Kuba Kuba SJ 150-23 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

helal sana hüceyn..... yak yak, ama paranı kendin kazanınca yak, babanın cebinden yakma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..... :pr::pr::pr::pr::pr:
:farao::farao::farao:

emeklerime üzülüyorum dersem? :salut::salut::salut: anlarsın....:salut:

Yok kardeş sen yanlış anlamışsın Motorun üzerinde orjinal lastikleri 5 para etmez. Onun için bu motorları kullanan tüm arkadaşlar lastiklerini değiştiriyorlar. Eskiside haliyle çöpe gidiyor. Heralde lastik yakmak arkadaşın içindede ukde kalmış. Yoksa kimse sağlam işe yarayan lastiği yakacak kadar zengin değildir heralde. Zaten zengin olsak gidip adam akıllı motorlara bineriz :)

Nerelerdesiniz bee kimse motordan inip pc başına geçmiyor heralde.

reo

aslında işten gelip de hafta içinde yorgun argın, pc başına oturacak vakit bulamıyorum Gökhancım benim.
daha burdayız biyerlere gitmedik. daha cook görüşürüz yani:)
kendinize iyi bakın arkadaslar.
selamlar herkese.

ya arkadaşlar az önce sahilde motoru yatırdım çok şükür grenajlarda falan çizik bile yok çünkü tuttum motoru yada öyle sandım.ama vites atarken ayağımızı koyduğumuz yer kırıldı.kaynak olurmu acaba:S:silent::pale::salut::salut:

ya arkadaşlar az önce sahilde motoru yatırdım çok şükür grenajlarda falan çizik bile yok çünkü tuttum motoru yada öyle sandım.ama vites atarken ayağımızı koyduğumuz yer kırıldı.kaynak olurmu acaba:S:silent::pale::salut::salut:

Geçmiş olsun hüseyin. Hayırdır işallah ne olduda yatırdın motoru. Kaynak oluyor benim bir arkadaşımda yatırmıştı sanayi ye gidip kaynak yaptırdık. Fakat ne kaynağı olduğunu bilmiyorum. Ama normal sıradan kaynak değil. Aleminyum döküm için ayrı bir kaynak. Sanayiye git bir sor derim kaynatacak mutlaka birini bulursun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar geçenlerde birisi motoruma 2100 ytl verebileceğini söylemişti.bende tamam fiyatta anlaşırız dedim.ama bidaha haber çıkmadı.anlayacağınız daha binecez bu motora...Gökhan abi titreme için neler yapacaz onları bi söylesende ben kendim yapsam.çünkü bu gidişle biz hiç görüşemiyecez!

Geçmiş olsun hüseyin. Hayırdır işallah ne olduda yatırdın motoru. Kaynak oluyor benim bir arkadaşımda yatırmıştı sanayi ye gidip kaynak yaptırdık. Fakat ne kaynağı olduğunu bilmiyorum. Ama normal sıradan kaynak değil. Aleminyum döküm için ayrı bir kaynak. Sanayiye git bir sor derim kaynatacak mutlaka birini bulursun.
ya motoru çevirydum.fazla açtım gazı yattı.bugünde kaynak yaptırdım ama iğrenç oldu.30 ytl parçada:salut::salut::salut::salut::salut:
bu arada motor 140ı geçmio:silent:nden ki acaba:silent:

slm

arkadaşlar geçenlerde birisi motoruma 2100 ytl verebileceğini söylemişti.bende tamam fiyatta anlaşırız dedim.ama bidaha haber çıkmadı.anlayacağınız daha binecez bu motora...Gökhan abi titreme için neler yapacaz onları bi söylesende ben kendim yapsam.çünkü bu gidişle biz hiç görüşemiyecez!

bence ıyı vermısler alıcıgım malum yahyanın kıne verdıklerı rakamı yahyaya sorda anla ama sen bastan berı sıkayetcisin motorundan umarım satarda kafana göre alırsın umarım sahibinden'e bıraktıgın ılan ısını görür : ))

Valla alli senin imkanların kısıtlı sanırım. sen gelicem abi buluşalım desen ben mutlaka zaman ayırırım sana.

millet ayıp oluyo ama.nerdesiniz ya.düldüller illaki problemmi çıkartacak yazmak için.:silent:

[hüceyn e cavap]Motorların pek problemi olmuyorki, açıldıktan sonra. Aslında gayet sağlam motorlar. tek kusurları titreşim ve bu titreşimden meydana gelen civata laşke olmalarından kaynaklanan grenaj veya başka yerlerin vızırtı sesleri. Mesala benim motorun kuyruk grenaj kısmından acayip bir zırıltı geliyor. Stop lambasının üst ortasındaki küçük kısım. Titreşimden dolayı laşke olup biraz gevşemiş. Motora gaz verince zırılıtı başlıyor. Söküp japonla yapıştırayım diyorum bir türlü müsait zamanım olmuyor.İki hafta evvel deponun dilinin tam yerine oturmamasından kaynaklanan bir zırıltı vardı. Söküp yerine takmam aslında beş dakikamı bile almadı. Biraz eringeç yapıyor motorlar adamı yahu. Bazen bakkala manava motorla gidesim geliyo. :)

Birde oturup hesapladım. Benim motora hüceynin motoru gibi modifiye mi yapsam diye. Ama sadece 200 cc lik yaptırmanın bile aslında motora bir faydası yok. Orjinal hali ile modifiyeli hali arasında (orjinal halinden kasıt ön dişlisi 17 lik olunca) aradaki hız farkı en fazla 15-20 km kadar. Buna değmez diye düşünüyorum.Kendimce şöyle bir hesap yaptım.

Giriş oranını 3 çıkış oranınıda 2,56 yapsam (ön dişlinin orjinalini 15likolunca yani) lastiğin boyutunuda değiştirmezsek. motorun arka tekerine aktardığı torku değişmemiş olur.Ancak bariz oranda vites aralıkları uzar. Buda hem şehir içi hem de dışında baya işimize yarar. Şöyleki 6000 devirde 5. viteste 90 km sabit hızla gidebilirsiniz. Ancak bunun için motoru 150cc değil 300 cc yapmam gerektiğini buldum. Buda hem zahmetli hem maddiyatlı vede uzun iş. O yüzden sadece ön dişlinin 17 lik yapılması yeterli buluyorum ben.

Ha ancak 17 lik dişli haricinde başka dişli değiştirmeden motoru 200 cc yaparsanız motoru gücü artacağından yüksek süratler biraz daha kolay varırsınız. Ama buda motorun ömründen yiyeceği için değmez diye düşünüyorum.

Bunlar benim şahsi fikirlerim acaba sizin fikirleriniz ne yönde olurdu. Beyanda bulunursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
arkadaşlar motorun on dişliyi bede buyutmeyi dusunuyorum 17 takarsam bayırlarda motor çok yavaşlarmı

Valla alli senin imkanların kısıtlı sanırım. sen gelicem abi buluşalım desen ben mutlaka zaman ayırırım sana.
haklısın abi o zaman birgün buluşup halledelim hayırlısıyla şu işi.ha araç-gereç gerek olacaksa eğer sende yoksa,ben de olan malzemelerden temin edebiliriz.bu arada geçenlerde motorumun benzin akıttığını yazmıştım,söküp baktım.benzin filtresinden akıyor.ne yapmam lazım?şimdiden teşekkürler!
Selçuk dostum ön dişliyi 17'lik yaparsan;tek dezavantajı kalkışlarda motor çok az atiklikten düşecektir.ama son hızı artacak ve titremede azalma olacaktır.o yüzden değiştirmen iyi olur.

