spormotodan yeni inciler:
* randevu alıp gitmeme rağmen 50OOKM bakımı için motoru bırakıp ertesi gün aldım.
* 360 TL tuttu.
* servisteki elemanlar ayrılmış. yeni bir eleman işe başlamış.
* ellerinde buji yokmuş. bujiler için 10 gün beklemek gerekiyor. ücretini ise aldılar.
# sahibinden satılık KTM 200 DUKE. 10000TL.
bujiler hala ortada yok. aralık ortasında bekliyorlarmış.
10 gün bujimi valla k.bakmayın ama ben bunda birazda kullanıcıın hatası olduğunu düşünüyorum tamam herşeyi serviste yapmak iyidir de birazda elinizi kirletin bui piyasada istemediğniz kadar var gidip alsaydınız uygun bir ngk yada busch buji servis zaten bunu beklediğinden getirmiyordur buji ve bence iyide ben suspansiyon keçesi ve vites kolu almıştım vardı ellerinde ama gidipte servisten buji almam. Serviste zaten buji getireceğine gitsin bu tarz parçalar getirsin daha iyi olur.
buyurun buda buji linki ktm duke 125 buji diye yazdığınızda ilk link ve 6 TL ve 69 tane stok gözüküyor. https://www.ngkbujimarket.com/product.php?id_product=311
Bence biraz elinizin kirlenmesi iyi olur herşeyi servisten beklemeyin. Ben kendi motorumdan örnek verdim ama baktım şuan siteye 200'ünde var bujisi oda 15 tl.
Kendi yapmak iyi hoş da bujiyi değiştirmek garantinin uçmasına sebep olmaz mı? Syanur'dan hatırladığım kadarıyla yağ tapasını açtığın anda uçuyordu garanti falan.
Anlarlarsa evet. Yada belki diyelim, o servisin "esnaflığı"na kalmış. Çok da ha esnek servislere takılan kişiler biliyorum. Ama benim yardımcı olmayı kastettiğim şey; netten, TR'den bujini sipariş geçersin, ertesi gün elinde olur, servise de "al lan şunu tak, seni mi bekliycem dey....s" dersin. Olur biter. Bujinin üstünde kodu yazıyor, modeli yazıyor. Montajını da servis yaptıktan sonra sorun olmaz. Ha yok buna da gelemeyiz biz, bujimizi kendimiz alcaz, seni de bekletcez diyen bir servise varsa zaten gitmeyin oraya, şikayet de etmeyi unutmayın derim ben.
Senin nasıl kerata, sıkıntı felan yok demi ? :wiinkk:
Benim kerata sıkıntı yarattı ya. Tokadı yiyecek de bakalım. Rider'da Abdullah bey varmış asıl bakan bel fıtığı ameliyatı olduğu için veremedim de haftaya atacam kafalarına komple
Ya normal kendi halinde giderken debriyaj sıkmışsın gibi devir fırlıyor ama aktarma gidiyor, motor öne yığılıyor ve "check engine" ışığı yanıyor :-/
Başta yüksek devirlerde oluyordu da sonradan 2. vitesin 4000 devrinde falan da oldu bir iki kere. 2 sn falan sürüyor zaten.
Bi sordum benzindir falan dedi yukarıdakiler de onlar mevzuya pek hakim değil sanırım. Abdullah ustanın yardımcısı baktı işte yüksek devir kullanma, onbeş gün sonra gelmiş olur abdullah usta o ara bırakırsın dedi falan. Öyle genel olarak. Haftaya çarşamba bırakırım diye düşünüyorum. Yarın da biraz turlar bakarım yine
Arkadaslar biraz ismarlama olucak ama, rica etsem yandan cekilmis motor resimlerinizi ve boyunuzu belirten mesajlar yazabilirmisiniz? ben 183 boyundayim duke 200 benim icin uygun ebatlardami sizce?
Check engine yazdığından bahsetmemiştin sanırım. Bence senin sorun bir sensörle alakalı felan çıkacak. Durduk yere bu şekilde bir tepki vermesi kavrama da olabilir belki ama bence sensör veya elektronik aksamla alakalı diye düşünüyorum. Kavramada sorun olsa, check engine yazar mı bilmiyorum tabi...