kullandıgımz kasklar !

ls2
modelini hatırlamıyorum.
1.5kg
scorpiondan iyidir abi:).

uvex
onyx carbon
1150gr.
çok hafif, aerodinamik, fabrika çıkışı açık siyah vizörle gelişi, alman kalitesi hissettiriyor.
vizör mekanizması biraz lakayıt çalışıyor.

nexx xr2 carbon
1270gr.
hafif,güzel malzeme kalitesi, aerodinamik, fiyat-performans çok iyi.
kulak altından arkasından ses geliyor, düşük işçilik kalitesi.

kaskın markası:
kasın modelı : Shark-s900c
agırlık:1500gr üç aşağı beş yukarı :)
avantajı: yanlarda hava yastığı var her ne kadar kullanmasam da bir işe yarıyordur elbet :p mekanizmalı güneş gözlüğü var güneşe karşı iyi iş görüyor, siyah vizor taksan gece sıkıntı olur bu daha iyi :) pinlock gibi birşey var içinde vizöre yapıştırılıyor buhar önleyici daha deneme fırsatım olmadı ama işe yarıyormuş.
dezavantajı: Dış kabuk termoplastik, fiberglas olaydı iyiydi. 110km üstü rüzgara karşı kaskı yukarı aşağı oynatınca belirli açılarda hafiften ıslık sesi geliyor içeri rahatsız edici değil, hava girişleri var üzerinde ama hava girdiğini sanmıyorum.
soylemek ıstedıgınız: Sağlamlık konusunda 4 yıldızı var Allah deneme fırsatı vermesin, bütçe darlığı ve acele ederek aldım ama pişman değilim :queen:

arkası: nitro
kasın modelı : aikido
agırlık: 1500
avantajı: şu anda motomax'ta 300 lıra ve sharp 5 yıldız,hafif
dezavantajı: görüş alanı bıraz kısıtlı ve çok ses alıyor kafamda haladaha delı sorular sorular :salut:

Ben de Nolan N84 aldım dün.
Aslında Bell istiyordum ve aklım onda kaldı. Nolan'ı seçme nedenim ise dahili güneş vizörü olmasıysı.

1. Kask:

Markası: Shoei
Modeli: Qwest
Ağırlık: 1.600 gr
Avantajı: Sharp'tan beş yıldız alan bir kask aynı zamanda Snell 2010, DOT ve ECE kriterlerini de karşılıyor. Konforlu bir kask.
Dezavantaj: Ağırlığı biraz fazla ve biraz buğu problemi yaşatıyor.

2. Kask:

Markası: Schubert
Model: SR-1 Technology
Ağırlığı: 1.400 gr
Avantajları: Aero dinamik bir yapıya sahip harika bir havalandırma sistemine sahip olmakla birlikte sessiz bir kask. Karbon fiber materyal kullanıldığı için hafif bir kask. ECE ve DOT standartlarını karşılıyor. Sıfır buğu problemi. Geniş bir görüş açısı var.
Dezavantajı: Pahallı bir kask. Sharptan dört yıldız almış

Arkadaşlar bu Icon Alliance kasklardan kullanan var mı? Yurtdışında 100$ a satılıp ülkemize 700 tl ye gelenlerden özellikle :D

kaskın markası:agv
kasın modelı :k3
agırlık:1450 gramdı sanırım.
avantajı:Sağlam ve az ses geçiriyor.
dezavantajı:Kafayı uzaylı gibi göstermesi :p
soylemek ıstedıgınız:k3 güzel kask dediğim gibi kafayı büyük göstermesi sıkıntı başka bir sorunu yok.

Markası: Shark
kaskın modelı : speed-r redding
agırlık: 1450
avantajı: Kendinden gunes vizoru, tasarimi, rahatligi, d kilit, pinclock, gozluk icin yer,yuksek hizlarda kilitleme sistemi
dezavantajı: Kafa sekli uzun olan insanlar icin yapilmis, naked(ciplak motosiklet) icin tasarlanmis, ilk kaskim oldugu icin baska bi kaskla kiyaslama yapamam ama 80 km hizdan sonra ses farkedilmeye baslaniyor
Sharptan 4 almis
Fiyati : 1.040 tl
Ayrica benim kafam xs olmasina ragmen cok buyuk bir kask, karpuz kafa oluyosunuz :D

Son düzenleme:
250 tl'ye kadar bütçem var ve genelde LS2 tavsiye ediyolar bu marka hakkında neler düşünüyosunuz ?

Güzel ve çok faydali bir konu. Devam etmesi, hatta sabitlenmesi lazım. Kask kafamı büyük gösteriyo diyen arkadaşlar, 15 gün Istanbuldaki her mağazayı dolaşıp her marka kaskı kafama taktım, kafada küçük duran kask yok. Çünkü içlerinde yaklaşık 3-4cm kalınlığında strafor gibi bir madde var. Bu arada Icon variant ghost aldım. Henüz çok yeni, izlenimlerimi paylaşırım bir süre sonra