Son düzenleme:
kardeş senin motora diyecek laf yok.bu motoru zamanında devlet hastanesinin orada görmüştüm.baya hoşuma gitmişti.motoru tamamen dağıtıp düzdüğüne göre titremeyi de halletmişsindir herhalde.eğer öyleyse neler yaptığını bizimle paylaşırsan seviniriz!

iste buda benim canavarım arkadaşlar:cat:

şimdi birader motorun çok hoş.allah kaza bela vermesin ama o motoru satarken çok problem yaşarsın çünkü ŞASEyi boyamışsın.ve büyük hata yapmışsın.sırf bu yüzden arkadaşım cbr 125 vazgeçti.haklıda:bounce:

[hüceyn e cavap]Motorların pek problemi olmuyorki, açıldıktan sonra. Aslında gayet sağlam motorlar. tek kusurları titreşim ve bu titreşimden meydana gelen civata laşke olmalarından kaynaklanan grenaj veya başka yerlerin vızırtı sesleri. Mesala benim motorun kuyruk grenaj kısmından acayip bir zırıltı geliyor. Stop lambasının üst ortasındaki küçük kısım. Titreşimden dolayı laşke olup biraz gevşemiş. Motora gaz verince zırılıtı başlıyor. Söküp japonla yapıştırayım diyorum bir türlü müsait zamanım olmuyor.İki hafta evvel deponun dilinin tam yerine oturmamasından kaynaklanan bir zırıltı vardı. Söküp yerine takmam aslında beş dakikamı bile almadı. Biraz eringeç yapıyor motorlar adamı yahu. Bazen bakkala manava motorla gidesim geliyo. :)

Birde oturup hesapladım. Benim motora hüceynin motoru gibi modifiye mi yapsam diye. Ama sadece 200 cc lik yaptırmanın bile aslında motora bir faydası yok. Orjinal hali ile modifiyeli hali arasında (orjinal halinden kasıt ön dişlisi 17 lik olunca) aradaki hız farkı en fazla 15-20 km kadar. Buna değmez diye düşünüyorum.Kendimce şöyle bir hesap yaptım.

Giriş oranını 3 çıkış oranınıda 2,56 yapsam (ön dişlinin orjinalini 15likolunca yani) lastiğin boyutunuda değiştirmezsek. motorun arka tekerine aktardığı torku değişmemiş olur.Ancak bariz oranda vites aralıkları uzar. Buda hem şehir içi hem de dışında baya işimize yarar. Şöyleki 6000 devirde 5. viteste 90 km sabit hızla gidebilirsiniz. Ancak bunun için motoru 150cc değil 300 cc yapmam gerektiğini buldum. Buda hem zahmetli hem maddiyatlı vede uzun iş. O yüzden sadece ön dişlinin 17 lik yapılması yeterli buluyorum ben.

Ha ancak 17 lik dişli haricinde başka dişli değiştirmeden motoru 200 cc yaparsanız motoru gücü artacağından yüksek süratler biraz daha kolay varırsınız. Ama buda motorun ömründen yiyeceği için değmez diye düşünüyorum.

Bunlar benim şahsi fikirlerim acaba sizin fikirleriniz ne yönde olurdu. Beyanda bulunursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

yok abi modifiyeyi bende önermemeye başladım.hararret yapıyor motor.17lik meselesine gelince o dişli çok büyük oluyo.gücü yetmiyor motrumuzn.5. vites bitmio ya.rüzgarı arkana alacan anca öle yoksa çekiş denilen olay ortadan kalkyor
:farao::rendeer:

Son düzenleme:
iste buda benim canavarım arkadaşlar:cat:

Nerelerdesin kenan ne zamandır görünmüyosun. Geçenlerde sen şahinbey belediyesinden yukarıya çıkarken bende arabayla aşağı iniyordum ve az daha sana çarpıyordum. Ama beni farketmedin bile. Neyse montun da hayırlı olsun korumalı mont sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar