Slm arkadaşlar 1 aydır aldım motoru eve geldikçe mahallede kullanıyorum yeni yeni de öğrendiğim için daha 250-300 km flan oldu.selenin arkasında ki vidasi düşmüş çok sorun olurmu bide 250 km den sonra sadece zinciri mi Yağlamak gerek 500 km de de bakıma götürüp yağını 10 40 motul yağı ile değiştirmem gerek sanırım Birde sürekli 1.vites de gidiyorum genelde bazen motor çok titriyor göstergeler den flan çok ses geliyor titreme den dolayı sorun çıkarmı
titreşimden kaynaklı vida gevşemeleri olabilir,haftada müsait olduğunuz vakit sele vidaları olsun diğer gördüğünüz vida aksamları olsun bi elden geçirin derim.Sürekli 1.vitesde gitmeniz motoru zaten zorlar bunu yapmayın,çok zorlamışsınız makinede aşırı titreme yapmış galiba.Sele için uygun bir vida bulup takabilirsiniz.
genel bağlamda 500-1000 km aralığında zincirinizi temizleyip yağlamanız sağlıklı olur.
yağlama konusunda ise motul 10-40 5200 yağı 1500-2000 km arası değiştirmeniz tavsiyedir (2000 km yi geçirmeyin maksimum)
Her yağ değişimindede yağ filitresini temizletin.
Arkadaşlar yeni kullanıcı olduğum için danışmak istedim 4 mevsim mont alsam bu sıcaklarda pişirir mi dersiniz yoksa uygunmudur?
size tavsiyem yazlık ve kışlık olarak 2 ayrı mont alın,mevsimlikler aşırı sıcakda sizi pişirir,bunu anca tecrübe ederseniz anlarsınız.
Bunun yerine yazlık olarak file mont,kışlık olarakda deri yada kaliteli bir teksil montla bu konuyu çözebilirsiniz.
Motor dünyasına yeni girenler şu ayrıntıyı hep kaçırırlar;
motor alıp kullanmaya başlayan bir insnaın gardrobuda otomatikman değişir.Montlar,korumalıklar,içlikler vs bunlar hayatı değiştiren şeyler.
her zaman şunu söylerim,altınızda 3-4binlik motor dahi olsa güvenlik ve koruma ekipmanlarına istenirse 10bin tl harcansın zarar değildir.Bu kişinin motor kullanım ciddiyetini ve bağlılığınıda gösterir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
Arkadaşlar az önce bir bayi yetkilisiyle konuştum, motorun mat askeri yeşili çıkmış ve bana gelişi 6800 lira 8000 lira liste fiyatı olacak dedi. 2016 siyah renk modelleride aynı şekilde fiyatlandıralacakmış. Makinede fark varmı dedim hiçbir fark yok sadece renk farklı dedi. Almak isteyen arkadaşları bilgilendirmek istedim.
evet daha önce aldığımız bilgiler ve tahminlerimiz doğru çıktı anlaşılan.Her ne akdar liste fiyatı 8000tl olacaksada 7300-7600 tl arası yeni sezon fiyatları ile satılacakdır.Bilmeyen arkadaşlar içinde tekrar edeyim, superlight 200 modeli 2010 yılından beridir balansörlü bir şekilde satılan,teknolojisi hep aynı kalan,ilerletilmeyen basit tasarımlı bir başlangıç motorudur.yani 2010 modelle 2016 model arasında fark yok ,sadece üretim yılı farklılığı vardır.
1 yılda hemen hemen yarı yarıya bu motorun artması gerçekten inanılmaz...