beni tutan var. Ülkenin ırzına geçip, yurt dışına tatil diye kaçıp oradan dönmediğiniz için artık kimse vizenin randevusunu bile vermiyor bize.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Coğrafyanın kader olmasına bi lafım yok zaten.

Benim lafım: Kölesine verdiği üç kuruş sadaka (maaş bile değil) zoruna gittiği için çalışanlarına it gibi davranan domuzlara tepki vermeyip, “alışın gençler” deyip o domuzların ekmeğine yağ sürmenedir.

İşte böyle domuzların zulmüne ses çıkarırsan, yapılan haksızlığa “alışın gençler” demek yerine karşı çıkarsan; “5 saat çalışıp 10 saat manitalarla fink atmak” için başka ülkelere göç etmene gerek kalmaz.

Ayrıca beni tutan var. Ülkenin ırzına geçip, yurt dışına tatil diye kaçıp oradan dönmediğiniz için artık kimse vizenin randevusunu bile vermiyor bize.
O hooooo... Sen bilenmişsin bana...
Ne desem batacak...
Peki çözümün var mı ?...
İstediğin dünyayı nasıl yaratalım, söyle beraber yapalım...

Bikere şunlardan vazgeç bence.. Hemen yargılayıp şu ihtiyara döşeneyim hıncımı çıkarayım edasını bırak..
Alışır dediğim ayaklarınaydı... Sana değil...
Ki gerçekten alışıyor ayaklar.. Uzun süreli ayakta durmaya mğütevelit varisler oluşan arkadaşlarımız da var hani ;)
Son cümlen beni bağlamıyor...
Yeşil pasaportum olduğu halde 1 kere bile yurtdışına çıkmadım... Çıkamadım...
Koşullar haaala bu durumdayken de zor..

Hayat zor canım kardeşim.. Bazen zorluklara katlanmak zor gelir insana ama yapacak bişey yok..
Sabancının torunu olsan buralara bile uğramazdın eminim..
Burdakiler de senin benim gibi.. Arada kalburüstü adamlar var ama bir elin parmaklarını geçmez..
Yazdıklarım sana tavsiye değildi aslında.. Yıllar öncede şartlar aynıydı , haala da aynı olduğunu bil istedim..
Yoksa bana ne ;)

Motosikleti
yok
2 yıl her gün 10 saat ayakta çalışıyordum 2 mola vardı cumartesi de tatildi ama sağlık yıprandıktan sonra bir önemi kalmıyor önce sağlığınız açısından bir zararı olmayan bir iş bulun

neyse ki çalıştığım yeri bırakıp uygun oturabileceğim bir iş buldum 1 yıl oldu hala hafiften acısı devam ediyor keşke diyorum orda çalışmasaydım diye

yerinde olsam kuryeyi seçerdim ama trafiği çok çok iyi okuman lazım körlemesine hiçbir yere dalma gerekirse turuncu sarı reflektörlü yeleklerden giy

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar