Hocam Kuryelik zor ama gerçekten yapabileceğinizi düşünüyorsanız başlayın derim, acil Evrak Kuryeliğinde tecrübe ve adres bilgisi ararlar ilk etapta fast-food kuryeliği ile başlayabilirsiniz, harita bakmayı biliyorsanız sorun olmaz büyük illerde, ki istanbuldasınız sanırım navigasyon kullanıyorlarmış diye duydum ama emin değilim duyum bu, asgari ücret verirler mesaisi 10-12 saattir ekstradan bahşişi ve sigortası olur, evrak kuryeliği işi de iyi istanbul da primle çalışan usta kuryelerin maaşı 2000 i bile geçiyormuş ama tabi bu adamlar cambaz olmak zorunda yollarda riski maksimum, yakıtları ve sigortaları da firmaya göre kendilerinden olabiliyor yani bu firmaya göre değişen bir durum aslında. Zaten bu tarz kuryelik bir tek istabul da var.
Ama kuryeliği uzun süreli düşünüyorsanız işe fast food dan başlayın derim, yaşınızı bilmiyorum 45 üstüyseniz zor ama gençseniz böyle deneyin. Ben motosikleti kuryelik yaparak kaptım diyebilirim. Düşe düşe öğrendim belki ama en azından deneyimim ve KM'm arttı yaş ilerledikçe KM'nizin sabit kalması insanı üzüyor bi yerden sonra
Ecza depolarının işi de en rahat olanlardandır. Ecza kuryelerinin adresleri eczaneler olur, sokak arasıymış, hangi zilmiş kaçıncı katmış uğraşmazlar, istisna durumlarda acele etmelerine gerek kalmaz maaşlarını gününde alırlar sigorta olur, haftalık nöbet dışında da akşamları çalışmazlar.
Kargo firmalarının moto kuryelerinin işi illere göre değişiyormuş. Yoğun bir kargo temposu varsa gün boyu kargo dağıtırsınız ama bizim buralar da sabahtan kargoları dağıtan motorcunun öğleden sonra yaptığı iş gelen kargo araçlarından indir-bindir yapmak sırf kol kasına dönüyor öğleden sonra olay
Risk ve Zorluk sıralaması yaparsak günümüz de tüm kuryelerin işi zordur, çünkü maaşları ve mesaileri arasında uçurum vardır, tam olarak meslek olarak görülmediği içinde bir dernekleşme bir oluşum bir hak eşitliği mücadelesi henüz oluşmuş değil. Belki istanbulda vardır bu tarz dernekler ama türkiye çapında bir örgütlenmesi yok, halbuki tüm illerde yoğun olarak kullanılan lojistik bir eleman motokuryeler.
Yemekten gıdaya, posta hizmetlerinden kargoya kadar hepsinde varlar. Bir gün şartlarımızın iyileşmesi için bir araya geleceğiz.