Selamlar,
Forumun hem en yeni üyesiyim hem de(yine muhtemelen) en yeni KTM DUKE 390 sahibi. Ayrıca forumun en yaşlı (70'e yakın) üyesi de olabilirim!
Geçen hafta Ankara'da satın aldığım 390'nın km'si 700'ü gösteriyor. Karadeniz'e götürmeden 1000km bakımını burada yaptırmak istiyorum. Dolayısıyla son günlerde deli gibi Polatlı, Haymana, Bala, Kırıkkale, Çankırı vs. Ankara çevresinde tur üzerine tur atıyorum.
Son 30 yıllık motor geçmişim HONDA 700, SuzikiINTRUDER 800, Kawasaki VULCAN 1100. Yaklaşık 20 yıl aradan sonra eski becerileri sınamak için 4 ay önce küçük bir motor aldım: MONDIAL 100. Eski zevkin sürdüğünü keşfedince (ve bu motorla yamaçlarda kalınca) elden çıkarıp KTM 390 almaya karar verdim. Motoru Karadeniz yaylalarında gezmek için kullanacağımdan ağırlık-güç oranına çok önem verdim. Yani hem kuvvetli olacak hem de köy yollarında falan kayıp düştüğünde kaldırması zor olmayacaktı. KTM 390 DUKE 139 kg ağırlığı ve 42 beygir gücüyle bu iki kriteri yerine getirdi.
Henüz rodajı tamamlanmadığından 7000rpm'in üzerine çıkmadım. Bu halde bile rahatlıkla saatte ortalama 100km yapıyor. Canavar gibi ama kusursuz değil. En basiti sinyal ışıkları ve sinyal düğmesinin çok ilkel olması. Işıklar küçük, düğmesi affedersiniz bok gibi. Minder acayip rahatsız. Arka minder olarak uyduruk birşey koymuşlar. Halbuki tek minderle daha rahat yapabilirlerdi. Dizler fazla geriye büküldüğünden yarım saatten sonra insanın ayağına kramp giriyor. Ancak minder ve krampla ilgili sorun benim boyum ve kilomdan (1.80cm, 105kg)kaynaklanıyor olabilir..
Daha önce başkalarından duyduğum motor ısınması hiç sorun olmadı; uzun süre şehir trafiğinde kalmama rağmen. Aşırı titremeye de (vibrasyona)ben tanık olmadım.
Sinyalleri ve aynaları ilk fırsatta değiştirmeyi planlıyorum. Gerekirse Hindistan'dan getirteceğim. Minder daha karmaşık bir konu. Birkaç cm yükseltirsem daha rahat olur mu meral ediyorum..
Hepinize kolay gelsin.