Kaskın Markası: LS2
Kaskın Modeli: FF 551 Atmos Black-Red (Large)
Kaskın Ağırlığı: 1350 gr
Avantaj: Kask çok ucuz, yeterince hafif, parçaları kolay bulunuyor, Micro-lock sistemi kullanışlı, yıkanabilir iç pedler.
Dezavantaj: Rüzgarlı havalarda ötüyor, havalandırma yazın yetersiz kışın fazla, 100 km sonraki hızlarda gürültülü, güneş vizörü yok.
Söylemek istediklerim: Kaskın güneş vizörü olmadığı için güneş gözlüğü ile kullanıyordum. Fakat Carrera gözlüğüm elimden düşüp çizilince içim acıdı ve gidip Tex marka motosiklet gözlüğü aldım. İki parça halinde kullanmaktan bıkınca Feyizoğlu'ndan 30 TL'ye siyah vizör aldım. Gündüz çok memnundum ta ki gece kullanana kadar. Şu an yedek ve artçı kaskı olarak duruyor.
Kaskın Markası: Nolan
Kaskın Modeli: N44 Storm Black (Medium)
Kaskın Ağırlığı: 1700 gr
Avantaj: Çene sökülebilir, 6 farklı şekilde kullanım imkanı, çok yüksek görüş açısı, Micro-lock çok kaliteli, hava kanalları yazında tatmin edici, iç pedler yıkanabilir fakat sökmek çok zor, iç ped süngerleri kalınlık ayarı için sökülür takılır, güneş vizörü.
Dezavantaj: Pahalı bir kask, çene sökülür olduğu için mekanizmalar kaskın iç yapısını biraz bozmuş, 100 km sonrası yine gürültü var, güneş vizörü yeterince aşağıya inmiyor.
Söylemek istediklerim: Kaskı bayağı bir deneyerek almama rağmen daha ilk uzun yolumda ağrıdan ağlayacak hale getirdi. N-com takılacak yer ve sabit köpük arasındaki kot farkı kulağımın ucunu eziyordu. Ve aşırı pofidik süngerler kulak altı- çene arkasına çok baskı yapıyordu. Başparmak ile kot farkını ezip düzleştirince ve içerideki 2 süngerden birini çıkarınca kask rahatladı. Güneş vizörü çok güzel fakat bir dual-purpose kullandığım ve dik oturduğum için sanırsam vizör yeterince görüşümü kapatmıyor. Dış vizör ise devasa ve çok kullanışlı. İlk taktığımda FF 351 den sonra acayip bir güvensizlik olmuştu sanki suratım açıkta gidiyor diye. Geçenlerde eski kaskımı takınca ben bununla nasıl hava alıp veriyormuşum, nasıl dışarıyı görüyormuşum dedim.