Kuba Bluebird 80cc Tekleme ve Stop Sorunu

İyi günler arkadaşlar. Kuba Bluebird fabrika çıkışı 80cc scooterim var. Şu an 2500km'de. Benzin göstergesi yarım deponun altına düştükten sonra olan bir problemim var. Yolumda giderken genelde dip gaza yaklaştığımda motor bir anda boğuluyor ve teklemeye başlıyor. Ardından gaz kesiyor ve stop ediyor. Bu andan sonra en az 1 saat motoru tekrardan çalıştıramıyorum. Marş basıyor ancak motor çalışmıyor. Stoptan 30dk sonra marş verdiğimde çalışır gibi oluyor ama 1-2 saniye sonra kendiliğinden yine stop ediyor. Depoyu açıp baktığımda benzin olduğunu görüyorum çeyrek depo rahat vardır yani. 1 saat sürekli marş basıp çalıştırmayı deneye deneye sonunda çalıştırabiliyorum ve sonra sıkıntısız gidiyor ancak bu sorun beni paranoyak ediyor acaba yine aynı sıkıntıyı yapacak mı diye. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ne yapmamı önerirsiniz çok fazla tecrübem yok yardımlarınızı bekliyorum.

Bizde de başımın belası bir Kuba Blueberry var depo çeyreğe düşünce marş basıyor çalışmıyor , bir iki üç marş hafif gaz ver falan hoop çalışıyor , ayak marşıyla ise tek denemede çalışıyor , daha öncede sıcakken stop etme tekleme vardı subap ayarlarını düzenledim o gitti bu geldi 😡

Bu ara yoğunum fırsat bulursam elden geçiricem ama yakacam o motoru sonunda , hatunda yakmamı bekliyor yenisini aldıracak bana kurnaz 🤔

Birkaç yerde yakıt pompası ile alakalı olabilir diye gördüm alakası var mıdır sizce?

Bizde de başımın belası bir Kuba Blueberry var depo çeyreğe düşünce marş basıyor çalışmıyor , bir iki üç marş hafif gaz ver falan hoop çalışıyor , ayak marşıyla ise tek denemede çalışıyor , daha öncede sıcakken stop etme tekleme vardı subap ayarlarını düzenledim o gitti bu geldi 😡

Bu ara yoğunum fırsat bulursam elden geçiricem ama yakacam o motoru sonunda , hatunda yakmamı bekliyor yenisini aldıracak bana kurnaz 🤔
Abi birde farklı bir akü ile denesen nasıl olur? Evet alakasız ama çözüm olabilir. :)

Abi birde farklı bir akü ile denesen nasıl olur? Evet alakasız ama çözüm olabilir. :)
Aküyü geçen sene yenilemistik üst üste 4-5 defa marş basıyor zayiflama belirtisi olmuyor , depo doluyken şak diye tek marş alıyor , azalınca almıyor ama ayak marşıyla deneyince alıyor , elektrikli bir benzin vanası falan mı var bunlarda marş motoru akım çekince tam açamıyor diye düşünüyorum çünkü ayak marşı ile elektrik yükü gerekmeyince çalışıyor..

birkaç tane motorcuya göstermiş bizimki, bırak demişler ama dükkanın önü 50 lik Çin malı sukuter doluymuş , bırakan bi daha alamamış sanki 😬

Aküyü geçen sene yenilemistik üst üste 4-5 defa marş basıyor zayiflama belirtisi olmuyor , depo doluyken şak diye tek marş alıyor , azalınca almıyor ama ayak marşıyla deneyince alıyor , elektrikli bir benzin vanası falan mı var bunlarda marş motoru akım çekince tam açamıyor diye düşünüyorum çünkü ayak marşı ile elektrik yükü gerekmeyince çalışıyor..

birkaç tane motorcuya göstermiş bizimki, bırak demişler ama dükkanın önü 50 lik Çin malı sukuter doluymuş , bırakan bi daha alamamış sanki 😬
Benim Spontini'de öyle bir vana vb. yok. Ama böyle durumda takviye konusunda biraz ısrarcıyım. :D

Acayip bir arıza Çinlilerin abuk subuk arızaları oluyor.

Aynı motosiklet kardeşimde var aynı problemler vardı 80lik karbüratör ile 80lik mars motoru takıldı bu sene aküde değişti tek mars calisiyor stop etme problemi de kalmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar