Kuryelik İçin Kask Önerisi

Motosikleti
Honda Cbr 500 R / Honda Dio / Honda Activa 2007
Merhabalar herkese. Orta seviye bir kask arayışındayım. 20 bin tl bir bütçem var 1 2 lira oynayabilirim. Kaskta 2 adet beklentim var. 1. Cisi mikrometrik bağlantılı olması. 2. Cisi ise fiberglass malzeme veya üstü varsa bu bütçelere odur. Gerekirse bütçeyi biraz daha arttırabilirim yeterki mikrometrik bağlantılı ve plastik vari kabuklardan olmasını pek tercih etmem, tabiki daha dayınıklı ve mühendislik harcanmış olabilir ama fiber ve üstü olursa daha iyi olur tabi ki. Araştırdım pek bulamadım. Belki daha iyi bilen arkadaşlar vardır. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kuryelik için asla bu bütçede kask alma motorda bırakıyorsan çalınma ihtimali yüksek bırakmıyorsan yanında taşıyorsan da sürekli bir yerlere çarpıp sürteceksin düşüreceksin onun yerine yarı fiyatına 3te bir fiyatına çene açılır al kapalı kask kadar güvenli değil ama kapalı kaskla düzenli kuryelik yapamazsın ben yapamadım kimse yapamaz nefes alamıyorsun ha bire çıkarıp takmakla da uğraşmak istemiyorsun pişman olur gider çene açılır kask alırsın bu kask da elinde kalır evet güvenlik önemli ben de gündelik motosiklet sürerken tank gibi geziyorum ama motosiklet ayakkabısıyla kuryelik yapamazsın tam kaskla da yapamıyorsun

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dostum belli bir kalite ve üstünde olan kasklar genelde double-d ring bağlantıyla geliyor. Micrometric sanki zor bulunur gibi, sen neden micrometric çene bağı istiyorsun?

Motosikleti
D400
Kurye arkadaşlardan biliyorum çene acılır kask sanırım çok pratik oluyor bu süreçte.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ille fiberglass ollasına takma, ECE 22.06 gibi sertifikaları olsun yeter.
Benim önceki kaskım caberg duke 2 termoplastik malzemeydi ama bütün güvenlik sertifikaları verdı hatta sharp testlerinde 5 yıldız almıştı, çene açılır kasklar arasında schubert, shoei gibi markalardan sonra gelen bir kasktı. şimdi sanırım yeni modeli caberg duke evo diye çıkmış, iyi bir kasktır.
fiberglass kask kurye işlerinde gitmeyebilir, sağa sola çarptırmaya daha dayanıksızdır aslında, hoş tutmak dikkatli kullanmak gerek.

Çene açılır konusuna katılıyorum, fullface kadar güvenli olmasa da sürerken kapalı tutarsınız ama paket bırakacağınız zaman çeneyi açıp gidersiniz hem kaskı çıkarıl elde taşımamış olursunuz.

Nolan'ın çene açılır modelleri de güzeldi.

Motosikleti
Honda Cbr 500 R / Honda Dio / Honda Activa 2007
kuryelik için asla bu bütçede kask alma motorda bırakıyorsan çalınma ihtimali yüksek bırakmıyorsan yanında taşıyorsan da sürekli bir yerlere çarpıp sürteceksin düşüreceksin onun yerine yarı fiyatına 3te bir fiyatına çene açılır al kapalı kask kadar güvenli değil ama kapalı kaskla düzenli kuryelik yapamazsın ben yapamadım kimse yapamaz nefes alamıyorsun ha bire çıkarıp takmakla da uğraşmak istemiyorsun pişman olur gider çene açılır kask alırsın bu kask da elinde kalır evet güvenlik önemli ben de gündelik motosiklet sürerken tank gibi geziyorum ama motosiklet ayakkabısıyla kuryelik yapamazsın tam kaskla da yapamıyorsun
1 seneye yakın kapalı kask ve yaz sıcağında da olsa her ne kadar terletsede fileli montla kuryelik yapıyorum. O yüzden kapalı kask arayışım var. 3 kazamıda tam ekipmanlarımla yaptım ve ekipmanlar korudu. 3 ünde de Allah'a şükürler olsun kafamı asla çarpmadım ama bu çarpmayacağım anlamına gelmez. bu yüzden bir tek ls 2 challengerların metal mikrometrik bağlanıtlı kaskları ilgimi çekmişti. adam ls2 rapidle 40 50 ile kaza yaptığında kazada kaskın kafasında parçalandığını gördüğüm vakit kessinlikle bu kask meselesine para yatırmam gerekiyor. Çene açılır kaskların yarım kasklardan farkı yok. Bana göre esprisi soğuktan koruması gibi geliyor oda belki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum belli bir kalite ve üstünde olan kasklar genelde double-d ring bağlantıyla geliyor. Micrometric sanki zor bulunur gibi, sen neden micrometric çene bağı istiyorsun?
Kuryelik yaparken double d ring'i takmak kuryelikte pratik değil. Mikrometrik tek elle bile takılıp bir kaç saniye içinde hızlı ve pratik şekilde bağlantılı oluyor. tabi D d ring kadar sert bir dayanıma sahip değiller ama metal bağlantılı olanlar yeterince bir sağlamlık vaad ediyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ille fiberglass ollasına takma, ECE 22.06 gibi sertifikaları olsun yeter.
Benim önceki kaskım caberg duke 2 termoplastik malzemeydi ama bütün güvenlik sertifikaları verdı hatta sharp testlerinde 5 yıldız almıştı, çene açılır kasklar arasında schubert, shoei gibi markalardan sonra gelen bir kasktı. şimdi sanırım yeni modeli caberg duke evo diye çıkmış, iyi bir kasktır.
fiberglass kask kurye işlerinde gitmeyebilir, sağa sola çarptırmaya daha dayanıksızdır aslında, hoş tutmak dikkatli kullanmak gerek.

Çene açılır konusuna katılıyorum, fullface kadar güvenli olmasa da sürerken kapalı tutarsınız ama paket bırakacağınız zaman çeneyi açıp gidersiniz hem kaskı çıkarıl elde taşımamış olursunuz.

Nolan'ın çene açılır modelleri de güzeldi.
Tam kaskın çene kısmını kafama doğru yukarı çekip o şekilde paketi teslim ediyorum bu zamana kadar. Sadece bir kaç ay sonra yanak pedleri zamanla ezilme sağlıyor. Bunuda 2,3 ayda 1 kaskı komple yıkayarak eski ve ilk günkü haline yakın bir dereceye geliyor. Fiberin sağlam bir madde olduğunu biliyordum ama etrafa ufak çarpma yüzünden kask dayanım toleransının düşük olduğunu bilmiyordum açıkçası.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar