servise götürdüğünde yağ ile beraber yağ filitresini mutlaka temizletin,basit bir işlem bu zaten.
karbüratör ve debriyaj senkromeç ayarlarını kontrol ettirin böylece durduğunuz zaman stop etme sıkıntısı çözülecekdir.
arka frende ufak bir ayar var sizde yapabilirsiniz bunu,fren ayarı kaçmış söylerseniz arka frene bağlı somunu sıkınca fren sıkma şiddeti sertleşecekdir,ayarlamasını yapar servis.Ancak zaten genel anlamda arka fren kampana olduğu için hissiyatsız bir kavraması vardır ama mümkün mertebe ayarı yapılınca iş görür vaziyete gelir.Bu sayede ön frene alışkanlığınız artmış böylesi daha iyi olmuş sizin için![]()
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Notumu aldım servise gittiğimde söyleyeceğim. Birde ilk bakım için motoru aldığım servis 75 TL dedi. Başka bir yetkili servisi aradım onlar ilk bakım olduğu için 25 TL dedi. İkisinde de yağ dahil fiyatmış. Yani neden böyle bir fark var anlamadım. Birde koyacağı yağın belli bir markası var mı? Yani sizin önerebileceğiniz bir marka var ise onu söyleyeyim servise.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------
@cuno ; zincir gergisi kontrol edilsin, debriyaj manet ayarına bakılsın, manifolt çıkış vidalarını sıktır + BlackGhost
@yacanelli ; motorunu alınca GIS Akademiden eğitim almanda fayda var. Bir de maltepe motor, moto ilyas'ı da arayabilirsin, stokta motoru var ve indirim konusunda avantajlı olabilir
Tamamdır bunların da notunu aldım. Çok teşekkürler