Kunlanılmış motosiklet yağı ne yapılmalı ?

Herkese iyi geceler,
beyler bugün maxi scooterımın yağını değiştirdim ve tabiki yağı dökmedim fakat bunla ne yapıcağımı bilmiyorum hiç bir yerdede doğru düzgün bir bilgi yok.tuvalete kanalizasyona toprağa dökemem.çöpede atamam.bu yağ ancak zincir yağlamada kunlanılabilir diye düşüyorum.fakat benimde işime yaramıyor bu sebeble.siz yağ değiştirdikten sonra ne yapıyorsunuz?

yağcılar topluyor bildiğim ama nereye veriyor yada döküyorlar bilmiyorum.

illa bilen çıkar ve yazar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yağ recycle ediliyor. Yağ değiştiren bütün oto servislerin memnuniyetle geri alması lazım.

Ortama dökmemekle çok iyi yapmışsınız. Bir sürü ağır metal, zehirli ve tahriş edici kimyasal var içinde. Döktüğünüz şey eninde sonunda bir göl, deniz, yahut barajda son bulacak; ve zararı yine bize olacak.

bende de 2 kutu var kullanılmış 1 senedir biryere veremedim şişesine doldurdum. benzinliğe vericem yağ değişimi yapıyorlar bakalım alacaklarmı.

mahalle bisikletçileri seve seve alır . kullanırlar ziyan olmaz hemde daha az doğaya atık olur . böyle düşünmenizide tebrik ederim örnek bir davranış :cat:

Bendede var 3 litre cikmis yag :) bende bizim benzin istasyonuna vefmeyi dusunuorum yag degistirio onlar

Servise gidip motorun yağını değiştirdiğinde o atık yağı genelde bi varile falan döktüklerini görürsünüz. Bunun sebebi çevreyi düşünmelerinden ziyade o yağı toptancısına-fabrikasına geri satıyor olması.
Herhangi bir tamirciye yag degisimi yapan yere verebilirsiniz

Motosikleti
Cruiser
Güzel konu açmışsın.. Duyarlılığın için de ayrıca tebrik ederim..
Her yere verebilirsin verdiğin yağı büyük varillere dolduruyolar, varil dolduğu zaman da satıyolar o yüzden seve seve alırlar..
Benzin istasyonları, oto tamirciler, motor tamircileri.. Hangisine denk gelirsen verebilirsin..

Yağcıya gerek yok.
Her tamirci seve seve alır yeter ki götür ver.
Ayda 1 yada 2 kere atık yağ toplama kamyonu dolaşır sanayideki tamircileri.
Adamlar varille satıyor.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Ben motorlu testerenin zincir yağlamasında kullanıyorum.

Her tamirci alır.

Ben turşu bidonuna koyuyorum, dolunca ya motorcuya götürüyorum yada köyde traktörü olan bi arkadaş istiyor ona veriyorum. Traktör yakıyormuş =) ısrarla istiyor vampir. Zaten para eden birşey.. kime versen seve seve alıyor. Bir damlasının bile doğaya salınmaması gerekiyor. üşenmiyorum arabamla taşıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben turşu bidonuna koyuyorum, dolunca ya motorcuya götürüyorum yada köyde traktörü olan bi arkadaş istiyor ona veriyorum. Traktör yakıyormuş =) ısrarla istiyor vampir. Zaten para eden birşey.. kime versen seve seve alıyor. Bir damlasının bile doğaya salınmaması gerekiyor. üşenmiyorum arabamla taşıyorum.
Yakanlara vermeyin. Bizim de burada küçük bir tamirci dükkanı ısıtmak için kullanıyor. Ona özellikle uyduruk bir soba yapmış.

Yakmak zaten doğaya salmak demek. Ağır metaller yanmıyor. Hava solumazsanız toprağa karışıyor yine.

Yakanlara vermeyin. Bizim de burada küçük bir tamirci dükkanı ısıtmak için kullanıyor. Ona özellikle uyduruk bir soba yapmış.

Yakmak zaten doğaya salmak demek. Ağır metaller yanmıyor. Hava solumazsanız toprağa karışıyor yine.

Bu traktörün deposuna koyuyormuş,yakıta karistiriyormuş sanirim. Normalde vermek istemiyorum hiç ama israrla istedigi icin ara ara kiramiyor veriyorum 5 litre kadar.

kullanılmış yağları toplayıp temizleyip işlemden geçirip tekrar yağ olarak çeşitli sektörlerde piyasaya geri kullanıma sunuyorlar,ayrıca içine çeşitli katkılar koyup bazende 10 no yağ ile karıştırıp dizel araçlarda yakıt olarakta kullanıyorlar,özellikle personel servis otobüsleri bunu tasarruf amacıyla çok yapıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar