bende 1 senedir duke 250 kullanıyorum, genel olarak memnunum motorumdan.
benim gözümde artıları:
- yüksek torku tatmin ediyor, ani hızlanmalarda çok işe yarıyor,
- 0-120 arası çok güzel ivmelenmesi var
- ebatları küçük ve çok hafif, bu sebeple şehir içi kullanımı mükemmel.
- yakıt tüketimi çok güzel, genel olarak sakin kullanıyorum 3,4 - 3,6 lt / 100 km ortalamada seyrediyor.
- tasarım göreceli bir konu ama ben çok beğeniyorum.
- yedek parça/arıza sorunu ben şimdilik birşey yaşamadım ama gruplarda pek sorun yaşayan yok.
- aydınlatması çok iyi.
- servis aralıkları benzer modellere göre çok iyi. 7500 km.
- frenlemesi mükemmel, mt-25 r25 den çok daha iyi ve etkili bir frenleme yapabiliyorsun.
eksileri:
- tek silindir olduğu için biraz titreşimli çalışıyor, cb kullanmadım ama mt-25 le arasında hissedilir fark var, ilave olarak beni rahatsız etmiyor pek.
- oturuş pozisyonu iyi olmasına rağmen sele konforu çok kötü, 1 2 saatlik şehir içi dolaşırken götüm ağrıyor.
- nadiren vites karmaşası yaşıyor, 4 ten 5 e atınca bazen tekrar 4e düşürüyor, bir kaç kişide daha olduğunu gördüm.
- çok çabuk çalınıyor, kontakları çok dandik, bir tornavidayla kontağı parçalayıp 5 saniyede götürüyorlar. (kontak seti 2023 aralıkda 6500 tlydi)
- eski modellerin hız gösterge ekranını pek çok kişi beğenmiyor (benmim gözümde o da gayet yeterli)
cb 250 hiç kullanmadığım ama japon japondur, onunda artı eksileri birbirine yakındır.
sağlamlık konusunda tabiki japon daima +1 dir, ktm yarı hindistan yarı avusturya marka olmasına rağmen çinliler kadar dirayetsiz değil.