Scorpion exo2000
Avantajları
Malzemesi oldukça kaliteli,
Vizörleri adeta cam gibi görüntü veriyor.
Dezavantajları,
Daha önce LS2 ve Nolan kask kullandım.
Nolan Hala mevcut.
Ama kaskın tüm hava kanalları kapatılsa bile içerideki rüzgar sizi rahatsız ediyor.
Gürültüden bahsetmiyorum bile, kask olmasa daha az rahatsız olursunuz uğultu yapıyor.
bazı noktalarını elektrik bandıyla kapatsamda sorun çözülmedi.
Bu sebeple başka kask bakıyorum. Önermiyorum

Kaskin markasi. ROCC
henüz yeni aldim 1 kere kullandim
agirligi 1.550
fiyat.400
almanmis bakalim gorcez iç malzemesi iyi gibi

kask on numara iyice deneme şansim oldu ve sonuç kalite.. kroscu arkadaşlara tavsiyemdir... bi baksinlar. Cami dişinda eksik göremedim

kaskın markası: AGV
kasın modelı : Longway 1
agırlık: 1.5 kg civarı tam hatırlamıyorum
avantajı: bir avantajını göremedim
dezavantajı: vizörleri çok çabuk çiziliyor silmeye bile gelmiyor,kilit ön kısım sistemi sakat kaza anında açılabilme durumu var o yüzden üretimden çektiler,100km/s üzeri her yerinden hava sızıyor
soylemek ıstedıgınız: Başka modellere bakın

kaskın markası: Nolan
kasın modelı : N44
agırlık: 1500
avantajı: N-Com intercom desteği, hem fullface hem open hem cross olarak kullanabilme, havalandırma, geniş görüş açısı, dahili güneş vizörü
dezavantajı: Havalandırma kanallarını kapatınca bile biraz ses alıyor ama bence çok rahatsız edici değil.
soylemek ıstedıgınız: Alırken Scorpion, Caberg, Nolan arasında kalmışım. Kesinlikle doğru karar verdiğimi düşünüyorum.

Kask marka: Venom

Kask model: Vf 303

Ağırlık : 1600 +- kask arka etikette yazan veri (gerçek ağırlık, dijital balık tartısı ile 1705 :p )

Avantaj : Sade ve klasik cafcaflı olmayışı, estetik olarak iyi bulduğum, iç pedler ve kilit tokası kaliteli (sanırım kaliteli) Kokuştuğu an iç aksamı biraz uğraştırsada, yıkamak mümkün sökülebiliyor, ped'ler pompalı şişebiliyor , güneş vizörlü (ama iyi değil.)

Dezavantaj: İlk vizör biraz hava alıyor/kaçırıyor, Güneş vizörü sanki numaralı gibi bir garip hiiç güven vermiyor!!!

Söylenmek^^ : Harran'da oxford vardı'da biz'mi okumadık :p , yinede fena değil, işin özeti bütçe daha iyi olaydı, dış kalıbı daha küçük güvenlikli güzel bir kask alabilse idik (acitasyon yapıyorum şuanda ^^ ama gerçek bu.)

Ehveni şerdir bunada şükür.

Kask marka: Römer

Model; Gladiator

Ağırlık:1500gr

Avantaj: 120 km üstüne dek ses almiyor gibi birsey. Cok az alıyor. alali 2000km oldu
Kafama tam oturuyor ve fiyati da 300tl.
Alman cocuk koltugu ureten bi firma ve kask muhabbetine yeni adim atmis. Fiyatları suan icin uygun.
Sharp testi 4 yildiz.

Dezavantaj: kask evet ağır. Ama uzun yolda derin hava kanallariyla rahatsizlik cok vermiyor. Ama şehir ici agirligi hissediyorsunuz ilk 50kmye dek.
Ve farkedilmek adina kask simli bu görüntü hosuma gitmiyor.
Orjinal Vizor cok iz bırakıyor.

Söylemek istediğim; fiyatina göre gerçekten saglam bi kask bunu hissediyorsunuz.
Pedleri sonmuyor ve ter kokusu bırakmıyor

Marka:Shark
Model:s900c
Agirlik:1500civari
Agirligini hic hissetmiyorum. Avantaj:Aerodinamigi oldukca iyi. 80km/h den sonra ruzgar sesi rahatsiz etmeye basliyor. Ic pedleri cok rahat terletmiyor. Gunes vizoru kullanışlı. Desenleri guzel degil ama.
Dez avantajı: dis kabuğu, renkli vizorleri bulamiyorum. 600liraya aldim.

1 - spoiler olduğundan ağırlığı hissettirmiyor :bounce:
2 - s900c finks bendeki gayet başarılı şekli şemali :cat:
3 - güneş gözlüğü var ne işin var renkli vizörle :bounce: bence gayet başarılı ürün shark dan devam etmeyi düşünüyorum RACE R favorim :bounce:
4 - Shark da gözlük kullanımı rahat gözlük kullandığım için tercih ettim. :cat:

kaskın markası: Acerbis
kasın modelı : Active
agırlık: 1400 -+50
avantajı:Güneş gözlüğü olması
dezavantajı: Ağır
soylemek ıstedıgınız: Acerbisin kaskı çok kaliteli diyemesem de f/p olarak güzel. Yastıkları enduro kaskı olduğu için mi yoksa acerbis mi böyle yaptı bilemem ama sert [(önce nitro aikido vardı) eski kaskıma göre]

kaskın markası: airoh
kasın modelı :sv 55
agırlık:1600 gr +- 50gr
avantajı: güneş vizörü var
dezavantajı: ağır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar