@shadow
Optik sisler harika olmuş, güle güle kullan. Akü de çok bir sıkıntı olmayacağını da netleştirmişsin. Bir de montajı hakkında bilgi verirsen harika olur(röle vs)![]()
Hem dekoratif amaçlı (ben öyle isim taktım) hem de optik sislerde röle var Burak. İlk açma anında oluşacak yük, konjetörü zorlamasın diye bu şekilde bir önlem aldım. Her iki aydınlatma sistemi de ana kablodan besleniyor ve ana far ışık anahtarını (sağ elcikteki) açmama gerek kalmadan bağımsız olarak yakabiliyorum diğer ışıkları. Örneğin gündüz yalnız dekoratif amaçlı olanlarla geziyorum, gece ise ana LED ışıkla. Sisleri açmam gerektiğinde alternatörü zorlamaması için dekoratifleri kapatıyorum öncelikle gibi gibi... Ana far'ın LED ampulü takılırken orjinal ampul yuvasını kullandık, bir miktar boşluk vardı onu da conta ile çözdük. Ampul far yuvasına sığdı. Şimdilik far yuvası içindeki kabloları dışarıya çıkartmadım birçok arkadaşın yaptığı gibi, onları toplamak ayrı bir dert oluyor sonra. Aşırı ısınma yaparsa çıkartacağım ama 2 gündür bir sıkıntı yaşamadım.
@avici ; güle güle kullan...
muhtemelen debriyajı hızlı bırakıyorsun. kavrama anını hissedince gazı biraz daha aç ve debriyajı daha yavaş bırak, tabii bu söylediğim toplam 2-2,5 saniyede bitmeli. Hiçbir şekilde yarım gazı geçme, daha önce yazdım max 6.000-6.500 RPM, tüm vitesler kullanılacak, 4 ve 5. viteste 70-80 gidebilirsin (ya da yenisin gitme). Lastiklere dikkat. Arka teker seni iterken sert arka fren yapma, scooterdan farklı olarak "tepme" dediğimiz olayı yaşarsın, düşük hızda arka yanına geliverir ya da yüksek hızdaysan high side (yüksek düşüş) olur. Yine ön frenin scooterdan daha ciddi bir fren. Hiçbir şekilde ön lastik tam düz değilken ön freni kullanma. Bu arada sen scooter'dan geçen arkadaş değilsen de kusura bakma son bir haftadır gelen özel mesaj sayısının haddi hesabı yok karıştırdım artık, ihtiyarım ben
Son düzenleme: